Palletstellingen

Opkoop magazijnstellingen | Multi Ratio

Palletstellingen worden ingezet voor de opslag van gepalletiseerde goederen, containers en bakken. Deze pallets, containers en bakken worden middels een stapelaar of heftruck in de stelling geplaatst en kenmerken zich door hun uniforme afmeting. Deze uniformiteit vindt men naar verhouding terug in de diverse liggerlengtes zodat routing en dekkingsgraad snel inzichtelijk worden. De investering in stellingmateriaal per palletplaats is relatief laag.

Palletstellingen   Palletstellingen

Producteigenschappen: Gepalletiseerde producten.
Beperkte voorraadvorming per product. Iedere pallet direct bereikbaar.

Technische kenmerken: Geschikt voor blok (afm 1000x1200 mm) en europallets (afm 800x1200 mm).

  • Uitvoering afhankelijk van projectspecificatie wat betreft hoogte, liggerlengte en draagkracht.

Dubbeldiepe Palletstelling

Gepalletiseerde goederen kunnen in een dubbeldiepe palletstelling twee diep worden opgeslagen. Deze opslagmethode maakt het dus mogelijk om vier pallets (in plaats van twee) op te slaan tussen twee gangpaden. Een vorkheftruck of reachtruck met telescopische vorken verplaatst de pallets. In dit warehousesysteem wordt de opslagruimte dus uitstekend benut, met zo'n 25% ruimtebesparing in vergelijking met conventionele opslagmethoden.
 

Inrijstellingen

De inrijstelingen komen in grote mate overeen met de palletstelingen. Ook deze worden ingezet voor de opslag van gepalletiseerde goederen.

Ook dit is een ruimtebesparende opslagwijze. Inrijstellingen zijn geschikt voor magazijnen met veel gelijksoortige artikelen en hoge exploitatiekosten (denk aan koeling of juist verwarming van het warehouse). De pallets worden via het principe van Last In/ First Out (LIFO) opgeslagen. Het magazijn kan worden gebouwd als drive-in magazijnstellingen (de heftruck of reachtruck rijdt en brengt/haalt) of drive-through (de heftruck of reachtruck rijden volledig door de stelling). Een drive-in magazijn heeft derhalve geen gangpaden. De pallets worden geplaatst op balken of rails. Drive-in kan worden gezien als een wijze van blokstappeling, maar dan met een betere toegang, bescherming en controle.

Producteigenschappen: Gepalletiseerde producten. Grote voorraadvorming in pallets per product.
Grote aanvoer- en uitname hoeveelheden per keer. Alleen de voorste pallet per rij direct bereikbaar. 

Technische kenmerken: Geschikt voor blok en europallets

  • Uitvoering afhankelijk van projectspecificatie wat betreft hoogte, liggerlengte en draagkracht. De inrijstelling is doeltreffend wanneer per rij 1 producttype wordt opgeslagen.
    Door het nauwkeurig manoeuvreren met de heftruck is de werksnelheid weliswaar laag, maar dankzij de zeer hoge dekkingsgraad wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.