Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Is jouw vergaderkamer toe aan een make over? Wil je de uitstraling van je vergaderruimte veranderen, maar weet je niet wat je moet veranderen en hoe? Het klinkt als een flinke opgave, maar met behulp van een paar handvatten kun je al heel veel bereiken! Wil je weten hoe je met je vergaderkamer effectiever kunt vergaderen en een goede indruk maakt voor bezoekers? Lees dan deze 5 tips!

 

Tip 1: Kies voor een modern interieur

Het is enorm bepalend wat voor meubilair je hebt in je vergaderkamer om een sfeer of bepaalde uitstraling te creëren. Modern en tijdloos interieur kan een enorm verschil maken voor je vergaderkamer. Kies bijvoorbeeld voor de Multi Ratio Design vergadertafel Bridge in combinatie met de Alfa vergaderstoel. Stijlvol en indrukwekkend!

Wist je ook dat het soort vergadering sterk bepalend is voor een vergaderopstelling? Wil je actief vergaderen, dan kies je misschien liever voor staand vergaderen. Worden er workshops of cursussen gegeven in de vergaderruimte? Kies dan een carré vergaderopstelling. Bekijk hier verschillende vergaderopstellingen!Tip 1: Kies voor een modern interieurTip 1: Kies voor een modern interieur

Tip 2: Plaats akoestische panelen voor beter geluidAkoestische wandbekleding functioneel en designTip 2: Plaats akoestische schermen voor beter geluid

In een vergaderkamer wordt veel overlegd en er worden presentaties gegeven. Vooral als er vergaderd wordt met een grote groep levert dat veel geluid op. Misschien klinkt de vergaderruimte erg kil of hoor je een echo, wat storend kan zijn tijdens een vergadering. Er zijn verschillende oplossingen om de akoestiek te verbeteren in een vergaderruimte, die overigens ook goed in te zetten zijn voor het hele kantoor! Je kunt denken aan:

  • Akoestische scheidingswand voor aan het plafond
  • Vrijstaande (verrijdbare) akoestische scheidingswand
  • Akoestisch wandpaneel
  • akoestische scheidingswand aan het bureau

 

Welke akoestische oplossing je kiest hangt erg af van je kantoorinrichting en je ruimte-indeling. In een open kantoorruimte met werkplekken gebruik je eerder een akoestische scheidingswand aan je bureau of een vrijstaande wand om werkplekken van elkaar te scheiden. Terwijl in een vergaderkamer het mooier en praktischer is om een scheidingswand aan het plafond of aan een wand te hebben hangen, zoals de MR Akoestisch wandpaneel NG.

Tip 3: Gebruik sfeervolle verlichting

Heb je mooi interieur in je vergaderkamer? Dan kan het zijn dat je interieur niet goed tot zijn recht komt omdat je niet de juiste verlichting hebt. Een mooie sfeerlamp geeft de vergaderkamer warmte en is een goede blikvanger. Sfeerverlichting geeft ook een meer ontspannen sfeer. Vooral in een vergaderruimte is het prettig als de sfeer ontspannen is, wat moeilijke of intensieve gesprekken rond de vergadertafel makkelijker of soepeler kan laten verlopen.

Tip 3: Gebruik sfeervolle verlichtingTip 3: Gebruik sfeervolle verlichting

Tip 4: Zorg voor extra voorzieningenTip 4: Zorg voor extra voorzieningenTip 4: Zorg voor extra voorzieningen

Is jouw vergaderkamer voorzien van alle gemakken om goed te kunnen vergaderen? Wil je jouw vergaderkamer professionaliseren? Zorg dan voor voldoende presentatiemiddelen. Je kunt hierbij denken aan een flipover, whiteboard of televisiescherm. Hiermee kun je een te bespreken onderwerp meer inzichtelijk te maken.

Wil je tijdens het vergaderen iets online laten zien? Zorg dan dat je televisiescherm op het netwerk is aangesloten of wifi-inloggegevens in de vergaderkamer toereikend zijn. En denk ook aan powerdocks of oplaadsystemen als er met laptops gewerkt wordt!

Tip 5: Gebruik de kleuren van de huisstijl van je bedrijf

Met je huisstijl geef je je bedrijf een visuele identiteit. Vertaal je dit door in je hele bedrijf, dan kun je je klanten en medewerkers meteen een goede indruk geven. Verf bijvoorbeeld een muur of een gedeelte van de muur in je vergaderkamer in de kleur van je huisstijl. Kies hierbij dan passend meubilair! Bijvoorbeeld een witte, bruine of zwarte vergadertafel met vergaderstoelen in de kleuren van je huisstijl.

Wist je dat je bij ons een akoestische wand met eigen opdruk kunt laten maken zonder meerprijs? Kies voor een opdruk met bijvoorbeeld een logo of mooie foto die past bij je bedrijf. Vraag onze verkopers naar de mogelijkheden!

Tip 5: Gebruik de kleuren van de huisstijl van je bedrijfAkoestisch wandpaneel met eigen gekozen print

Veiligheidsscherm op vergadertafelVeiligheidsscherm op vergadertafelBonustip

Safety first!

Naast een goede indruk en prettige werksfeer moet er vooral veilig vergaderd kunnen worden. Wil je zo hygiënisch mogelijk werken, dan kies je voor transparante schermen die te plaatsen zijn op een vergadertafel. Tijdens het vergaderen zit je dicht bij elkaar in een ruimte en met transparante schermen bescherm je jezelf en je collega’s tegen besmettingsgevaar via lucht.

Aan de slag!

Heb je naast deze tips ook advies nodig voor het inrichten van je vergaderruimte? Onze verkopers hebben de kennis in huis om je te adviseren en je vergaderruimte volledig naar wens in te richten. Neem contact met ons op!