Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Akoestiek

Producten 1-12 van 129
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een goede akoestiek op de werkvloer is erg belangrijk. Dankzij akoestische elementen hebben medewerkers minder last van galm, lawaai en andere vormen van overlast door middel van geluid. Binnen ons assortiment vindt u verschillende akoestische oplossingen, zoals scheidingswanden, telefooncellen en overlegruimtes die los in kantoorruimtes te plaatsen zijn.

Producten 1-12 van 129
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Akoestische scheidingswand
  Vanaf:

  € 195,00 € 235,95

  NW-14952
 2. Akoestische scheidingswand voor DUO bureau
  Vanaf:

  € 195,00 € 235,95

  NW-14958
 3. Akoestische scheidingswand op hoge voeten
  Akoestische scheidingswand 80 cm hoog
  Vrijstaand op hoge voeten
  Vanaf:

  € 252,00 € 304,92

  NW-14960
 4. Akoestische Telefooncel BusyPod
  Vanaf:

  € 7.763,00 € 9.393,23

  NW-8492
 5. Akoestische Telefooncel BusyPod Medium
  Vanaf:

  € 10.293,00 € 12.454,53

  NW-9241
 6. Akoestische Telefooncel BusyPod Large
  Vanaf:

  € 12.363,00 € 14.959,23

  NW-19418
 7. MR Akoestisch wandpaneel NG
  € 482,79 € 399,00
  NW-15909
 8. MR Plantenbak & roldeurkast
  MR Plantenbak & roldeurkast
  De perfecte efficiënte scheidingswand
  € 1.383,03 € 1.143,00
  NW-15129
 9. Akoestisch Verticaal Plafondpaneel
  € 337,59 € 279,00
  NW-16904
 10. VOX Small akoestische telefooncel
  € 5.989,50 € 4.950,00
  NW-21270
 11. VOX Medium akoestische telefooncel
  € 8.409,50 € 6.950,00
  NW-21271
 12. VOX Large akoestische telefooncel
  € 10.883,95 € 8.995,00
  NW-21272
Producten 1-12 van 129
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Akoestiek op het werk

Akoestiek op de werkvloer: iedereen heeft het erover, maar wat houdt het nou eigenlijk in? En hoe verbeter je de akoestiek in een ruimte, wat zijn de mogelijkheden? Dit zijn er eigenlijk meer dan je denkt. Er zijn veel oplossingen voor kantoor, waarvan velen niet weten dat ze akoestische eigenschappen bevatten! We vertellen u graag meer over akoestiek in het algemeen, de verschillende akoestische oplossingen die er zijn en hoe akoestiek te verbeteren is op de werkplek. Hierdoor is de akoestiek op uw werkplek binnen de kortste keren verbeterd en kunt u fijn werken zonder geluidsoverlast. U zult direct merken dat dit de productiviteit op de werkvloer verbetert en u dankzij onze akoestische oplossingen efficiënter gebruik kunt maken van uw kantoorruimte.

Akoestiek verbeteren: hoe doe ik dat?

Om de akoestiek op de werkplek te kunnen verbeteren, is het allereerst belangrijk om te begrijpen wat akoestiek inhoudt. Vaak is het namelijk wel makkelijk om te benoemen dat een ruimte een slechte akoestiek heeft. Dit komt omdat de ruimte dan niet de gewenste eigenschappen heeft voor de activiteit die wordt uitgevoerd in de ruimte. Wanneer er bijvoorbeeld gewerkt moet worden in een ruimte waarbij er concentratie nodig is, is het niet fijn dat de ruimte erg galmt of dat er geen plek beschikbaar is om zonder overlast een telefoongesprek te kunnen voeren. Producten kopen waardoor de akoestiek verbeterd wordt is dus echt een toevoeging aan uw kantoorruimte.

Akoestische oplossingen voor kantoor

Veel mensen denken bij akoestiek aan isolatie en gaan op deze manier proberen om de akoestiek te verbeteren. Maar dit is zeker niet de enige manier om de akoestiek op kantoor te verbeteren. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Het is natuurlijk zo dat hoe meer de wanden en de vloeren van uw ruimte geluid absorberen, hoe meer de trillingen van het geluid gedimd worden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld kiezen voor akoestische wandpanelen. U hoeft hierdoor niet in te leveren op ruimte en de akoestiek in de ruimte  verbeteren. Daarnaast kunt u in bijvoorbeeld hoge ruimtes kiezen voor hangende akoestische panelen. Ook kunt u kiezen voor staande panelen, die u direct ook als scheidingswanden kunt gebruiken. Het is zelfs mogelijk om een design scheidingskast te kiezen waar akoestische panelen in zijn bewerkt!

Akoestiek op uw werk verbeteren: creëer fijne werkruimtes

Zoekt u een akoestische oplossing rondom uw werkplek? Kies dan voor een akoestische scheidingswand tussen uw bureau. Deze akoestische scheidingswanden zorgen niet alleen voor een betere akoestiek, maar ook voor meer privacy en voor een beter concentratievermogen. Zo kunnen er meerdere werknemers werken in een kleinere ruimte zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze te weinig ruimte hebben. Tot slot vertellen we u graag meer over onze akoestische overlegruimtes: Busypod en Busylounge. Busypod zijn akoestische, afgesloten ruimtes die u in uw kantoor kunt plaatsen. De ‘telefooncel’ is compleet zelf samen te stellen doordat u de kleuren en de materialen van het frame en het interieur zelf kunt uitkiezen. En zoekt u liever een open overlegruimte? Kies dan voor Busylounge. Ook deze overlegplek is compleet zelf samen te stellen en nodigt uit om in te overleggen. Zo verbetert u de akoestiek op kantoor zonder direct iets aan de akoestiek via de isolatie te moeten verbeteren.

Akoestiek verbeteren op kantoor doet u bij Multi Ratio

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van het verbeteren van de akoestiek van uw kantoor? Voor alle akoestiek op kantoor bent u bij Multi Ratio aan het juiste adres. U zult merken dat het verminderen van omgevingsgeluiden leidt tot minder stress, concentratieproblemen en hoofdpijn. U en uw medewerkers zijn dus verzekerd van productievere werkdagen en een fijnere ruimte om in te werken! Akoestiek verbeteren doen we al jaren en daarom weten wij hoe we gemakkelijk akoestiek kunnen verbeteren. Neem contact op met één van onze medewerkers en we helpen u graag verder. Kom langs in onze showroom en bekijk de verschillende opties op het gebied van akoestiek. Samen creëren we een fijne werkomgeving voor u en uw medewerkers.

FAQ: onze meestgestelde vragen

Wat is akoestiek?
Akoestiek is de manier waarop geluid zich rond beweegt in een ruimte. Dit heeft te maken met de eigenschappen van de ruimte in verhouding met de weerkaatsing van het geluid. Akoestiek heeft dus eigenlijk alles te maken met geluidsabsorptie en de geluidsreflectie in een ruimte.
Wanneer is de akoestiek goed?
Wanneer de balans tussen het absorberen en het reflecteren van het geluid goed is. Wanneer is de akoestiek goed? Als het geluid in de ruimte de activiteiten en werkzaamheden in de ruimte niet belemmert. Moet je bijvoorbeeld veel bellen op kantoor, maar galmt de ruimte niet wanneer je de gesprekken voert en hebben je collega's er geen last van? Dan is de akoestiek goed.
Hoe weet ik dat de akoestiek in mijn kantoor slecht is?
De akoestiek is niet goed wanneer de geluidsgolven in een ruimte voor overlast zorgen. Heb je dus last van galm, kan je je slecht verstaanbaar maken of hebben jij en je collega's vaak last van elkaar? Dan is er sprake van een slechte akoestiek in de ruimte.
Wat is er te doen tegen een slechte akoestiek?
Een slechte akoestiek is tegenwoordig gemakkelijker op te lossen doordat er verschillende akoestische oplossingen bestaan. Denk hierbij aan akoestische wandpanelen, (zwevende) plafondpanelen, scheidingswanden, kasten met akoestische panelen en zelfs mobiele akoestische stiltewerkplekken zoals belcellen die los in de ruimte kunnen worden geplaatst. Wel is akoestiek niet altijd op te lossen, omdat het ook afhangt van de kale ruimte zelf. Hoe meer harde oppervlakten zich in de ruimte bevinden, hoe slechter de akoestiek. Denk hierbij aan harde vloeren, plafonds en muren.
Welk materiaal is akoestisch en absorbeert geluid?
Akoestisch materiaal heeft een geluidsabsorptie-factor, deze wordt uitgedrukt tussen 0 en 1. Als materiaal geluidsabsorberend is, dan heeft het materiaal het vermogen om geluidsgolven op te nemen en deze golven bijvoorbeeld om te zetten in warmte. Hierdoor worden de golven minder weerkaatst. Let hierbij op dat de akoestische elementen niet te ver weg van de geluidsbronnen verwijderd zijn. Wanneer een geluidsgolf er te lang over doet om te kunnen worden weerkaatst door het akoestische paneel, ontstaat er een galm. Dit kennen we ook wel als een echo. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van gerecycled katoen in akoestische elementen om nagalm te verminderen. De vezels absorberen het geluid en zetten ze om in warmte.
Hoe verbeter ik de akoestiek in een kantoorruimte?
Door verschillende stappen te doorlopen. Denk allereerst na over de functie van de ruimte en de hoeveelheid mensen er in de ruimte aanwezig zijn (is het een kantoor waar veel in wordt gebeld, of is het misschien een conferentieruimte? Dit vergt een ander akoestisch plan). Bekijk vervolgens de ruimte zelf. Heeft de ruimte een harde of een zachte vloer, heeft het plafond gaatjesplaten en hangen er gordijnen in de ruimte? Dit zijn elementen die al kunnen bijdragen aan het verbeteren van de akoestiek. Onthoud altijd: iedere ruimte is anders en heeft andere akoestische oplossingen nodig. We komen bijvoorbeeld ook liever langs om de ruimte te bekijken, zo weten we beter welke elementen de akoestiek kunnen verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat jij en je werknemers fijn kunnen werken, zonder geluidsoverlast.
Kun je ook tweedehands akoestisch inrichten?
Dat kan zeker! We hebben bijvoorbeeld veel tweedehands scheidingswanden op voorraad en daarnaast veel akoestische werkplekken. Denk hierbij aan tweedehands akoestische belcellen, busypods en busylounges. Zo kun je in een grote kantoortuin in alle rust op een duurzame manier telefoneren of vergaderen.