Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Zit sta bureaus

Producten 1-12 van 39
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het zit-sta bureau is de afgelopen jaren steeds meer een begrip geworden en inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit de meeste (thuis)kantoren. Zitten is het nieuwe roken en daar zijn we de laatste paar jaren steeds meer achter gekomen. We wandelen in de pauzes, sporten samen en werken vaker staand achter een zit-sta bureau!

Producten 1-12 van 39
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Lineaflex MRC zit-sta bureau elektrisch 120 x 80 cm - frame aluminium
  Vanaf:

  € 399,00 € 482,79

  NW-14207
 2. MRC Lineaflex zit sta bureau 140 x 80 cm - frame wit
  Vanaf:

  € 405,00 € 490,05

  NW-14209
 3. MRC Zit sta bureau elektrisch 160 x 80 cm - frame zwart
  Vanaf:

  € 409,00 € 494,89

  NW-14208
 4. Lineaflex MRC PRO zit-sta elektrisch 180 x 80 cm
  Vanaf:

  € 419,00 € 506,99

  NW-14210
 5. Elektrisch zit-sta bureau MRC PRO-L
  Vanaf:

  € 409,00 € 494,89

  NW-18916
Producten 1-12 van 39
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zit sta bureau kopen

Door deze veranderingen zijn er steeds meer zit sta bureaus op de markt gekomen. De bureaus zijn inmiddels zo ver ontwikkeld dat er niet alleen meer slinger zit sta bureaus zijn, maar ook elektrische zit sta bureaus met features zoals een memory-functie en een USB-poort! We vertellen u graag meer over welke zit-sta bureaus er zijn, zodat u de juiste keuze maakt wanneer u overweegt om een ergonomisch zit sta bureau te kopen. Daarnaast vertellen we u ook graag meer over het optimaal gebruiken van zit sta bureaus en over het ergonomische belang van een sta zit bureau.

Voordelen van een zit sta bureau

Het is vrijwel algemeen bekend dat beweging goed is. Maar wat velen niet weten, is het drastische verschil dat staand werken maakt ten opzichte van een hele dag zittend werken. Het afwisselen van de werkhouding heeft extreem positieve effecten op het lichaam én het is makkelijker om je te concentreren tijdens het werken. Ook wordt de kans op fysieke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en gewrichtspijn verminderd. Een onderzoek van Harvard uitgewezen dat staand achter een bureau werken (bijvoorbeeld achter een sta zit bureau), de kansen op obesitas, hart- en vaatziektes en rug-en schouderklachten verlaagt.

Er wordt aangeraden om ongeveer anderhalf uur per dag te gaan staan en om het uur of 1.5 uur af te wisselen tussen zittend en staand werken achter uw ergonomische zit sta bureau. Het is bewezen dat er door de juiste afwisseling minder stress wordt ervaren en dat is op een drukke werkdag natuurlijk erg fijn én gezond.

Zit sta bureaus verlagen ziekteverzuim

Daarnaast heeft een andere studie van Harvard Business review uitgewezen dat zit sta bureaus zorgen voor een lager ziekteverzuim en dat elke dollar die vanuit de bedrijven die meededen aan het onderzoek werd geïnvesteerd in een sta bureau wel twee tot drie keer werd terugverdiend door een lager ziekteverzuim gecombineerd met een hogere productiviteit. Is er dus sprake van een hoog ziekteverzuim, ook op de kantoorvloer? Een ergonomische werkomgeving met onder andere zit sta bureaus draagt hieraan bij en zorgt op de lange termijn voor een lager ziekteverzuim.

De verschillende soorten zit sta bureaus

Er bestaan inmiddels diverse zit sta bureaus waardoor je vandaag de dag binnen no-time staand kunt werken. Hoe makkelijk dit kan, hangt echter wel af van het soort zit sta bureau/hoog laag bureau dat u kiest. We hebben de verschillende zit sta bureaus op een rijtje gezet zodat u overzicht heeft van een deel van ons assortiment aan bureaus:

Slinger verstelbaar bureau

Slinger verstelbare bureaus zijn eenvoudig in hoogte aan te passen door de zwengel aan de onderkant van het bureau. Ons zit sta bureau slinger is verstelbaar en is te verstellen van 66 tot 110cm hoog. Dankzij de slinger kan het bureau soepel en eenvoudig worden ingesteld. De zit sta bureaus voldoen aan de NEN en ARBO eisen voor een ergonomisch verantwoorde werkplek.

Elektrisch verstelbaar bureau

Elektrische zit sta bureaus zijn dé oplossing voor een fijne, ARBO verantwoorde (flex)werkplek omdat u dankzij de snelle motoren het zit sta bureau gemakkelijk naar de gewenste hoogte instelt met de knopjes aan de zijkant. Deze vindt u op onze website als gewone bureaus en als elektrisch verstelbare hoekbureaus. Veel van onze bureaus beschikken daarnaast over een memory-functie, waardoor het bureau binnen no-time naar de gewenste zit- of stahoogte is ingesteld dankzij de opgeslagen hoogtes. Dit werkt ook erg handig voor flexplekken. 

Wat is het beste zit sta bureau voor mij?

Zit sta bureaus zijn er in verschillende soorten en maten. Zoekt u enkel een bureau sta zit dat hoog en laag kan, of bent u op zoek naar een flexibelere optie met veel comfort en gemak? Ook daar zijn verschillende opties in. We helpen u graag bij het kiezen. Let bij het kiezen van een bureau zit sta goed op het volgende:

Verstelbaarheidsmechaniek. Allereerst is er een duidelijk verschil tussen bijvoorbeeld een slinger zit sta bureau of een elektrisch bureau. Gaat u voor een slinger zit sta bureau? Dan kunt u door naar het kiezen van de kleuren.

 Gaat u voor een elektrisch zit sta bureau? Dan zijn er meerdere factoren waar u op moet letten:

Draagkracht. Er bestaan namelijk verschillende hoeveelheden in draagkracht: tussen de 70 en de 150kg. Werkt u met enkel een laptop? Dan is draagkracht minder belangrijk dan wanneer u met meerdere beeldschermen aan een monitorarm + een computer in een CPU-houder werkt. Koop in dat geval een bureau met meer draagkracht.

Bediening. Binnen ons assortiment vindt u zit sta bureaus elektrisch verstelbaar, die met twee knoppen wordt bediend (hoog en laag). Dit is het basismodel. Daarnaast bieden we modellen die beschikken over een zoals eerdergenoemde memory functie, een USB-poort en een LED-display, hierdoor kunt u uw gewenste zit- en stahoogte opslaan + de ingestelde hoogte bekijken.

Verstelbaarheid. Naast de draagkracht en de bediening is het tot slot goed om te kijken naar de minimale en maximale hoogte, afhankelijk van de lichaamslengte.

Optimaal gebruik maken van uw zit sta bureau

Tot slot is het erg belangrijk om het bureau voor uw zit sta werkplek goed in te stellen. Een verkeerde instelling kan namelijk juist tot meer klachten leiden. Zorg er daarom ten eerste voor dat het bureau goed is ingesteld en dat er daarnaast goed wordt afgewisseld tussen zittend en staand werken achter uw zit sta bureau. We geven hier u graag de volgende richtlijnen voor. Veel mensen vragen zich namelijk af: hoe hoog moet een zit sta bureau zijn?

Goed instellen

Een sta zit bureau is fijn, maar bij de verkeerde instelling kan het alsnog gebeuren dat u niet optimaal profiteert van het bureau. Stel het bureau goed in en zorg dat u niet met opgetrokken schouders achter uw bureau zit. Dit betekent dat het bureau te hoog staat. Pas ook op dat het bureau niet te laag staat, hierdoor gaat u snel te ingezakt zitten. Het bureau moet zo ingesteld zijn, dat u rechtop kunt zitten en uw armen rusten op uw armleuningen. Bekijk hieronder wat uw ideale zit- en stahoogte is + hoe u het beste achter uw bureau kunt zitten en staan.

Afwisselen tussen zittend en staand: de richtlijnen

En als het zit sta bureau er dan daadwerkelijk staat, is het ook belangrijk dat het bureau goed en optimaal wordt gebruikt! We raden daarom allereerst aan om minimaal 1.5 uur per dag te gaan staan en dit om het uur af te wisselen. Een reminder nodig? Installeer dan een app die helpt met herinneren of stel (als u deze heeft) met een smartwatch een herinnering in om op tijd te gaan staan.

Schaf de juiste accessoires aan voor de optimale werkplek

Uw ideale zit-sta bureau gevonden? Dan willen we u nog graag adviseren om na te denken over de accessoires die u eventueel kunt aanschaffen om uw werkplek nóg optimaler in te richten. Heeft u bijvoorbeeld veel kabels van uw monitoren die u graag weggewerkt ziet? Ga dan voor een kabelmanagementset en u heeft nooit meer last van losliggende kabels + uw werkplek is opgeruimder. Daarnaast raden we u aan om te kiezen voor een goede bureaustoel of een bureaukruk, mocht u deze nog niet hebben. Als uw bureau dan toch op de juiste zithoogte is ingesteld, dan is het ook belangrijk om uw rug de juiste ondersteuning te geven. 

Een zit sta bureau met houten blad voor een warm interieur

Dankzij een houten zit sta bureau wordt je werkplek, je woonkamer of je kantoor een stuk sfeervoller en warmer! Hout geeft namelijk een warme, landelijke en huiselijke touch aan uw inrichting. Kiest u voor een zit sta bureau met houten blad? Denk dan wel goed na over welke kleur houten blad u kiest. Binnen ons assortiment vindt u bijvoorbeeld houten zit sta bureaus met een robuust eiken blad, of een midden eiken blad. Robuust eiken bladen geven uw werkplek in combinatie met een strak zwart frame een echte industriële uitstraling. Kiest u bijvoorbeeld voor een houten zit sta bureau met een midden eiken blad en een wit frame, dan krijgt het bureau een warmere, scandinavische uitstraling. Zo vindt u binnen ons assortiment altijd een zit-sta bureau met houten blad dat bij uw wensen en eisen aansluit!

Een staand bureau kopen: ervaar een fijne werkdag

Staand werken achter een bureau wordt steeds meer de norm. Bent u eruit en weet u zeker dat u een staan zit bureau wil gaan aanschaffen, maar twijfelt u over waar u uw sta en zit bureau moet kopen? Dat snappen we, we raden iedereen ook altijd aan om een zit sta bureau te kopen bij een partij die verstand van zaken heeft. Het is namelijk altijd belangrijk dat wanneer u een sta en zit bureau koopt, het bureau een goede minimale en maximale hoogte heeft. Bent u bijvoorbeeld erg lang? Dan is het belangrijk dat het staan zit bureau op een goede hoogte kan worden ingesteld. Dit geldt ook voor wanneer u kleiner bent, dan is staand werken achter een bureau mogelijk met een bureau dat een goede minimale hoogte heeft. Let bij een staand bureau kopen dus goed op deze eigenschappen van de zit sta bureaus.  

Een staand bureau kopen: ervaar een fijne werkdag

Staand werken achter een bureau wordt steeds meer de norm. Bent u eruit en weet u zeker dat u een staan zit bureau wil gaan aanschaffen, maar twijfelt u over waar u uw sta en zit bureau moet kopen? Dat snappen we, we raden iedereen ook altijd aan om een zit sta bureau te kopen bij een partij die verstand van zaken heeft. Het is namelijk altijd belangrijk dat wanneer u een sta en zit bureau koopt, het bureau een goede minimale en maximale hoogte heeft. Bent u bijvoorbeeld erg lang? Dan is het belangrijk dat het staan zit bureau op een goede hoogte kan worden ingesteld. Dit geldt ook voor wanneer u kleiner bent, dan is staand werken achter een bureau mogelijk met een bureau dat een goede minimale hoogte heeft. Let bij een staand bureau kopen dus goed op deze eigenschappen van de zit sta bureaus.  

Een sta bureau kopen? Goed zo, investeer in de toekomst + uw gezondheid

We snappen dat u het fijn vindt om als u van plan bent om een zit sta bureau te kopen, u deze eerst in het echt bekijkt. Kom daarom eens vrijblijvend langs in onze 2500m² grote showroom en bekijk de verschillende opties. Daarnaast kunt u een afspraak maken zodat u tijdens uw bezoek goed wordt geholpen door één van onze verkopers. Als u niet in staat bent om langs te komen/liever online advies wenst, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder! 

FAQ: onze meestgestelde vragen

 • Waarom een zit sta bureau kopen?
Omdat een zit-sta bureau lichamelijke klachten vermindert, zoals rugpijn, nekpijn en gewrichtspijn. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken bent u productiever (het voorkomt een middagdip) en houdt u gedurende de dag een betere werkhouding aan. Staand werken is gezond! En wanneer u geen zin meer heeft om te staan, kunt u uw ideale zithoogte gemakkelijk instellen. Dit is erg belangrijk, omdat veel Nederlanders dankzij een te laag of te hoog bureau met opgetrokken schouders of een gebogen rug werken. Dankzij een zit-sta bureau is dit verleden tijd.
 • Wat is een goed zit sta bureau?
Een goed zit sta bureau is een bureau dat stevig is, makkelijk in gebruik is en van kwalitatief materiaal gemaakt is. Let erop dat het bureau een goede motor heeft, veel draagkracht heeft, stevig staat en makkelijk in gebruik is. Niks is vervelender dan een zit-sta bureau kopen dat niet makkelijk kan worden versteld. Al onze bureaus bestaan uit stevige metalen bureauframes en mooie afgewerkte bureaubladen. Tot slot raden wij het altijd aan om een zit sta bureau te kopen van een organisatie met meerdere jaren ervaring in de kantoorwereld en met verstand van ergonomie. Zo weet je zeker dat je een bureau aanschaft waarmee je een ergonomische werkplek creëert.
 • Hoe hoog moet een zit sta bureau zijn?
Kijk bij het aanschaffen van een zit sta bureau goed naar de minimale en maximale hoogte van het bureau. Een zit sta bureau betekent namelijk niet automatisch dat elk persoon er met elke lengte achter kan werken! Binnen ons assortiment verschillen de minimale en maximale hoogtes van de bureaus van 65cm minimale hoogte tot 130cm maximale hoogte. Dit zijn onze PRO modellen. Onze EASY en COMFORT modellen zitten hier tussenin. Bekijk dus goed de specificaties voordat je een zit sta bureau aanschaft.
 • Hoe stel ik mijn bureau goed in?
Door goed te kijken naar welke zit- en stahoogte het meest geschikt is voor je lichaamslengte. In de tabel in de alinea’s hieronder is te vinden welke zit- en stahoogte wij aanraden per lichaamslengte. Werk je met meerdere mensen samen? Ga dan voor een zit sta bureau met memory functies! Zo kun je gemakkelijk je ideale zit- en stahoogte opslaan.
 • Wat kost een zit sta bureau?
Dat verschilt. Bij ons kun je een zit sta bureau aanschaffen vanaf €299,- (exclusief BTW). Voor dit bedrag ontvang je een MRC EASY met een afmeting van 120x80cm, één motor en een draagkracht van 70kg. Ook kun je voor dit bedrag je bureau elektrisch omhoog en omlaag verstellen, maar kun je je ideale zit- en stahoogte niet opslaan onder een memory slot. Wil je dit wel? Kies dan voor een COMFORT- of een PRO model. Deze modellen koop je vanaf €349,- exclusief BTW (COMFORT).
 • Hoe sla ik mijn ideale zit- en stahoogte op?
Het opslaan van je ideale zit- en stahoogte is erg gemakkelijk. Onze COMFORT- en PRO-modellen hebben memory slots, hieronder kun je je zit- en stahoogte opslaan. Hoe? Zet je bureau naar de gewenste hoogte, druk op de M (van memory) en kies vervolgens een memory-slot naar keuze. Je ideale zit- en stahoogte is nu opgeslagen!
 • Hoe reset ik mijn zit sta bureau?
Soms komt het voor dat er voor de bureaus per ongeluk een maximale hoogte is ingesteld. Dit gebeurt soms als het bureau even van de stroom af geweest is, of door een verkeerde toetsencombinatie. Geen angst, je haalt het bureau hier erg gemakkelijk weer vanaf en is dit makkelijk op te lossen: 1. Druk het pijltje naar beneden in en houdt de knop net zo lang ingedrukt totdat het bureaublad kort op en neer gaat. 2. De maximale hoogte is er als het goed is nu af.