Persoonlijk advies? Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Blog

Vlog #7 + blog: Wanneer is er teveel geluid op kantoor?

Een beetje muziek op je werkplek is fijn, maar teveel geluid is schadelijk voor je gezondheid. Wanneer is er teveel geluid op kantoor? En hoe zit het eigenlijk met het geluid in het kantoor van Multi Ratio?

Geluidsoverlast op kantoor heeft verschillende oorzaken

Misschien heb je een printer die teveel lawaai maakt of stoor je je aan collega’s die veel bellen of aan het overleggen zijn bij je werkplek. Iets als vervelend geluid ervaren hangt af van de persoon en de situatie waar die zich in bevindt. Kantoortuinen, waar iedereen in een grote open ruimte werkt, geven bijvoorbeeld veel geluidsoverlast. De maximale blootstelling aan geluid zal op kantoor niet zo snel behaald worden, maar als je je aan bepaalde geluiden stoort kan het ervoor zorgen dat je je niet kunt concentreren en gestrest raakt, wat natuurlijk weer niet bevorderlijk is voor de werksfeer en je gezondheid.

Geluid kan schadelijk zijn voor je gehoor, maar in welke mate?

Op de website van Oorcheck kun je checken hoe goed je gehoor is. Onderstaande tabel is daar ook terug te vinden, zodat je een idee krijgt hoe hard bepaalde geluiden zijn. Nu geldt er voor geluid op kantoor dat het geluidsniveau maximaal 45 decibel mag zijn. Op de afbeelding staat aangegeven dat dit geluid valt tussen ‘met elkaar praten’ en ‘wind door de bomen’ horen. Daarbij komt nog kijken dat hoe meer concentratie er nodig is op een kantoor, hoe zachter het geluid moet zijn. Het geluid mag bij hoge concentratie maximaal 35 decibel zijn. Dus dan mag je nog net iets meer dan de wind door de bomen horen op je kantoor, maar meer niet! Meer hierover kun je lezen op arbo-online.nl of arboportaal.

Decibel tabel Oorcheck.nl

Hoe kom je van geluidsoverlast af?

Een printer kan voorzien worden van een eromheen gebouwde kast om geluid te verminderen, of apparaten kunnen naar een andere ruimte verplaatst worden. Werk je in een kantoortuin? Dan kan het geluid van computers of collega’s verminderd worden met scheidingswanden of akoestische wanddecoratie. Naast dat gordijnen, bepaalde typen vloerbedekking en beplanting ook geluid kunnen reduceren, zijn er ook akoestische banken om afgezonderd te werken.

Akoestisch meubilair bij Multi Ratio

Bij Multi Ratio zijn er verschillende oplossingen om geluid te verminderen. Kies bijvoorbeeld voor een van onze akoestische banken om even kort te vergaderen of te telefoneren. Voor meer privacy op de werkplek hebben we verschillende akoestische panelen en scheidingswanden. Wil je er graag meer over weten? Vraag onze verkopers om advies of kom langs in onze showroom in Doetinchem! Of neem een kijkje op de website voor het aanbod van Multi Ratio.

De test bij Multi Ratio!

Nu je weet je hoe hard geluid mag zijn op kantoor. Wil je weten hoe het met het geluid in het kantoor van Multi Ratio is gesteld? Met de decibelmeter app van de FNV ben ik op pad gegaan en heb ik het aantal decibel getest in onze kantoorruimtes, kantine, showrooms en het magazijn. Het resultaat zie je in onderstaande video!