Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Vergaderopstellingen: Welke opstelling kies jij voor je vergadering?

Vergaderen, heeft dat wel zin? Verdoe je er je tijd mee of levert het ook wat op? Ik denk dat het zeker waardevol kan zijn, maar dat je dan wel moet kijken naar het soort vergadering en welke vergaderopstelling je hiervoor gebruikt. We brainstormen voor creatieve ideeën en we vergaderen om taken te verdelen. Ook vergaderen we om elkaar te informeren en om tot besluiten te komen. Oftewel, vergaderen heeft verschillende functies, maar er is één ding wat elke vergadering nodig heeft: een juiste vergaderopstelling!

 

Welke vergaderopstelling bij een creatieve vergadering of brainstormsessie?


Vergaderen kan creativiteit stimuleren, maar hoe? Bij een brainstormsessie is het belangrijk dat er veel verschillende ideeën op tafel komen om een bepaald probleem te kunnen oplossen. Maar hoe stimuleer je creativiteit?

Voor een oplossing hoef je helemaal niet zo ‘out of the box’ te denken, want het is eigenlijk heel simpel: word actief! Ga staand vergaderen aan een bartafel om actief met elkaar te brainstormen. Staand vergaderen zorgt voor een actieve houding en dit bevordert de samenwerking. Benieuwd naar alle voor- en nadelen van staand vergaderen? Lees dan ons blog: De kwestie: Zittend of staand vergaderen?

Heb je een lange brainstormsessie, dan is een carré opstelling een goede optie. Iedereen kan elkaar zien en zo kan er op gelijk niveau gecommuniceerd worden. Dit zorgt voor meer directe communicatie.

Een informatieve vergadering? Maak gebruik van een U-vorm vergaderopstelling!


Veel concentratie nodig bij een vergadering of goed je aandacht bij een presentatie houden? Dan kan er gekozen worden voor een u-vorm vergaderopstelling. De spreker kan interactie zoeken met de deelnemers. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers alert blijven.

Daarnaast zit je waarschijnlijk tijdens lange vergaderingen het beste op een comfortabele vergaderstoel. Voor lange vergaderingen kun je kiezen voor vergaderstoelen die aan je lichaam aangepast (kunnen) worden. Neem bijvoorbeeld stoelen die in hoogte verstelbaar zijn en een ademende netrugbespanning of synchroonmechanisme hebben (dit mechanisme ondersteunt natuurlijke bewegingen). Ter ondersteuning van de rug kun je kiezen voor een wat hogere rugleuning. Zo kun je in de vergaderruimte een comfortabele houding aannemen om je aandacht er zo goed mogelijk bij te houden.

Bevorder de interactie tijdens een taakgerichte of besluitvormende vergadering.


In een vergadering waar afspraken worden gemaakt, besluiten worden genomen en taken worden besproken of toegewezen, is veel interactie. Het is dan prettig dat er voldoende tijd kan worden genomen om met elkaar in overeenstemming te komen. Een blokopstelling is in dit geval het meest geschikt.

Tevens kun je kiezen voor stoelen die interactie bevorderen, zoals stoelen met een draaibare zitting en met wielen. Deze functionaliteiten zorgen voor extra comfort en flexibiliteit. Draaibare stoelen met een terugdraaiveer draaien weer terug in de originele stand, wat zorgt dat na een vergadering de vergaderkamer er netjes blijft uitzien.

Kort en efficiënt vergaderen, maak gebruik van zit-sta krukken!


Een korte en efficiënte vergadering is tegenwoordig iets waar veel naar gestreefd wordt. Daarom zijn er ook talloze opties om kort en efficiënt vergaderen te stimuleren. Door staand te vergaderen wordt er een stukje comfort weggenomen, dit zorgt voor snellere besluitvorming. In een vergaderruimte kun je kiezen om aan een bartafel te staan, of zit-sta krukken te gebruiken zodat mensen actief kunnen staan en tegelijkertijd kunnen zitten.

Vergaderen? Ja, maar kies de juiste vergaderopstelling en vergadermeubilair!


Vergaderen kan veel opleveren, maar wel als je voor de juiste vergaderopstelling en vergadermeubilair kiest bij de vergadering. Dus geen lange vergadering op een slechte stoel of een creatieve brainstormsessie in een passieve houding. Neem deze tips mee als je je vergaderkamer wilt gaan inrichten. Natuurlijk helpen we je bij Multi Ratio ook graag met je vergaderruimte inrichten, vraag ons gerust advies!

Nog even rustig de eigenschappen van alle mogelijke vergaderopstellingen bekijken? Hier nog even een rijtje met de meest voorkomende opstellingen:

 

Succes met vergaderen en tot de volgende keer!

Wil je graag persoonlijk advies? We helpen je graag verder!


Multi Ratio geeft je graag advies op maat. Natuurlijk kunnen we je altijd vrijblijvend voorzien van extra informatie over het inrichten van vergaderruimtes. Of heb je specifieke vragen over vergaderopstellingen? Neem contact op met onze verkoopafdeling!

Je kunt ons bellen via 0314 - 399 088 of stuur een e-mail naar [email protected]. Onze medewerkers helpen je dan graag verder!

Verkoopadviseurs - Multi Ratio