Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Wat hoor je liever: het geluid van tjilpende vogeltjes of collega’s die druk aan het bellen zijn? Geluid heeft invloed op je gezondheid, zowel positief als negatief. Geluid heeft zelfs zoveel invloed dat het ook schadelijk kan zijn. Schadelijk voor je gehoor, maar ook stressverhogend met alle gevolgen van dien.

Kun je je slecht concentreren door geluiden op kantoor? Collega’s die met elkaar praten, de radio die aan staat of de printer waar verslagen uitgeprint worden. Het zijn allemaal geluiden die je dagelijks hoort op de werkvloer. Het kan zijn dat je door al die geluiden om je heen niet goed je werk kunt uitvoeren. Er zijn zelfs bepaalde regels over hoeveel geluid er precies op kantoor mag zijn om geconcentreerd te kunnen werken. Wil je weten hoe jij geluidsdemping op kantoor voor elkaar krijgt? Lees dan verder!

 

Geschreven door Evaline van den Helder

op dinsdag 30 april 2019

Leestijd 7 minuten

Evaline - Geluidsdemping kantoor

 

 

Geluidsabsorptie kantoor

Geluidsabsorptie kantoor verbeteren? Misschien werk je op kantoor in een omgeving waar je langdurig wordt blootgesteld aan geluid en wil je hier graag iets aan doen. We weten allemaal het verschil wel tussen lawaai (zoals verkeer) en prettig geluid. Maar in hoeverre bepaalde geluiden als vervelend worden ervaren is voor iedereen persoonlijk. De ene zal zich op kantoor meer storen aan de collega die hard praat en de ander aan het geluid van de koffiemachine die de hele dag jou en je collega’s van koffie voorziet.

Gelukkig kun je op veel en vooral eenvoudige manieren geluiden op kantoor verminderen. Een simpele manier is geluidsabsorptie, waarbij je zorgt dat de huidige geluiden niet worden aangepast, maar geabsorbeerd. Geluidsabsorptie kantoormeubilair dat wij kunnen bieden zijn:


Door dit toe te passen in je kantoor zul je merken dat je naast dat het geluid vermindert, je ook een stuk meer privacy hebt. Dus als je problemen hebt op kantoor met concentreren, dan is deze oplossing een kleine en hele effectieve investering.

 

Geluidsoverlast kantoor

Wanneer is er geluidsoverlast op kantoor? Er zijn regels omtrent geluidsniveaus waarin aangegeven wordt met hoeveel geluid je het beste kunt concentreren. Of wanneer geluid bijvoorbeeld schade aanbrengt aan je gehoor. Werk je in een grote open ruimte met veel collega’s, zoals een kantoortuin? Dan zul je merken dat je meer omgevingsgeluiden hebt en er daardoor ook eerder geluidsoverlast kunt hebben. In onderstaand schema staat hoeveel decibel gezond is en vanaf wanneer het schadelijk wordt.

 

Geluidsdemping kantoor

Bij hoeveel decibel is het nog gezond?

 

Wist je dat geluid op kantoor maximaal 45 decibel mag zijn?

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om geluid te verminderen.

  • Gebruik zachte bureaustoelwielen op een harde vloer
  • Zorg dat printers in een aparte ruimte staan
  • Maak afspraken wat betreft communicatie, overleg in aparte ruimtes
  • Zet planten neer of plaats groene geluidsabsorberende (scheidings)wanden
  • Werk je in een kantoortuin? Zorg voor voldoende concentratieplekken
  • Zet de radio niet te hard en telefoneer niet te luidruchtig

Alle maatregelen toegepast? Dan zul je al duidelijk verschil merken! Mocht je toch nog niet tevreden zijn, overleg dan met je collega’s hoe het geluidsprobleem het beste aangepakt kan worden of vraag ons advies!

 

Wat is akoestiek?

Kort gezegd gaat akoestiek over geluid en hoe het zich gedraagt in bijvoorbeeld lucht. Als een ruimte een slechte akoestiek heeft, dan is het geluid en de ruimte waarin het geluid te horen is niet goed op elkaar afgestemd. In een grote vergaderzaal is bijvoorbeeld een andere inrichting voor akoestiek nodig dan op een werkplek.

Nagalmeffect

Akoestiek gaat dus ook over de omgeving waar geluid zich in bevindt, wat een ‘nagalmeffect’ veroorzaakt. Het nagalmeffect is de tijd die nodig is om een geluidssignaal 60 decibel in sterkte te laten dalen. Je zult vast wel eens meegemaakt hebben dat in grote lege ruimtes het geluid dat je maakt weerkaatst wordt. Niet heel prettig als je aandachtig ergens naar moet luisteren. In grote zalen en ruimtes met sterk ‘reflecterende’ wanden zul je hier eerder last hebben van hebben dan in een kleine ruimte met gordijnen en een dikke vloerbedekking. Een te grote of verkeerde nagalmtijd kan als vervelend ervaren worden door de mensen die zich in de ruimte bevinden.

 

Wist je dat geluid invloed heeft op je gezondheid, productiviteit en sociaal gedrag?

 

Slechte akoestiek

Niet alleen kantoren, maar zelfs op scholen kunnen leerlingen in klaslokalen last hebben van een slechte akoestiek. In een interessante video van Julian Treasure wordt benadrukt hoe belangrijk het is om niet alleen een ruimte in te richten voor het oog, maar ook voor je oren. Wist je bijvoorbeeld dat geluid niet alleen invloed heeft op je gezondheid en productiviteit, maar ook op je sociaal gedrag? Luister ook hoe akoestische voorzieningen het verschil kunnen maken om hinderlijk nagalmeffect in een klaslokaal ter verminderen. Is de situatie herkenbaar bij jou? Hoog tijd om er iets aan te doen!

 

Akoestische schermen kantoor

Met slechte akoestiek op kantoor loop je het risico dat het gezondheidsklachten bij werknemers oplevert. Ga je een kantoor inrichten? Akoestische schermen op kantoor zijn een slimme oplossing om je kantoorinrichting zo in te delen dat iedereen geconcentreerd kan werken. Met deze kennis kun je aan de slag om de akoestiek te verbeteren en waar nodig het nagalmeffect te verminderen. In ons blog: kantoor inrichten tips, vind je nog meer handige tips voor het akoestisch inrichten van uw kantoor.

Kantine of ontmoetingsruimtes

In een kantine of ontmoetingsruimte zullen veel verschillende geluiden over de gehele dag te horen zijn. Mensen ontmoeten elkaar voor een praatje en in de kantine zal het voornamelijk in de pauzes rumoerig zijn. Wil je het geluid reduceren, dan kun je akoestische wandpanelen of scheidingswanden plaatsen.

Kantoortuinen en het nieuwe werken

Je ziet steeds meer dat kantoren van kleine gesloten ruimtes naar grote open ruimtes gaan. Kleine privé kantoorruimtes worden vervangen door grote kantoortuinen met flexwerkers. Dat heeft gevolgen voor de akoestiek in een ruimte, wat meestal niet ten goede komt aan de concentratie van de werknemers. In grote kantoortuinen werken veel mensen aan een bureau, maar er wordt ook gebeld of even overlegd met collega’s. In open kantoortuinen krijg je veel hiervan mee, wat als hinderlijk kan worden ervaren. Hier kun je akoestische kasten, wandpanelen en scheidingswanden voor gebruiken.

 

Geluidsdemping kantoor

    Open werkplekken met veel ruimte voor snelle interactie

Vergaderruimtes

Ga je een vergaderruimte inrichten? In vergaderruimtes worden veel zaken besproken, er is altijd wel iemand aan het woord. Vaak is de nodige aandacht en oplettendheid vereist, wat een goed akoestisch ingerichte ruimte belangrijk maakt. Heb je een creatieve brainstormsessie of een belangrijke presentatie? Zorg dat de ruimte waarin je zit of staat afgesloten kan worden en plaats akoestische wandpanelen om een goede akoestiek te creëren.

Telefonisch werk

Werk je in een bedrijf waar veel telefonisch werk verricht wordt? Dan is het extra van belang dat de akoestiek goed geregeld is! Werk je in een klein kantoor met meerdere collega’s, zorg dan voor akoestische wandpanelen en akoestische scheidingswanden. Werk je in een kantoortuin, zorg dan ook voor akoestische panelen om werkplekken van elkaar af te zonderen van geluid.

Concentratie werkplekken

Naast dat werkplekken voorzien kunnen worden van akoestische oplossingen, kun je ook kiezen voor akoestisch meubilair. Vooral in open ruimtes kan er sterke behoefte zijn aan een plek om je even goed te kunnen concentreren of een privé telefoongesprek te voeren. Ook voor een kort en informeel overleg met je collega zijn bijvoorbeeld akoestische banken of akoestische fauteuils een goede oplossing.

Chalet DeBerenn - geluidsdemping kantoor

Akoestisch Chalet van Atelier DeBerenn

Receptie of ontvangstruimte

De eerste indruk van je bedrijf begint bij de receptie of ontvangstruimte. Je wilt dat klanten en bezoekers zich op hun gemak voelen. Een receptie brengt het nodige geluid met zich mee, zoals telefoneren en het ontvangen van mensen. Wat je hiervoor kunt doen? Plaats geluidsabsorberende wandpanelen!

 

Akoestische oplossingen bij Multi Ratio

Bij Multi Ratio vind je verschillende oplossingen om de akoestiek van je werkplek te verbeteren. Veel kan er op maat gemaakt worden of is zelfs tweedehands of refurbished (duurzaam!) te verkrijgen. Houd voor ons tweedehands assortiment onze website in de gaten!

Akoestische scheidingswanden

Akoestische scheidingswanden zijn makkelijk in te zetten op werkplekken. Zo kun je met meer privacy en minder geluid geconcentreerd werken. Geschikt voor werkplekken in grote open ruimtes! De scheidingswanden worden op het bureau gemonteerd of staand geplaatst. Voor speciale wensen kunnen scheidingswanden op maat gemaakt worden. Vraag naar de mogelijkheden!

Met staande scheidingswanden of backpanels kun je makkelijker een kantoor indelen, wat nog meer privacy biedt dan een scheidingswand. We hebben panelen die zijn te monteren op de achterzijde van archiefkasten, maar hebben ook losstaande wanden die tussen werkplekken te plaatsen zijn.

 

Geluidsdemping kantoor

Concentratie werkplekken middels scheidingswanden

Akoestisch wandpanelen

Wil je graag een groen kantoor? Naast verschillende stoffen voor wanden hebben we ook natuurlijke wanddecoratie van Rendiermos uit Scandinavische bossen! Het natuurlijke mos heeft ook een akoestische functie. Deze wanden geven daarbij net dat beetje extra ‘groene’ sfeer aan je kantoorruimte! Wist je dat natuur in je kantoor ook rustgevend werkt?

 

Moswand - geluidsdemping kantoor

Akoestische wand middels mos- en houtpanelen

Akoestische banken - geluidsdemping kantoor

Bezoek onze showroom voor gratis zit-instructies

Akoestische banken en fauteuils

Voor als je even iets meer privacy nodig tijdens een gesprek met een collega of een telefoongesprek wilt voeren: een akoestische overlegplek! Ideaal in een kantoortuin en sowieso een mooie sfeervolle aanwinst voor je bedrijf.

Akoestische concentratieschermen

Om geluids- en bewegingsprikkels te verminderen bij kinderen in het onderwijs hebben we akoestische concentratieschermen. Het concentratiescherm is geschikt voor een leerlingtafel en bestaat uit absorptiemateriaal gemaakt uit gerecyclede kleding. Een duurzame keuze!

 

Akoestische concentratieschermen

Akoestisch concentratiescherm voor in de klas

Akoestische telefoonkap

Akoestische telefoonkap

 

Akoestische telefoonkap

Een akoestische telefoonkap neemt weinig ruimte in en is makkelijk als je even ongestoord een telefoongesprek wilt voeren. Handig voor kleine kantoorruimtes of een ontvangstruimte! De telefoonkappen zijn ook nog eens gemaakt van gerecyclede PET-flessen, dus goed passend in je bedrijf als je graag ‘groener’ wilt werken.

Akoestisch Hergebruik

We krijgen vaak akoestisch tweedehandse meubilair binnen, van fauteuils en banken tot telefooncellen en tweedehands scheidingswanden. Benieuwd wat er op het moment in ons assortiment te verkrijgen is? Neem eens een kijkje!

Advies over geluidsdemping op kantoor?

Heb je vragen of heb je verder nog ideeën nodig bij het reduceren van geluid op je kantoor? Dan helpen we je graag verder. Bel ons of kom langs in de showroom voor een gratis en vrijblijvend gesprek! Bel 0314 201 762 voor meer informatie en advies op maat of vul onderstaand formulier in.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend advies aan!