Persoonlijk advies? Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Kies het zit-sta bureau dat het beste bij je past.

Heb jij nog geen zit-sta bureau, maar ben je er wel naar op zoek? Een zit-sta bureau aanschaffen is een gezonde ergonomische keuze, maar hoe voorkom je een grote miskoop als je niet weet waar je allemaal rekening mee moet houden bij je aankoop? Daar ga ik je bij helpen. Lees verder!

Ben je je nog aan het oriënteren? Neem dan eerst eens een kijkje op ons blog ‘zit-sta werkplek, alle voordelen en mogelijkheden op een rijtje’. Hier lees je meer over de voordelen van een zit-sta werkplek voor jouw bedrijf of organisatie. Ben je er al helemaal uit? Dan komen hier nu de tips voor het kiezen van het zit-sta bureau dat het beste bij jou past!

Tip 1: Houd rekening met je lengte

Zit-sta bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat als je een lang persoon bent, een verstelbare hoogte tot 125 centimeter te laag voor je is. Wil je een bureau die geschikt is voor lange mensen boven 1,80 m? Dan zit je goed met een Lineaflex MRC elektrisch zit-sta bureau met een maximale instelbare hoogte van 130 cm.

Check dus jouw lengte (en die van je collega’s, als je meerdere bureaus aanschaft) zodat iedereen ergonomisch kan werken!Draagkracht van een zit-sta bureau
Zit-sta bureau met 150KG draagvermogen en 2 motorenTip 2: Hoe sterk is het bureau?

Ook iets om op te letten is de draagkracht van het zit-sta bureau. Hoeft het bureau alleen het gewicht van een computer te dragen? Dan is een bureau met één motor en een maximale draagkracht van 100 kg voldoende. Worden er veel zware materialen op het bureau geplaatst? Er zijn ook zit-sta bureaus die speciaal bedoeld zijn voor het dragen van zware materialen tot 150 kg in plaats van 100 kg.

Wil je verzekerd zijn van extra stabiliteit en kracht? Dan kies je voor een bureau dat voorzien is van twee motoren en een 3-traps frame. Een 3-traps frame herken je aan de poot die uit 3 aparte uitschuifbare delen bestaat. Heb je meer vragen over de draagkracht van onze bureaus? Vraag onze verkopers advies!Tip 3: Kies je voor gemak?

Met een in hoogte verstelbaar bureau kun je kiezen uit een slingerverstelbare en een elektrisch verstelbare variant. Het voordeel met een elektrisch verstelbaar bureau is dat je zonder moeite snel kan gaan staan.

Heb je een werkomgeving waar geconcentreerd gewerkt wordt? Let er dan ook op dat je voor een elektrisch verstelbaar bureau een stille motor kiest. Met een stille motor kun je namelijk geruisloos gaan staan of zitten, zodat iedereen geconcentreerd door kan blijven werken.Geconcentreerd staand werken
Geruisloos gaan staan of zitten met een stille motor

Zit sta bureau met memory functie
Bediening zit-sta bureau met memory functieTip 4: Flexplek of niet?

Een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau is ook te verkrijgen met een memory functie. Handig, want hiermee kun je een aantal vaste hoogtes instellen. Dat maakt deze bureaus ideaal voor flexplekken. Je kunt dan namelijk met een wisselend aantal gebruikers met verschillende lengtes snel schakelen naar de lengte die bij jou hoort. Bij flexplekken kun je denken aan werkplekken in ziekenhuizen, callcenters en kantoren met flexplekken.Checklist voor het kopen van een zit-sta bureau

Als het goed is kom je nu al aardig op weg bij het maken van de juiste keuze voor je zit-sta bureau. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Houd dan onderstaande checklist nog even bij de hand voordat je een keuze maakt:

Hier de checklist voor het kiezen van een zit-sta bureau:

  • Ben je langer dan 1,80 m? Kies dan een bureau die tot 130 cm hoog kan.

  • Heb je veel of weinig werkoppervlaktenodig? Kies op basis daarvan de bladgrootte.

  • Graag ruimte besparen of een nette opstelling creëren in je kantoor? Kies dan een DUO zit sta bureau opstelling.

  • Wat past er goed bij je interieur? Pas de bladkleur, framekleur en type poot daarop aan.

  • Wil je liever een handmatig verstelbaar bureau, of kies je toch voor het gemak van een elektrisch verstelbaar bureau?

  • Flexwerkplek? Kies dan een elektrisch verstelbaar bureau met memory functie.

  • Is concentratie op de werkvloer belangrijk? Een elektrisch verstelbaar bureau met een stille motor is dan het meest geschikt. Kies daarbij ook voor een scheidingswand om geluid te verminderen.

  • Wil je extra stevigheid? Dan zit je met een bureau met twee motoren (of drie bij een Cad werkplek), met draagkracht tot 150 kg en een 3-traps frame goed.

  • Extra bescherming nodig? Er zijn bureaus met speciale coating die beschadiging van het frame tegengaan.Maak gebruik van gratis en vrijblijvend advies

Naast deze informatie geven we je natuurlijk ook graag gratis en vrijblijvend advies. Je kunt ook bij ons langskomen in onze showroom in Doetinchem om onze bureaus uit te proberen. Dan ben jij verzekerd van een zit-sta bureau die perfect bij je past!

Heb je hulp nodig? Bel ons of kom langs in onze showroom! Je kunt ons bellen via 0314 - 399 088 of e-mailen via [email protected].

Advies op maat

Vraag vrijblijvend advies aan!