Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Ergonomische bureaustoelen

Producten 1-12 van 49
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een ergonomische bureaustoel bevordert een comfortabele werkhouding en helpt rugklachten te voorkomen. We hebben allerlei ergonomische bureaustoelen in ons assortiment. Denk hierbij aan stoelen met een in hoogte verstelbare rugleuning, een kantel/neigmechanisme en verstelbare armleggers. U heeft bij ons ruime keuze, van een ergonomische design bureaustoel tot een basic bureaustoel die aan alle eisen voldoet. Wilt u een ergonomische bureaustoel kopen, maar heeft u advies nodig? We helpen graag.

Producten 1-12 van 49
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bureaustoel MRC PRO
  Bureaustoel MRC PRO
  Arbo verantwoord zitten!
  Vanaf:

  € 289,00 € 349,69

  NW-18250
 2. Bureaustoel MRC PRO High
  Bureaustoel MRC PRO High
  Arbo verantwoord zitten!
  Vanaf:

  € 299,00 € 361,79

  NW-18284
 3. Bureaustoel MRC PRO High Design - zwart
  Vanaf:

  € 379,00 € 458,59

  NW-19138
 4. Bureaustoel MRC PRO Design - zwart
  Bureaustoel MRC PRO Design - zwart
  Arbo verantwoord zitten!
  Vanaf:

  € 349,00 € 422,29

  NW-19137
 5. Bureaustoel MRC PRO Excellent
  Bureaustoel MRC PRO Excellent
  Netrug en aluminium gepolijst frame
  Vanaf:

  € 409,00 € 494,89

  NW-19971
 6. Bureaustoel MRC PRO Excellent met hoofdsteun
  Bureaustoel MRC PRO Excellent High
  Netrug en aluminium gepolijst frame
  Vanaf:

  € 459,00 € 555,39

  NW-19975
 7. Bureaustoel MRC PRO Executive
  Bureaustoel MRC PRO Executive
  Zwart leder bekleding en aluminium gepolijst frame
  Vanaf:

  € 559,00 € 676,39

  NW-19960
Producten 1-12 van 49
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ergonomische bureaustoel: hoe vindt u de perfecte stoel

Bent u op zoek naar een ergonomische bureaustoel, een ergonomische bureaustoel in het wit of misschien een ergonomische bureaustoel design? Bij Multi Ratio vindt u wat u nodig heeft. We bieden een groot assortiment aan bureaustoelen in verschillende kleuren, maten en prijscategorieën. In ons assortiment vindt u onder andere een ergonomische bureaustoel in het wit, zwart, rood of groen. Bent u kleiner en zoekt u een ergonomische bureaustoel voor kleine mensen? Of bent u juist groter en zoekt u een ergonomische bureaustoel met een hoge rugleuning of een hoofdsteun? Bekijk ons assortiment dan snel en vind de ergonomische bureaustoel die het beste bij u past.

Naast dat we u graag verder willen helpen met het selecteren van de beste ergonomische bureaustoel die bij uw wensen past, helpen we u daarna ook graag verder door advies te geven over het instellen van de ergonomische bureaustoel. Deze twee meubelen moeten namelijk straks goed op elkaar afgestemd zijn voor een optimale werkomgeving. De onderwerpen die we behandelen:

 • Wanneer is een bureaustoel ergonomisch
 • Het kopen van een bureaustoel: de verschillende opties en mogelijkheden
 • Welke bureaustoel past bij mij
 • Het instellen van de bureaustoel

Wanneer is een bureaustoel ergonomisch?

U bent eruit: u wilt de beste ergonomische bureaustoel kopen. Een ergonomische bureaustoel is een belangrijk en essentieel onderdeel van een fijne werkdag, we zouden bijna kunnen zeggen dat het gecombineerd met een ergonomisch bureau als basis dient. Het is daarom handig om allereerst uit te leggen wat een ergonomische bureaustoel is: een ergonomische bureaustoel is een stoel die Arbo-technisch verantwoord is en wordt aanbevolen voor de algemene gezondheid. Voorbeelden van bepaalde eisen waar een bureaustoel aan moet voldoen, zijn de instelbaarheid van de zitting, de draaibaarheid en de wielen van het onderstel, de veiligheid en stabiliteit van de stoel en de instelbaarheid van de lendensteun en de armsteunen. Ten opzichte van een gewone bureaustoel versus een ergonomische bureaustoel is een gewone bureaustoel niet geheel aan te passen aan uw lichaam, een ergonomische bureaustoel wel.

Dankzij een ergonomische bureaustoel worden rugklachten verminderd of zelfs voorkomen. Hierdoor zorgen ergonomische bureaustoelen ervoor dat medewerkers gezond blijven en productiever zijn. Een lager ziekteverzuim is hier het gevolg van, waardoor de investering zichzelf terugverdient binnen een mum van tijd. Meer lezen over ergonomie? Dat kan hier: We gaan hier dieper in op de ergonomische normen en wat dit betekent in combinatie met een bureaustoel. 

Een ergonomische bureaustoel kopen: de verschillende opties

Binnen ons assortiment zijn er verschillende soorten bureaustoelen verkrijgbaar met ieder eigen functies, instellingsmogelijkheden en verdere mogelijkheden om de stoel zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw wensen.

Wel of geen keurmerk

Binnen onze ergonomische bureaustoelen vindt u bureaustoelen met en zonder keurmerk. Bureaustoelen met keurmerk zijn voorzien van de NPR1813 norm, een norm die als handvat dient om te kunnen zien dat de bureaustoel aan hoge eisen voldoet en geschikt is voor het Nederlandse bedrijfsleven. Als de bureaustoel de NPR1813  norm heeft, kan er vanuit gegaan worden dat de bureaustoel geschikt is voor circa 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. Het betekent echter niet dat de bureaustoelen die geen NPR1813 norm hebben, niet ergonomisch zijn. Kijk hierbij wel goed naar de mogelijkheden van de bureaustoel op het gebied van aanpassingen en kies de beste ergonomische bureaustoel die aansluit bij uw wensen.

Stofsoort

Een andere optie om uit te kiezen, zijn de stof- en materiaalsoorten van de bureaustoel. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een bureaustoel met een stoffen zitting en rugleuning, maar een andere optie is een netrug-bekleding. Een netrugbekleding zorgt niet alleen voor een mooie luxueuze uitstraling, maar ook voor extra ventilatie in de rug en voor extra comfort. Tot slot kunt u ook kiezen voor kunstleder of echt leder. Dit geeft een luxe en klassieke uitstraling aan uw kantoor. Ga bijvoorbeeld voor een cognac-kleur en voeg een chique touch toe aan uw kantoorinrichting.

De verstelbaarheid van de bureaustoel

Het grootste en misschien ook wel belangrijkste verschil wanneer er naar bureaustoelen wordt gekeken, is de verstelbaarheid. Een eerste tip is om bijvoorbeeld te kijken naar de verstelbaarheid van de armleggers. Staat er bij de beschrijving van de bureaustoel dat de armleggers 4D-verstelbaar zijn? Dan zijn ze in de hoogte, breedte, diepte en in de hoek verstelbaar. Zijn armleggers niet 4D-verstelbaar, dan zijn ze vaak 3D- of 2D-verstelbaar. Dit betekent bijvoorbeeld dat ze enkel hoog-laag, in de breedte en van voren naar achter verstelbaar zijn. Bedenk zelf wat u graag wenst en wat bij uw werk en uw werkomgeving past. Wij raden 4D-verstelbare armleggers aan, hierdoor kan de legger namelijk compleet worden afgesteld op uw ideale werkhouding.   

Een tweede tip is de verstelbaarheid van de zitting, de rugleuning en de lendesteun. Van veel bureaustoelen is de zitting verstelbaar in zowel breedte als diepte. Door de zitdiepte goed in te kunnen stellen, is de zitting altijd goed tegen uw knieholtes aan geplaatst. Hierbij is het ook belangrijk dat u de juiste zithoogte instelt. Het instellen van de rugleuning is een ander essentieel onderdeel van de bureaustoel. Veel bureaustoelen hebben een lendesteun, dit is een steun die zich aan de achterkant van de rugleuning bevindt en extra steun biedt aan de natuurlijke vorm van de rug. Door de steun ter hoogte van de rugholte in te stellen, ervaart u extra steun.

Bent u op zoek naar meer tips op het gebied van ergonomisch werken? Lees dan ons blog, waarin u nog meer tips kunt lezen over het werken in een gezonde werkhouding. Daarnaast vindt u hier een checklist, zodat u stap voor stap af kunt  gaan of u ergonomische werkhouding aanneemt.

Ergonomische bureaustoel instellingen

Welke specifieke mogelijkheden en instellingen er bestaan, verschilt per bureaustoel. Maar, er zijn wel standaardregels en manieren om uw bureaustoel goed in te stellen. Deze delen we graag:

 • Voor het bepalen van de juiste zithouding geldt altijd de vuistregel: Je benen moeten op de grond komen en een hoek van 90 graden maken. Hierbij raken je voeten volledig de grond, maar pas op dat de bureaustoel niet te laag staat en je knieën boven je heupen uitkomen.

 • Zoekt u een bureaustoel voor kleine mensen? Bij een bureaustoel voor kleine mensen is het belangrijk dat de zitting in de diepte te verstellen is, zodat de zitting altijd goed aansluit. De zitting hoeft niet strak aan te sluiten, er mag wat ruimte tussen de zitting en uw knieholtes zitten. En zoekt u een bureaustoel omdat u zelf 2 meter of langer bent? Ook dan is een bureaustoel waarbij u de zitdiepte kunt verstellen een must.

 • Vaak last van hoofdpijn tijdens het werken? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel met een neksteun. Het kan daarnaast zo zijn dat u uw schouders teveel optrekt omdat de armleggers te hoog zijn ingesteld. Het kan ook nog zo zijn dat ze juist te laag ingesteld staan, waardoor neigt onderuit te zakken. Bekijk daarnaast goed of uw bureau niet te hoog ingesteld staat, dit kan er namelijk voor zorgen dat u hierdoor denkt dat uw armleggers hoger ingesteld moeten worden terwijl het eigenlijk het bureau is dat lager moet worden ingesteld. De hoogte van het bureau bepalen is dus naast het aanschaffen van een goede bureaustoel erg  Bekijk onze bureaus om onze tips te lezen over een ergonomisch bureau instellen.

Een goedkope én goede bureaustoel!

Een goede ergonomische bureaustoel kunt u zo verstellen dat u in een juiste houding kunt werken. Kwaliteit is belangrijk, maar wenst u ook een goedkope bureaustoel? Kies dan voor onze budget modellen, die ook uitstekend voldoen voor bijvoorbeeld thuisgebruik. Daarnaast hebben we binnen ons aanbod ook verschillende kleuren beschikbaar. Wilt u een bureaustoel wit, zwart of in een andere specifieke kleur hebben? Bekijk onze bureaustoelen of vraag ernaar bij onze afdeling verkoop. Heeft u vaak rugklachten en wilt u weten hoe u deze klachten kunt verminderen? Lees dan snel ons blog: Ergonomische bureaustoel rugklachten!

Vindt uw ergonomische bureaustoel bij Multi Ratio

Als u bij een bureaustoel design en professionaliteit in één wilt, dan bent u bij Multi Ratio aan het goede adres. U vindt op deze pagina directie bureaustoelen en design bureaustoelen. Dit zijn luxe uitgevoerde modellen met diverse ergonomische eigenschappen, welke uw zithouding bevorderen en uitstekend geschikt zijn voor dagelijks en intensief gebruik. 

Heeft u nog meer nodig voor uw werkplek? Kijk ook eens in ons assortiment voor een zit-sta stoel, bureaustoelmat, monitorarm of onze andere artikelen. Heeft u vragen over ons aanbod bureaustoelen? U kunt ons bereiken via 0314 201 748 of via [email protected].

FAQ: onze meestgestelde vragen

Wat is een goede ergonomische bureaustoel?
Een goede ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die arbo-technisch verantwoord is en voldoet aan bepaalde eisen. Voorbeelden hiervan: de instelbaarheid van de bureaustoel. Kan je de zitting en de armleuningen instellen, zit er een kantelmechanisme in de bureaustoel en heeft de bureaustoel een lendensteun? Dit zijn dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel. Over het algemeen geldt de volgende regel: een ergonomische bureaustoel is volledig aan te passen aan je lichaam, een standaard bureaustoel niet.
Hoe weet ik of mijn bureaustoel ergonomisch is?
Door te kijken naar de instelbaarheid van de bureaustoel. Kun je de bureaustoel en de armleuningen op de juiste hoogte instellen en kun je de diepte van de zitting bepalen? Als het antwoord nee is, dan spreek je niet van een ergonomische bureaustoel. Wanneer de bureaustoel (bijna) volledig is af te stellen op je lichaam, dan is de bureaustoel ergonomisch en weet je zeker dat je voor jouw lichaam de ideale werkhouding kunt aannemen in de bureaustoel.
Waarom is een goede ergonomische bureaustoel belangrijk?
Omdat je in een standaard bureaustoel niet in de juiste werkhouding kan werken. Standaard bureaustoelen hebben soms geen armleuningen, kunnen vaak niet op de juiste hoogte worden ingesteld en bieden simpelweg te weinig ergonomische ondersteuning. Daarnaast kun je wel een ergonomisch zit-sta bureau aanschaffen, maar zonder een goede ergonomische bureaustoel zul je alsnog niet geheel de juiste werkhouding aan kunnen nemen.
Welke bureaustoel kun je het beste kiezen voor thuiswerken?
We raden voor een thuiswerkplek vaak onze MRC PRO bureaustoel aan. Dit is het basismodel uit ons assortiment dat ervoor zorgt dat je ergonomisch je werkdag doorkomt. Daarnaast heeft de MRC PRO bureaustoel een fijne prijs-kwaliteit verhouding. Wil je een iets luxere bureaustoel? Kies dan voor de MRC PRO Design of ga een stapje hoger en kies voor onze Actiflexx Weave, één van onze best verkochte ergonomische bureaustoelen die NPR 1813 gecertificeerd is.
Welke bureaustoel kan ik het beste kopen bij rug- en/of nekklachten?
Rug- en/of nekklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde positie van je monitor (de hoogte en afstand), waardoor je een verkeerde houding aanneemt. Door dus te kiezen voor een goede bureaustoel maar ook voor een zit-sta bureau + monitorarmen, creëer je precies de juiste hoogte en hoef je niet naar voren te buigen met je nek om te kunnen lezen wat er op je scherm staat. Over het algemeen raden we de Actiflexx Weave aan voor mensen met rug- en/of nekklachten. Ook kun je kiezen voor een bureaustoel met een neksteun. Een neksteun zal je nekklachten niet verhelpen, maar door middel van een neksteun kun je je nek makkelijker laten rusten tussen het werken door.
Hoe stel ik een goede ergonomische werkplek samen?
Door te kiezen voor een zit-sta bureau mét monitorarmen, in combinatie met een ergonomische bureaustoel. Deze drie onderdelen zijn bijna essentieel voor een ergonomische werkplek.