Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Blog

Staand vergaderen, wel of niet doen?

Zijn jouw vergaderingen lang, saai en voor je gevoel nutteloos? Steeds vaker hoor je dat staand vergaderen de oplossing is om beter te vergaderen. Maar is staand vergaderen eigenlijk wel beter dan zittend vergaderen?

Staand vergaderen of zittend vergaderen?

Dat staand vergaderen actiever is dan zittend, dat is wel duidelijk. Misschien dat je daarom wil kiezen voor staand vergaderen, maar aan actief staand vergaderen kunnen ook nadelen zitten. Staand vergaderen kan bijvoorbeeld in je nadeel werken wanneer er een lange presentatie is waar je naar luistert of een vergadering hebt waar er moeilijke besluiten worden genomen. Dan is comfort belangrijk en is het van belang dat er er tijd wordt genomen om punten goed af te handelen.

Wanneer je baat hebt bij snelle besluitvorming en meer samenwerking wil stimuleren, dan kan staand vergaderen veel betekenen voor de effectiviteit van een vergadering. Een vergadering wordt op deze manier een stuk efficiënter, en met de tijd die je wint kunnen uitkomsten direct in de praktijk worden gebracht.

Wil je de voordelen van zittend vergaderen hebben maar toch actiever vergaderen? Dan is een zit-sta kruk een goede oplossing. Staan en zitten kunnen dan makkelijk met elkaar afgewisseld worden.

Wil je graag uitzoeken of een staande vergaderopstelling of een zittende vergaderopstelling meer geschikt is voor je? We hebben de voor- en nadelen van zittend en staand vergaderen voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze hier!

Ik wens je veel leesplezier en voor advies, bel gerust naar Multi Ratio!