Persoonlijk advies? Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Blog

Vergaderruimte inrichten? Lees eerst dit!

Je gaat een vergaderruimte inrichten, maar hoe kies je de juiste vergaderopstelling? Een vergadering is niet alleen een moment waarop iedereen bij elkaar komt. Het is een moment waar taken worden verdeeld en beslissingen worden genomen, maar ook waar creatieve ideeën worden bedacht.

Vergaderruimte inrichten? Lees eerst dit!

Elke vergadering is anders. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt wat er nodig is om een vergadering zo doeltreffend mogelijk te maken. Er zijn verschillende soorten vergaderopstellingen waar je uit kunt kiezen. Ben je je nog aan het oriënteren op een vergaderkamer inrichting? Ik ga dieper in op vergaderen en geschikte opstellingen in het blog: 'Welke opstelling kies jij voor je vergadering?'

Over het algemeen zijn onderstaande vergaderopstellingen waar je uit kunt kiezen:

-      U-vorm

-      Blokopstelling

-      Carré opstelling

-      Theateropstellingen

-      Ronde vergaderopstellingen

-      Staand vergaderen

-      Duurzame vergaderopstellingen

Misschien klinken sommige opstellingen je bekend of heb je al een voorkeur voor een bepaalde vergaderopstelling. Het kiezen van de juiste vergaderopstelling is een belangrijk besluit omdat het invloed heeft op de productiviteit van je medewerkers. Hoe voorkom je dat je niet kiest voor een u-vorm opstelling als een carré opstelling beter in je vergaderinrichting past?

Vergaderopstellingen

Het verschil tussen de vergaderopstellingen is dat bijvoorbeeld een theateropstelling geschikt is als er één spreker is waar een (groot) aantal deelnemers vooral naar zal luisteren. Voor een vergadering met meer interactie en actieve deelnemers is een carré opstelling beter. Wil je een vergaderruimte om workshops of cursussen te geven, dan kies je misschien liever voor een u-vorm opstelling.

Wist je dat de blokopstelling de meest voorkomende opstelling is? Grote kans dat je wel eens op deze manier hebt vergaderd. Naast alle genoemde opties kun je natuurlijk ook kiezen om staand te vergaderen of te investeren in een milieubewuste en duurzame inrichting.

Er komt meer kijken bij een vergaderopstelling, zoals het kiezen van de juiste stoelen! Bij informatieve vergaderingen heb je stoelen nodig die comfortabel genoeg zijn om lang te kunnen zitten. Voor een intensief overleg zijn met name stoelen die interactie stimuleren geschikt. Welke stoelen het beste passen bij welke vergaderopstelling? Daar lees je ook meer over in het blog: 'Welke vergaderopstelling kies jij?'

Dus, ga jij je vergaderruimte inrichten? Dan zet je met het lezen van dit blog al een flinke stap in de goede richting! Je kunt natuurlijk ook nog onze verkopers om advies vragen, geheel vrijblijvend!