Persoonlijk advies? Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Blog

Is uw magazijn veilig? 6 gevaren waar u op moet letten!

Het aantal bedrijfsongevallen in magazijnen daalt, maar er gebeuren nog jaarlijks ongeveer 150 ernstige ongevallen. Wat kan er gebeuren in een magazijn? En hoe kunt u dit voorkomen? We geven u graag 6 tips om uw magazijn veiliger te maken.

Gevaar 1. Schade door aanrijding

Tip: Schaf aanrijdbeveiliging aan.

Aanrijdbeveiliging zorgt voor bescherming die schade door aanrijding voorkomt. Naast dat het de kans verkleint op ongelukken, zorgt het ook voor minder onderhoudskosten.

Blog 6 gevaren magazijn

Gevaar 2. Materiaal dat van een stelling valt

Tip: Schaf doorvalbeveiliging aan.

Doorvalbeveiliging voorkomt dat er materiaal aan de achterzijde van de stellingen af kan vallen. Wanneer er zich achter de stellingen een gangpad bevindt, zijn medewerkers hier tegen beschermd.

Gevaar 3. Te zwaar belaste stellingen

Tip: Hang belastingbordjes op.

Op belastingbordjes staat hoeveel kilo’s de stellingen kunnen dragen. Hang de bordjes zo op dat werknemers hier goed zicht op hebben. Dan kan er worden voorkomen dat er te zware pallets op een stelling worden geplaatst.

Blog 6 gevaren magazijn

Gevaar 4. In een groot magazijn bent u onzichtbaar

Tip: Maak uzelf zichtbaar!

Veel ongevallen gebeuren door aanrijdingen. Kijk altijd goed uit waar u loopt en doe geen handelingen die gevaarlijk kunnen zijn als u niet zeker weet dat een ander (op een heftruck) u ziet.

Gevaar 5. Vuil en afval op de grond?

Tip: Zorg dat het magazijn opgeruimd is.

Let er goed op dat de werkvloer netjes en opgeruimd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook vuil en afval kunnen leiden tot ongevallen, zoals spijkers en schroeven die op de grond blijven liggen.

Blog 6 gevaren magazijn stellingen

Gevaar 6. Vallen van zwaar materiaal

Tip: Draag werkschoenen met stalen neuzen.

Goede bescherming speelt een belangrijke rol wanneer er met zwaar materiaal gewerkt wordt. Een pallet kan verkeerd terechtkomen. Werkschoenen met stalen neuzen zijn daarom noodzakelijk om veilig te kunnen werken.

Blog 6 gevaren magazijn schoenen

Het is belangrijk dat iedereen zelf goed oplet, maar ook elkaar in de gaten houdt.  Zo kan er een zo veilig mogelijke werkomgeving gecreëerd worden voor iedereen. Wilt u meer informatie of advies over het inrichten van uw magazijn? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop via www.multiratio.nl.

Bron:
www.nos.nl

Foto’s:
Van Egmond Elektrogroothandel BV
Esvica Food