Persoonlijk advies? Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Blog

Een kantine inrichten? Gebruik deze 7 tips!

De kantine is een plek waar mensen komen om te pauzeren, te werken of om even gezamenlijk een drankje te doen. Ga je aan de slag met een kantine inrichting en kun je wel wat hulp gebruiken? Creëer jouw ideale kantine met de volgende 7 tips!

Maak de kantine levendig en energiek

De tijd van saaie kantines is voorbij. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan beleving en activiteiten, maar hoe kies je meubilair dat daar bij past? Zorg voor dynamiek! Wissel lage zitplekken af met bartafels en barkrukken zodat je kunt kiezen om te zitten of te staan. Wil je graag extra activiteit stimuleren? Hang een dartbord op of zet en tafelvoetbaltafel in de kantine, dat maakt het gezellig!

Kantine inrichting tip dartbord  Blog tips kantine inrichting

Houd de kantine inrichting praktisch

Een dartbord of tafelvoetbaltafel in de kantine is leuk, maar verlies niet het doel uit het oog. Het moet een prettige ruimte zijn waar je ook tot rust kunt komen. Zorg voor voldoende zitplekken en kies meubilair dat goed te reinigen is, dan houd je de kantine makkelijk schoon.

Kantine inrichting blog tips

Kantine inrichting blog tips

Geef de kantine een eigen karakter

Bepaal de kleuren die bij je huisstijl passen. Maak van de kantine je visitekaartje zodat je er ook klanten en andere zakenrelaties kunt ontvangen. Er zijn veel afwegingen die je kunt maken in je interieur. Past een bonte, kleurrijke uitstraling of een hele moderne, minimalistische uitstraling het beste bij je huisstijl?

Blog kantine inrichting tips
Kantine inrichting Ubbink

Blog kantine inrichting tips
Kantine inrichting Elektrogroothandel Van Egmond 

Vergeet niet de sfeer!

Je kunt sfeer creëren met de juiste banken, stoelen en tafels. Maar het stopt natuurlijk niet bij het kiezen van meubilair. Heb je een donkere en kleine kantine die je meer uitnodigend en groter wil laten lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren en goede verlichting. Voor een meer relaxte sfeer houd je de inrichting rustig, een paar leuke planten kunnen al een groot verschil maken. Zorg bijvoorbeeld ook voor een grappige of leuke twist in je interieur, zoals wanddecoratie. 

blog kantine inrichting tips wanddecoratie
Kantine inrichting Ubbink

Denk ook aan een groene toekomst

Kies voor een milieuvriendelijkere en meer bewuste inrichting! Gelukkig is het niet zo moeilijk om aan een groene toekomst te werken:

- kies tweedehands en refurbished meubilair van A-merken
- laat meubilair opnieuw stofferen in de kleur naar wens
- laat je huidige meubilair opkopen voor hergebruik

Extra tip: Vraag advies voor de meest duurzame kantine inrichting!

Blog kantine inrichting tips duurzaam

Onder welke categorie valt jouw kantine?

Wat voor kantine richt je in? Een sportkantine heeft met name gezelligheid nodig, terwijl je bij een schoolkantine juist een inrichting nodig hebt dat tegen een stootje kan. Hier moet zowel gepauzeerd als gewerkt kunnen worden. Een bedrijfskantine moet weer sfeervol en rustgevend zijn, bijvoorbeeld met planten en met goede sfeerverlichting.

Doe inspiratie op!

Een kantine inrichten hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Er zijn genoeg mensen om je heen die veel kennis hebben op het gebied van kantine inrichtingen. Schakel een interieurontwerper in, kijk rond op social media of vraag onze verkopers wat de beste keuze is voor je kantine. Kijk ook eens op onze website of social media kanalen voor kantine inspiratie.

Kortom, werk aan de winkel! Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met ons voor gratis en vrijbijvend advies.

Tot de volgende keer!