Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Zit sta bureaus

Producten 1-12 van 49
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het zit sta bureau is de afgelopen jaren steeds meer een begrip geworden en inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit de meeste (thuis)kantoren. Ontdek ons assortiment aan elektrische en niet elektrische zit sta bureaus.

Producten 1-12 van 49
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Lineaflex MRC PRO zit-sta elektrisch 120 x 80 cm
  Vanaf:

  € 399,00 € 482,79

  NW-14207
 2. Lineaflex MRC PRO zit-sta elektrisch 140 x 80 cm
  Vanaf:

  € 405,00 € 490,05

  NW-14209
 3. Lineaflex MRC PRO zit-sta elektrisch 160 x 80 cm
  Vanaf:

  € 409,00 € 494,89

  NW-14208
 4. Lineaflex MRC COMFORT zit-sta elektrisch 120 x 80 cm
  Vanaf:

  € 349,00 € 422,29

  NW-18459
 5. Lineaflex MRC COMFORT zit-sta elektrisch 140 x 80 cm
  Vanaf:

  € 355,00 € 429,55

  NW-18460
 6. Lineaflex MRC COMFORT zit-sta elektrisch 160 x 80 cm
  Vanaf:

  € 359,00 € 434,39

  NW-18461
 7. Lineaflex MRC PRO zit-sta elektrisch 180 x 80 cm
  Vanaf:

  € 398,00 € 481,58

  NW-14210
 8. Lineaflex MRC COMFORT zit-sta elektrisch 180 x 80 cm
  Vanaf:

  € 348,00 € 421,08

  NW-18462
 9. Elektrisch zit-sta bureau MRC PRO-L
  Vanaf:

  € 409,00 € 494,89

  NW-18916
Producten 1-12 van 49
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zit sta bureau kopen

Door deze veranderingen zijn er steeds meer zit sta bureaus op de markt gekomen. De bureaus zijn inmiddels zo ver ontwikkeld dat er niet alleen meer slinger zit sta bureaus zijn, maar ook elektrische zit sta bureaus met features zoals een memory-functie en een USB-poort! We vertellen je graag meer over welke zit-sta bureaus er zijn, zodat je de juiste keuze maakt wanneer je overweegt om een ergonomisch zit sta bureau te kopen. Daarnaast vertellen we je ook graag meer over het optimaal gebruiken van zit sta bureaus en over het ergonomische belang van een sta zit bureau.

De verschillende soorten zit sta bureaus

Er bestaan inmiddels diverse sta bureaus, de meest gangbare modellen zijn elektrische zit sta bureaus en slinger verstelbare zit sta bureaus. Binnen deze productgroepen vind je bijvoorbeeld weer zit sta hoekbureaus of elektrische zit sta bureaus met massief eiken (boomstam)bladen. Door deze zit sta bureaus kun je vandaag de dag gemakkelijker dan ooit switchen tussen zittend en staand werken. Hoe makkelijk dit kan, hangt echter wel af van het soort verstelbaar sta bureau dat je kiest. We hebben de verschillende zit sta bureaus voor je op een rijtje gezet, zodat je overzicht hebt van een deel van ons assortiment aan bureaus.

Elektrisch zit sta bureau kopen

Elektrische zit sta bureaus zijn dé oplossing voor een fijne, ARBO verantwoorde (flex)werkplek, omdat je dankzij de snelle motoren het verstelbare zit sta bureau gemakkelijk naar de gewenste hoogte instelt met de knopjes aan de zijkant. Veel van onze bureaus beschikken daarnaast over een memory-functie, waardoor het bureau binnen no-time naar de gewenste zit- of stahoogte is ingesteld dankzij de opgeslagen hoogtes. Dit werkt ook erg handig voor flexplekken.

Of ga voor een slinger verstelbaar bureau

Slinger verstelbare bureaus zijn eenvoudig in hoogte aan te passen door de slinger aan de onderkant van het bureau. Ons zit sta bureau slinger is verstelbaar en is te verstellen van 66 tot 110cm hoog. Dankzij de slinger kan het bureau soepel en eenvoudig worden ingesteld. De sta bureaus voldoen aan de NEN en ARBO eisen voor een ergonomisch verantwoorde werkplek.

De voordelen van een zit sta bureau

Het is vrijwel algemeen bekend dat beweging goed is. Maar wat velen niet weten, is het drastische verschil dat staand werken maakt ten opzichte van een hele dag zittend werken. Het afwisselen van je werkhouding heeft extreem positieve effecten op het lichaam én het is makkelijker om je te concentreren tijdens het werken. Daarnaast wordt de kans op fysieke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en gewrichtspijn verminderd. Een onderzoek van Harvard uitgewezen dat staand achter een bureau werken (bijvoorbeeld achter een verstelbaar sta bureau), de kansen op obesitas, hart- en vaatziektes en rug-en schouderklachten verlaagt. Er wordt aangeraden om ongeveer anderhalf uur per dag te gaan staan en om het uur te wisselen tussen zittend en staand werken achter jouw ergonomische zit sta bureau. Het is bewezen dat er door de juiste afwisseling minder stress wordt ervaren en dat is op een drukke werkdag natuurlijk erg fijn én gezond.

Zittend en staand werken met weinig ruimte? Kies een klein sta bureau

Wil je graag wisselen tussen zittend en staand werken, maar heb je weinig ruimte in je woning of in je kantoor voor een groot bureau? Kies dan voor een klein staand bureau! Een klein zit sta bureau neemt weinig ruimte in beslag en zorgt er nog steeds voor dat je zowel zittend als staand kunt werken. Voor een klein zit sta bureau raden we een bureau met een afmeting van 120x80cm aan en als je iets meer ruimte wenst een bureau van 140x80cm. Wanneer je vragen hebt over het plaatsen van het bureau in een kleinere ruimte, denken we graag mee. We hebben namelijk ervaring met het optimaal inrichten van zowel grote als kleine ruimtes! Zo komt je zit sta bureau elektrisch is precies tot zijn recht.

Zit sta bureaus verlagen ziekteverzuim

Daarnaast heeft een andere studie van Harvard Business review uitgewezen dat zit sta bureaus zorgen voor een lager ziekteverzuim en dat elke dollar die vanuit de bedrijven die meededen aan het onderzoek werd geïnvesteerd in een sta bureau wel twee tot drie keer werd terugverdiend door een lager ziekteverzuim gecombineerd met een hogere productiviteit. Is er dus sprake van een hoog ziekteverzuim, ook op de kantoorvloer? Een ergonomische werkomgeving met onder andere zit sta bureaus draagt hieraan bij en zorgt op de lange termijn voor een lager ziekteverzuim.

Wat is het beste zit sta bureau voor mij?

Een verstelbaar sta bureau zijn er in verschillende soorten en maten. Zoek je enkel een bureau sta zit dat hoog en laag kan, of ben je op zoek naar een flexibelere optie met veel comfort en gemak? Ook daar zijn verschillende opties in. We helpen je graag bij het kiezen. Let bij het kiezen van een bureau zit sta goed op het volgende:

 

 • Verstelbaarheidsmechaniek

  Allereerst is er een duidelijk verschil tussen bijvoorbeeld een slinger zit sta bureau of een zit sta bureau elektrisch. Ga je voor een slinger zit sta bureau? Dan kun je door naar het kiezen van de kleuren. Ga je voor een zit sta bureau elektrisch, zoals bijvoorbeeld een zit sta hoekbureau? Dan zijn er meerdere factoren waar je op moet letten.

 • Draagkracht

  Er bestaan namelijk verschillende hoeveelheden in draagkracht: tussen de 70 en de 150kg. Werk je met enkel een laptop? Dan is draagkracht minder belangrijk dan wanneer je met meerdere beeldschermen aan een monitorarm + een computer in een CPU-houder werkt. Koop in dat geval een bureau met meer draagkracht.

 • Bediening

  Binnen ons assortiment vind je automatische bureautafels elektrisch verstelbaar, die met twee knoppen wordt bediend (hoog en laag). Dit is het basismodel. Daarnaast bieden we modellen die beschikken over een zoals eerdergenoemde memory functie, een USB-poort en een LED-display, hierdoor kun je je gewenste zit- en stahoogte opslaan + de ingestelde hoogte bekijken.

 • Verstelbaarheid

  Naast de draagkracht en de bediening is het tot slot goed om te kijken naar de minimale en maximale hoogte, afhankelijk van de lichaamslengte.

 

Optimaal gebruik maken van je zit sta bureau

Tot slot is het erg belangrijk om het bureau voor je zit sta werkplek goed in te stellen. Een verkeerde instelling kan namelijk juist tot meer klachten leiden. Zorg er daarom ten eerste voor dat het bureau goed is ingesteld en dat er daarnaast goed wordt afgewisseld tussen zittend en staand werken achter jouw zit sta bureau. We geven hier je graag de volgende richtlijnen voor. Veel mensen vragen zich namelijk af: hoe hoog moet een staand bureau zijn?

Goed instellen

Een sta zit bureau is fijn, maar bij de verkeerde instelling kan het alsnog gebeuren dat je niet optimaal profiteert van het bureau. Stel het bureau goed in en zorg dat je niet met opgetrokken schouders achter jouw bureau zit. Dit betekent dat het bureau te hoog staat. Pas ook op dat het bureau niet te laag staat, hierdoor ga je snel te ingezakt zitten. Het bureau moet zo ingesteld zijn, dat je rechtop kunt zitten en je armen rusten op jouw armleuningen. Bekijk hieronder wat jouw ideale zit- en stahoogte is + hoe je het beste achter jouw bureau kunt zitten en staan.

Lengte persoon Bureauhoogte bij zitten Bureauhoogte bij staan
145 cm 50 cm 93 cm
150 cm 60 cm 96 cm
155 cm 62 cm 99 cm
160 cm 64 cm 102,5 cm
165 cm 66 cm 105,5 cm
170 cm 68 cm 108,5 cm
175 cm 70 cm 112 cm
180 cm 72 cm 115 cm
185 cm 74 cm 118,5 cm
190 cm 76 cm 121,5 cm
195 cm 78 cm 125 cm
200 cm 80 cm 128 cm
205 cm 82 cm 131 cm
210 cm 84 cm 134 cm
215 cm 86 cm 138 cm
220 cm 88 cm 141 cm

 

Afwisselen tussen zittend en staand: de richtlijnen

En als het automatische bureau er dan daadwerkelijk staat, is het ook belangrijk dat het bureau goed en optimaal wordt gebruikt! We raden daarom allereerst aan om minimaal 1.5 uur per dag te gaan staan en dit om het uur af te wisselen. Een reminder nodig? Installeer dan een app die helpt met herinneren of stel (als je deze hebt) met een smartwatch een herinnering in om op tijd te gaan staan.

Schaf de juiste accessoires aan voor de optimale werkplek

Je ideale zit-sta bureau gevonden? Dan willen we je nog graag adviseren om na te denken over de accessoires die je eventueel kunt aanschaffen om jouw werkplek nóg optimaler in te richten. Heb je bijvoorbeeld veel kabels van je monitoren die je graag weggewerkt ziet? Ga dan voor een kabelmanagementset en je heeft nooit meer last van losliggende kabels + jouw werkplek is opgeruimder. Daarnaast raden we je aan om te kiezen voor een goede bureaustoel of een bureaukruk, mocht je deze nog niet hebben. Als jouw bureau dan toch op de juiste zithoogte is ingesteld, dan is het ook belangrijk om jouw rug de juiste ondersteuning te geven.

Een zit sta bureau met houten blad voor een warm interieur

Dankzij een houten zit sta bureau wordt je werkplek, je woonkamer of je kantoor een stuk sfeervoller en warmer! Hout geeft namelijk een warme, landelijke en huiselijke touch aan je inrichting. Kies je voor een automatisch zit sta bureau met houten blad? Denk dan wel goed na over welke kleur houten blad je kiest. Binnen ons assortiment vind je bijvoorbeeld houten zit sta bureaus met een robuust eiken blad, of een midden eiken blad. Robuust eiken bladen geven je werkplek in combinatie met een strak zwart frame een echte industriële uitstraling. Kies je bijvoorbeeld voor een houten zit sta bureau met een midden eiken blad en een wit frame, dan krijgt het bureau een warmere, scandinavische uitstraling. Zo vind je binnen ons assortiment altijd een zit-sta bureau met houten blad dat bij je wensen en eisen aansluit!

Een staand bureau kopen: ervaar een fijne werkdag

Staand werken achter een bureau wordt steeds meer de norm. Ben je eruit en weet je zeker dat je een staan zit bureau wil gaan aanschaffen, maar twijfel je over waar je je bureautafel elektrisch verstelbaar moet kopen? Dat snappen we, we raden iedereen ook altijd aan om een zit sta bureau te kopen bij een partij die verstand van zaken heeft. Het is namelijk altijd belangrijk dat wanneer je een sta en zit bureau koopt, het bureau een goede minimale en maximale hoogte heeft. Ben je bijvoorbeeld erg lang? Dan is het belangrijk dat het staan zit bureau op een goede hoogte kan worden ingesteld. Dit geldt ook voor wanneer je kleiner bent, dan is staand werken achter een bureau mogelijk met een bureau dat een goede minimale hoogte heeft. Let bij een staand bureau kopen dus goed op deze eigenschappen van de zit sta bureaus.

Een sta bureau kopen? Investeer in de toekomst + je gezondheid

We snappen dat je het fijn vindt om als je van plan bent om een zit sta bureau te kopen, je deze eerst in het echt bekijkt. Kom daarom eens vrijblijvend langs in onze 2500m² grote showroom en bekijk de verschillende opties. Daarnaast kun je een afspraak maken zodat je tijdens je bezoek goed wordt geholpen door één van onze verkopers. Als je niet in staat bent om langs te komen/liever online advies wenst, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Door goed te kijken naar welke zit- en stahoogte het meest geschikt is voor je lichaamslengte. In de tabel in de alinea’s hieronder is te vinden welke zit- en stahoogte wij aanraden per lichaamslengte. Werk je met meerdere mensen samen? Ga dan voor een sta bureau met memory functies! Zo kun je gemakkelijk je ideale zit- en stahoogte opslaan.

FAQ: onze meestgestelde vragen

Waarom een zit sta bureau kopen?
Omdat een zit-sta bureau lichamelijke klachten vermindert, zoals rugpijn, nekpijn en gewrichtspijn. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken bent u productiever (het voorkomt een middagdip) en houdt u gedurende de dag een betere werkhouding aan. Staand werken is gezond! En wanneer u geen zin meer heeft om te staan, kunt u uw ideale zithoogte gemakkelijk instellen. Dit is erg belangrijk, omdat veel Nederlanders dankzij een te laag of te hoog bureau met opgetrokken schouders of een gebogen rug werken. Dankzij een zit-sta bureau is dit verleden tijd.
Wat is een goed zit sta bureau?
Een goed zit sta bureau is een bureau dat stevig is, makkelijk in gebruik is en van kwalitatief materiaal gemaakt is. Let erop dat het bureau een goede motor heeft, veel draagkracht heeft, stevig staat en makkelijk in gebruik is. Niks is vervelender dan een zit-sta bureau kopen dat niet makkelijk kan worden versteld. Al onze bureaus bestaan uit stevige metalen bureauframes en mooie afgewerkte bureaubladen. Tot slot raden wij het altijd aan om een zit sta bureau te kopen van een organisatie met meerdere jaren ervaring in de kantoorwereld en met verstand van ergonomie. Zo weet je zeker dat je een bureau aanschaft waarmee je een ergonomische werkplek creëert.
Hoe hoog moet een zit sta bureau zijn?
Kijk bij het aanschaffen van een zit sta bureau goed naar de minimale en maximale hoogte van het bureau. Een zit sta bureau betekent namelijk niet automatisch dat elk persoon er met elke lengte achter kan werken! Binnen ons assortiment verschillen de minimale en maximale hoogtes van de bureaus van 65cm minimale hoogte tot 130cm maximale hoogte. Dit zijn onze PRO modellen. Onze EASY en COMFORT modellen zitten hier tussenin. Bekijk dus goed de specificaties voordat je een zit sta bureau aanschaft.
Wat kost een zit sta bureau?
Dat verschilt. Bij ons kun je een zit sta bureau aanschaffen vanaf €299,- (exclusief BTW). Voor dit bedrag ontvang je een MRC EASY met een afmeting van 120x80cm, één motor en een draagkracht van 70kg. Ook kun je voor dit bedrag je bureau elektrisch omhoog en omlaag verstellen, maar kun je je ideale zit- en stahoogte niet opslaan onder een memory slot. Wil je dit wel? Kies dan voor een COMFORT- of een PRO model. Deze modellen koop je vanaf €349,- exclusief BTW (COMFORT).
Hoe sla ik mijn ideale zit- en stahoogte op?
Het opslaan van je ideale zit- en stahoogte is erg gemakkelijk. Onze COMFORT- en PRO-modellen hebben memory slots, hieronder kun je verschillende zit- en stahoogtes opslaan. Hoe? Zet je bureau naar de gewenste hoogte, druk op de M (van memory) en kies vervolgens een memory-slot naar keuze. Je ideale zit- en stahoogte is nu opgeslagen!
Hoe reset ik mijn zit sta bureau?
Soms komt het voor dat er voor de bureaus per ongeluk een maximale hoogte is ingesteld. Dit gebeurt soms als het bureau even van de stroom af geweest is, of door een verkeerde toetsencombinatie. Geen angst, je haalt het bureau hier erg gemakkelijk weer vanaf en is dit makkelijk op te lossen: 1. Druk het pijltje naar beneden in en houdt de knop net zo lang ingedrukt totdat het bureaublad kort op en neer gaat. 2. De maximale hoogte is er als het goed is nu af.
Zit sta bureau met NEN EN 527 norm kopen?
Als je op zoek bent naar een zit-sta bureau, is het zeker aan te raden om er een te kiezen die voldoet aan de NEN EN 527 norm. Deze norm is specifiek gericht op kantoormeubilair en stelt eisen aan de afmetingen, stabiliteit en veiligheid van het meubilair. Een bureau dat voldoet aan deze norm, heeft bijvoorbeeld een verstelbaar werkblad met een specifiek hoogtebereik dat geschikt is voor zowel zittend als staand werken. Ook zal het bureau voldoende stabiel zijn en niet gemakkelijk kantelen of wiebelen tijdens het gebruik. Een bureau zonder deze norm kan echter ook prima zijn, kijk daarom ook naar de specificaties van het bureau om te zien of deze voldoen.
Zit sta bureau met persoonlijke lade kopen?
Vaak heb je tijdens het werken een hoop verschillende spullen nodig zoals pennen en papieren. Om je bureau netjes en geordend te houden is het aan te raden om een persoonlijke lade te gebruiken om deze spullen in op te bergen wanneer je deze niet nodig hebt. Denk daarnaast bijvoorbeeld aan je persoonlijke spullen die je tijdens het werken veilig op wil bergen. Dat kan gemakkelijk met een van onze persoonlijke lades voor onder het bureaublad, deze hebben wij in de kleuren grijs, zwart en wit.
Wat zijn de voor en nadelen van een zit sta bureau?
Er zijn verschillende voordelen en nadelen verbonden aan het gebruik van een zit-sta bureau. Een groot voordeel is dat een zit-sta bureau je in staat stelt om afwisselend zittend en staand te werken, waardoor je minder lang achter elkaar in dezelfde houding zit en je bloedcirculatie en energieniveau verbeteren. Langdurig zitten kan daarnaast bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals obesitas, rugklachten en hart- en vaatziekten. Het afwisselen van zitten en staan kan deze risico's verkleinen. Staand werken kan leiden tot meer alertheid en productiviteit, terwijl zitten juist een meer ontspannen gevoel kan geven. Het fijne aan een elektrisch zit sta bureau is dat deze gemakkelijk verstelbaar is in hoogte, wat betekent dat je de hoogte kunt aanpassen aan je eigen lichaamslengte en voorkeuren. Neem voor extra gemak een bureau met geheugenfunctie, dit zijn onze Comfort en Pro bureaus. Het enigste nadeel van deze elektrische bureaus is omdat ze stroom nodig hebben, hierdoor moet je bij de plaatsing rekening houden met een stroomvoorziening.
Is een zit sta bureau goed voor je?
Ja, een zit-sta bureau kan een goede optie zijn voor mensen die lange uren achter een bureau doorbrengen en die hun gezondheid willen verbeteren. Onderzoek toont aan dat te lang zitten slecht kan zijn voor de gezondheid en kan leiden tot problemen zoals rugpijn, obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Het afwisselen tussen zittend en staand werken kan helpen om deze problemen te verminderen en de algemene gezondheid te verbeteren.
Waarom staan achter bureau?
Veel mensen brengen het grootste deel van hun werkdag zittend door, wat kan bijdragen aan een sedentaire levensstijl en een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Door af en toe te staan tijdens het werk, kan sedentair gedrag worden verminderd. Langdurig zitten kan daarnaast leiden tot een slechte houding en rugklachten. Staand werken kan helpen om de rugspieren en houding te versterken, wat kan bijdragen aan een betere lichaamshouding. Bovendien kan langdurig zitten leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan energie. Staand werken kan helpen om de bloedstroom te verbeteren en de zuurstofopname te verhogen, wat kan bijdragen aan een vermindering van vermoeidheid en een toename van de energie.
Hoe vaak staan tijdens werk?
Het wordt aanbevolen om regelmatig af te wisselen tussen zitten en staan tijdens het werk om de voordelen van staand werken te maximaliseren en te voorkomen dat het lichaam te veel belast wordt. Er is geen specifieke formule voor hoe vaak men moet staan tijdens het werk, maar over het algemeen wordt aanbevolen om elke 30 minuten tot een uur van houding te veranderen en af te wisselen tussen zitten en staan.