Brandwerende ladekasten

Goedkoopste brandkasten van Nederland

Brandwerende ladekasten beschermen uw papieren documenten tegen brand en diefstal. De kasten zijn gebouwd uit hoogwaardig staal en tussen de dubbele wanden is extra brandwerend isolatiemateriaal geplaatst. De brandwerende ladekasten bieden ruimte om uw papieren hangmappen, ordners en andere waardevolle papieren documenten te beschermen tegen de gevolgen van brand. Een brandwerende kluis is getest op hoe lang deze zich in de vuurhaard mag bevinden, voordat er een kritische temperatuur wordt bereikt. Als de kritische temperatuur van ±178°C wordt bereikt, zal papier spontaan chemische reacties vertonen. Papier zal gaan verkleuren en omkrullen.

Bescherming tegen brand

Er zijn verschillende instituten die in staat zijn te testen of en in hoeverre een kluis brandwerend is. Getest wordt hoe lang de kast bij blootstelling aan de omgevingstemperatuur van ongeveer 1090 °C de inhoud afdoende beschermt tegen temperatuurstijging boven de kritische grens van +/-178°C (voor papier) en de ±50°C (voor data-dragers).
Een valproef (9,15 meter) moet aantonen dat het de beschermende werking niet nadelig beïnvloedt als een brandwerende kast in de praktijk door een verdiepingsvloer zou zakken. Tijdens de test en na een natuurlijke afkoelingsperiode van circa 12 uur mag de temperatuur in de safe niet boven de genoemde waarde komen.
DIN 4102 is de lichtste brandwering voor papier. Hierbij wordt een dubbelwandige kast opgevuld met brandwerend isolatiemateriaal. Deze kasten zijn niet getest, maar ervaring leert dat deze kasten ongeveer een half uur brandwerend zijn.

Bescherming tegen inbraak

Er bestaan diverse normen en testen voor de indicatie van de inbraakwerendheid van een kluis. Zo bestaat er de Safe 1, 2, 3 en 4 norm. Deze kluizen zijn niet getest, maar gebouwd volgens bepaalde voorschriften. 
Wilt u uw eigendommen nog beter beschermen tegen inbraak, kies dan voor één van de geteste inbraakwerende kluizen. De Europese norm EN 14-450 is speciaal ontwikkeld om veel voorkomende typen inbraakwerende kasten – die vooral geschikt zijn voor de dagwaardeberging en gebruik door particulieren – in te schalen. Een vereiste hierbij is dat de kluis goed verankerd is aan de vloer en/of muur. Kluizen met de norm EN 14 450 en kluizen die daarnaast groot genoeg zijn om A4-documenten te bergen, voldoen aan de eisen van de BOVAG en RDW (geschikt voor bedrijven in de voertuigenbranche).

Indicatie waardeberging

Met de indicatie waardeberging wordt aangegeven tot welke waarde contant geld dat in de kluis is opgeborgen door de verzekering wordt gedekt. Een verzekeraar kan afwijken van deze dekkingsindicatie. Zij kunnen deze namelijk verlagen, maar ook verhogen! Gaat u daarom altijd na bij uw verzekeringsmaatschappij of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor uw kluis staat.
Multi Ratio heeft een ruim assortiment kluizen die aan de diverse normen en eisen voldoen. 

Online bestellen

Alle kluizen, brandkasten en datasafes zijn online te bestellen. Dit kan 24 uur per dag, ook in het weekend. Het bestelproces is veilig en snel en uw gegevens worden nooit doorgespeeld aan derden. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een medewerker te spreken. Onze medewerkers staan u graag ter woord om te helpen met eventuele vragen. Dat kan telefonisch, maar ook per mail.
Met één druk op de knop kunt u uw selectie in het winkelwagentje plaatsen en heeft u de keuze om verder de site te bekijken of af te rekenen. Natuurlijk is het ook mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. 

Op alle kluizen zit 1 jaar garantie, waarbij er mogelijkheden zijn voor service aan huis. Onze verkopers kunnen u informeren over de voorwaarden en mogelijkheden. 

Alle kluizen worden binnen Nederland gratis verzonden! (M.u.v. de waddeneilanden)

2 artikel(en)


Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)


Van hoog naar laag sorteren