Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Blog

Hygiënisch kantoor? Ik geef je 4 tips!

Nu we steeds meer terug naar kantoor keren, is het bewuster worden van je eigen hygiëne iets wat nóg noodzakelijker is geworden. Het wordt steeds belangrijker om hygiënisch te werk te gaan, en zo ook op kantoor nu er weer steeds meer mensen terug mogen naar kantoor (volledig of voor een aantal uur). Niet alleen is een hygiënische werkplek nodig voor het voorkomen van verspreiding van het corona virus, maar ook heeft het een positieve invloed op de productiviteit en verbetert het de werksfeer op kantoor!

 

Handen wassen

Handen wassen na een toiletbezoek was natuurlijk altijd al iets wat er van je verwacht werd dat je dat deed. Maar zoveel als de afgelopen tijd hebben we het er nog nooit over gehad, en is het iets wat heel belangrijk is geworden in de samenleving. Daarom geef ik je een paar tips over hoe je je handen het beste kunt wassen: 1. Gebruik schone materialen, denk hierbij aan vloeibare zeep in plaats van een blokje en aan wegwerphanddoekjes of papier om je handen af te drogen. 2. Raak de kraan niet aan met je handen als je deze gewassen hebt, maar raak hem aan met je elleboog of een doekje. 3. Pak voldoende zeep zodat je alle bacteriën eraf kunt wassen en neem hier ongeveer 10 seconden de tijd voor (voor uitgebreide was instructies kun je het RIVM checken!) en 4. Spoel je handen af met flink stromend water en droog ze hierna goed af.

handen wassen

Maak gebruik van antibacteriële gel

Je zult niet op elke plek op kantoor beschikken over water en zeep om je handen te reinigen, daarom is als alternatief het gebruiken van een antibacteriële gel een goed idee om tóch je handen te kunnen reinigen. Het wordt aangeraden om deze vooral te gebruiken als je ’s ochtends binnenkomt op kantoor om bacteriën buiten te houden. Ook is het slim om het te gebruiken voor- en na eventuele meetings en als je weer naar huis toe gaat. Let wel op dat je de juiste gel aanschaft, want niet elke gel is goed voor je! Zo heb je wat gels die teveel bacteriën doden, en dus ook de goede bacteriën die op je handen leven. Zodra je dit te vaak verwijderd, verstoor je het natuurlijke evenwicht op je handen. Dus pas daar mee op!

Frisse lucht

Een benauwde lucht of ergens waar het stinkt is natuurlijk nooit prettig, maar zeker niet op een plek waar je 8 uur moet zitten, en je moet concentreren! Daarom is het heel belangrijk om te zorgen voor frisse lucht op kantoor. Hier zou je voor kunnen zorgen door regelmatig je raam open te zetten (ook in de winter even heel kort, dan is het daarna extra warm), een luchtreiniger/airconditioning aan te schaffen, of  door luchtzuiverende groene planten te plaatsen (deze zorgen voor extra zuurstof).

 frisse lucht

Je eigen gewoonten

Als laatste zou je ook nog een paar eigen gewoontes kunnen aanpassen, waar je je misschien helemaal niet van bewust bent, om er voor te zorgen dat je kantoor hygiënischer is. Zo zou je bijvoorbeeld echt niet meer achter je bureau moeten eten, dit zorgt er namelijk voor dat er kruimels tussen je toetsenbord komen (die je er vaak met heel veel gepruts nog niet allemaal tussenuit krijgt) en ook zorgt het voor restjes tussen het tapijt. Het plaatsen van je tas op je bureau is ook geen slim idee, deze is namelijk vaak op veel plekken geweest (zoals het openbaar vervoer bijvoorbeeld) en dus ook vol bacteriën. Zorg er ook voor dat je die stapels met papieren niet op laat stapelen maar klein houdt, want hier verzameld zich snel stof tussen en zorgt dus ook voor een onhygiënisch bureau!

 gezonde lunch

Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad en zie ik je snel weer terug!