Entresolvloeren

Om een ruimte optimaal te benutten kan een entresolvloer uitkomst bieden. Hierdoor kan een verhuizing soms worden uigesteld of zelfs overbodig worden. In elk geval geeft een entresolvloer logistieke processen vaak dusdanig meer ruimte dat hiermee op een relatief goedkope wijze de efficiency kan worden geoptimaliseerd.

De volledige hoogte van de ruimte wordt benut waardoor een verdubbeling van de beschikbare ruimte snel kan worden gerealiseerd. De entresolvloer kan vrijstaand worden uitgevoerd maar ook in combinatie met reeds aanwezige stellingen. Vanwege het flexibele systeem zijn er hierdoor tal van gebruiksmogelijkheden.

Vanwege de demontabele uitvoering van de entresolvloer kan deze altijd worden mee verhuisd en eventueel aan veranderde omstandigheden worden aangepast. Ongeveer een derde deel van de entresolvloeren wordt tijdens de bouw geplaatst. Twee derde deel wordt in een later stadium geplaatst.

Ruimtegebrek en een daardoor inefficiënte manier van werken wordt door de inzet van een entresolvloer effectief bestreden. Vraag vrijblijvend om meer informatie of advies, we helpen u graag verder! 

Technische Specificatie

Constructie
De vrijstaande systeemvloer wordt opgebouwd uit hoofd en kinderbalken die vervaardigd zijn uit warm en koudgewalste profielen. De hoofd vloerdragers zijn verbonden met de kinderbalken d.m.v. koppelplaten en een bout/moerverbinding. Door de systeemliggers is verplaatsen, aanbouwen, versterken enz. achteraf altijd mogelijk. De entresolvloer wordt geleverd met voldoende horizontale- en verticale schoorverbanden zodat de vloerconstructie geheel zelfstandig staat en koppeling aan gebouw of gebouwkolommen niet noodzakelijk is. 

Vloerdek
Op de constructie worden C-DUR vloerelementen geschroefd met een dikte van 38 mm voorzien van veer-/groefverbinding op de lange zijde. De C-DUR vloerelementen zijn aan de onderzijde wit t.b.v. lichtreflectie, de bovenzijde is naturel uitgevoerd. De vloerplaten voldoen aan brandwerendheid klasse B2 volgens DIN4102. Afhankelijk van de gestelde eisen (overheid, brandweer) kunnen wij tegen meerprijs ook vloerplaten leveren die voldoen aan brandwerendheid klasse B1.

Entresolvloer  Entresolvloer trap

De gebruikte vloerplaten zijn, afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden (open en/of vochtig) gevoelig voor krimp en kleurverschil. Nat reinigen moet worden voorkomen. Optioneel zijn behandelde vloeren leverbaar die wel nat reinigbaar zijn.

Draagcapaciteit / veiligheid
De genoemde draagcapaciteiten zijn gebaseerd op een gelijkmatig verdeelde last, en berekent conform veiligheidsklasse 2. Ten aanzien van de ondervloer kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden. De betonvloer dient te voldoen aan NEN 2741 tabel 2a of DIN 18202 deel 2 tabel 3. De wapening dient minimaal op 9 cm diepte te zitten.

Oppervlaktebehandeling / lakwerk
Systeemprofielen in verzinkte uitvoering, overige stalen delen kunnen in een standaard RAL-kleur geleverd worden.

Berekeningen t.b.v. aanvraag bouwvergunning
Indien gewenst verzorgen wij voor u, tegen een geringe vergoeding, de constructieberekeningen benodigd voor de aanvraag van uw bouwvergunning.

 

Entresolvloer   Entresolvloer onderzijde