Persoonlijk advies? Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Blog

Een inkijkje: hoe groen zijn we eigenlijk?

Termen als ‘groen’, ‘duurzaam’ en ‘circulair’ zijn niet meer weg te denken in werkend Nederland. We gaan met zijn allen steeds meer voor een ‘groene’ bedrijfsvoering voor het behouden van de natuur en met het oog op een gezonde toekomst voor de generaties na ons.

Inkijkje: Hoe groen zijn we eigenlijk? Blog Evadeelt Multi Ratio

Als bedrijf probeer je niet langer alleen winst te maken, maar ook rekening te houden met je ecologische voetafdruk. Een groot deel van onze bedrijfsvoering is op zichzelf al groen, dus we zijn onze tijd eigenlijk ver vooruit! ;) Wat je nu ziet is dat er in de maatschappij meer nadruk komt te liggen op circulair ondernemen, wat natuurlijk heel logisch is met de klimaatdoelstellingen in het achterhoofd.

En zo komen onze duurzame processen steeds meer boven water drijven. Wat alleen maar mooi is, want we werken graag mee aan een groene samenleving. Ik ga je laten zien hoe groen we bij Multi Ratio te werk gaan. Feit: als klant van ons pik je een graantje mee in je eigen groene beleid. Hoe? Daar kom je nu achter!

Multi Ratio circulair is duurzaam model


We kopen gebruikt meubilair op

Wat we doen is het opkopen van gebruikt meubilair bij bedrijven. Vanaf dat punt begint het groene, circulaire circuit. Wat hiermee precies bereikt wordt? We maximaliseren het hergebruiken van kantoormeubilair, wat zorgt voor vermindering van waardevernietiging. Oftewel, producten (en daarmee grondstoffen) worden opnieuw gebruikt wat de natuur dan weer bespaard blijft. 

We controleren op kwaliteit

Eerst worden de producten zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit. Is er slijtage aan de stof van een bureaustoel? Dan wordt het opnieuw gestoffeerd. Is het blad van een bureau beschadigd? Een nieuw blad plaatsen is dan een optie. Uiteindelijk vind je deze producten in onze Hergebruik showroom en in de webshop onder Hergebruik of Refurbished.

Als blijkt dat meubilair niet bruikbaar is, dan wordt dit handmatig gedemonteerd. Onderdelen die we kunnen gebruiken worden opgeslagen, mocht het gebruikt kunnen worden voor ander gebruikt meubilair. Restmateriaal wordt gescheiden, zodat het gerecycled kan worden.


Groen, groener, groenst!

Wat ook meetelt is dat onze collectie voornamelijk bestaat uit A-merken. Dat zijn van zichzelf al hoogkwalitatieve producten die langdurig meegaan. Daarbij maken deze merken ook mileubewuste stappen, waaronder: Herman Milller, Ahrend, Gispen, Lensvelt en Steelcase. Dat maakt het nóg groener!


Wat we doen met gebruikt meubilair

Alle processen vinden binnenshuis plaats, inclusief de opslag van het meubilair. Wat we zoal doen is onder te verdelen in onderstaand rijtje:

- professionele reiniging gebruikt meubilair

- herstofferen stoelen en scheidingswanden

- gebruikte bureauframes voorzien van een nieuw blad

- gebruikte kasten voorzien van een nieuw topblad

- kleine onderdelen vervangen, zoals bureaustoelwielen en armleggers

Dat we alles in eigen beheer hebben zorgt voor een korte en overzichtelijke keten. Daarnaast kunnen we zo ook makkelijk aan specifieke wensen voldoen voor onze klanten. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook erg handig!


Hoe profiteer je als klant mee van deze groene aanpak?

Kies je voor een duurzame kantoorinrichting, dan denk je bewust mee over een gezonde en groene toekomst. Een groot voordeel is dat het bij ons makkelijk haalbaar en betaalbaar is om bij te dragen aan een milieuvriendelijkere samenleving. Daarnaast kunnen we met een persoonlijk afgestemde garantie eventuele nazorg leveren. Dat betekent een fijne zekerheid voor jou en nog langere levensduur van het aangeschafte meubilair.

Wil je hele ruimtes duurzaam inrichten? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij onze samengestelde collecties, zoals vergaderruimte inrichten of kantine inrichting. Houd onze collecties in de gaten want binnenkort volgen er meer!

Tot zover het inkijkje in onze groene werkwijze. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame samenleving. Maar niet alleen wij, ook onze klanten! Een win-win situatie, want je profiteert ook nog eens van topkwaliteit voor een eerlijke prijs.

P.s. Wist je dat we ook Hergebruik magazijninrichting verkopen?