Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

De beste manier om jouw werknemers betrokken en gelukkig te houden, is door een werkplek te ontwerpen waar ze dag in dag uit graag komen. Er is opgemerkt dat wanneer een bedrijf besluit zijn pand op te fleuren, vrijetijdsplekken zoals de kantine vaak over het hoofd worden gezien. En laten we eerlijk zijn: zijn lunch en koffiepauzes niet de beste tijd om te ontspannen en op te laden tijdens een drukke dag?

Om jouw medewerkers fris, actief en gelukkig te houden, is het essentieel om een sfeervolle en praktische kantine te ontwerpen. Hier zijn enkele manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat jouw werknemers van de kantine houden!

 

Tip 1: Creëer een huiselijke situatie waar werknemers zich kunnen ontspannen en even relaxen

Een comfortabele en ontspannende plek kan wonderen doen om de stemming van jouw medewerkers op te frissen. Naast voldoende ruimte om te bewegen en te zitten, kan het kiezen van aangename kleuren en het geven van een thema aan jouw kantine het nog spannender maken.

De inrichting van de kantine mag geen verlengstuk zijn van de rest van het kantoor. Probeer in plaats daarvan de ruimte een beetje anders te maken. Het stelt de medewerkers in staat om een tijdje de verbinding met hun werkruimte te verbreken en helpt hen bij het opfrissen van hun geest. Tip 1: Creëer een huiselijke situatie Tip 1: Creëer een huiselijke situatie

Tip 2: Kies voor meubilair dat makkelijk schoon te maken isTip 2: Kies voor meubilair dat makkelijk schoon te maken isTip 2: Kies voor meubilair dat makkelijk schoon te maken is voor een optimale hygiëne

In een kantine wordt uiteraard gegeten en gedronken, het kan daarom sneller voorkomen dat hier meubels vuil worden. Houdt er daarom rekening mee in de keuze van meubilair. Op deze manier zorg je ervoor dat alles wat smerig wordt, toch goed en snel schoongemaakt kan worden.

Tip 3: Verschillende zit/sta mogelijkheden

Het is noodzakelijk om voldoende stoelen en tafels te hebben om zoveel mogelijk medewerkers te huisvesten. Bovendien is het kiezen van meubilair dat flexibel is - of gemakkelijk kan worden verplaatst - ideaal. Denk ook aan de optie tot het plaatsen van hoog meubilair zoals bartafels. Zo hebben de werknemers de mogelijkheid om te kiezen tussen laag zitten, hoog zitten of staan en krijg je een verfrissende dynamiek in de kantine.

Je kunt jouw personeel ook voorzien van banken om te zitten en te genieten van hun warme kopjes koffie. Je kunt ook een speciale hoek maken met onconventioneel meubilair zoals zitzakken!

Tip 3: Verschillende zit/sta mogelijkhedenTip 3: Verschillende zit/sta mogelijkheden

Tip 4: Zorg voor een goede akoestiekTip 4: Zorg voor een goede akoestiekTip 4: Zorg voor een goede akoestiek

Het klinkt niet meteen als de meest belangrijke tip, maar onderschat een goede akoestiek zeker niet! Wanneer de bedrijfskantine erg galmt, kunnen naastgelegen kantoren hier veel overlast van ervaren. Let er daarom op dat de ruimte een goede akoestiek heeft.

Tip 5: Houdt rekening met de 1,5 meter regeling

Er moet voldoende ruimte in de kantine zijn voor medewerkers en het personeel dat eten serveert om zich te verplaatsen. Als het gebied propvol is met te veel meubels en ontelbare apparaten, houd je je niet aan de 1,5 regeling. Let er daarom dus goed op dat je de regels hanteert.Tip 5: Houdt rekening met de 1,5 meter regeling Tip 5: Houdt rekening met de 1,5 meter regeling

Tip 6: Aankleding Tip 6: AankledingTip 6: Aankleding

Probeer je kantine te ontwerpen met heldere muren, interessante kunstwerken, prachtige kamerplanten en bijvoorbeeld wat vintage meubilair om het levendig en een relaxte ruimte te maken. Je moet het decorgedeelte echter niet overdrijven. Kies voor decor ideeën die het beste passen bij de beschikbare ruimte. Het is altijd een goede investering om planten in een bedrijfskantine te plaatsen, zo ontstaat al snel een gevoel van rust.

Tip 7: Kies voor goed licht

Kies zoveel mogelijk voor natuurlijk licht, ook voor thuiswerkplekken is dit belangrijk. Strategische verlichting kan helpen bij het definiëren van de verschillende gebruiksmogelijkheden van de ruimte. Felle lichten in de gemeenschappelijke tafels kunnen bijvoorbeeld stimulerend zijn, terwijl zachtere verlichting in loungeruimtes een meer ontspannen sfeer kan creëren. Uitzicht op planten, of het nu binnen of buiten is, maakt gebruik van het natuurlijke menselijke verlangen naar verbinding met levende wezens.

Tip 7: Kies voor goed lichtTip 7: Kies voor goed lichtMeer informatie ontvangen?

Wil je graag nieuw kantinemeubilair aanschaffen, maar weet je niet wat het beste bij het bedrijf past? Misschien dat je vragen hebt over de juiste afmetingen of over mogelijkheden in kleur, onze verkopers helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze voor de perfecte kantineinrichting! Neem contact met ons op!