Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Heb je een lege kantoorruimte of een ongezellige sfeer op kantoor? Ontbreekt het jou aan een frisse blik of nieuwe visie om je kantoor in te richten? Misschien kan je wat hulp gebruiken bij je kantoor inrichten. Een kantoorinrichting gaat namelijk niet alleen over het plaatsen van een bureau en bureaustoel. Het gaat ook over ergonomie, een sfeervolle uitstraling en een ‘groene’ inrichting!

Hoe een kantoorinrichting uiteindelijk eruit komt te zien is natuurlijk geheel afhankelijk van de branche waarin je werkt en wat je als bedrijf wilt uitstralen. Je wilt graag een stukje beleving en comfort aan je klanten en medewerkers meegeven. Ben je je aan het oriënteren, dan heb ik 3 tips voor jou om een kantoor in te richten!

Geschreven door Evaline van den Helder

op woensdag 24 april 2019

Leestijd 7 minuten

Evaline - kantoor inrichten tips

1. Creëer een groen kantoor

Je ziet het steeds meer, een ‘groen’ ingericht kantoor. En bij een groen kantoor hoef je niet meer alleen te denken aan een paar planten in een kantoorruimte. Wil jij ook circulair ondernemen? Je kunt hele muren van planten voorzien of zelfs groene scheidingswanden aanschaffen. Planten zijn rustgevend, werken stressverminderend en kan de productiviteit verhogen bij werknemers. Bij een groen kantoor hebben we het ook over een stukje duurzaamheid. Er wordt steeds bewuster omgegaan met grondstoffen en energie. Daarom biedt tweedehands meubilair vaak een goede uitkomst in de steeds duurzamer wordende economie. Er zijn veel manieren om je kantoor ‘groener’ te maken!

Natuurlijke elementen in je kantoor

Wil je je kantoor echt goed aankleden, dan zijn natuurlijke elementen in je kantoor een goede toevoeging. Kies voor daglicht(lampen) en planten in leuke plantenbakken. Planten werken ook leuk als afscheiding in een open kantoorruimte. Naast dat het sfeer geeft biedt het tegelijkertijd privacy. Tegenwoordig wordt er steeds meer gekeken naar hoe de natuur en de mens dichter bij elkaar kunnen komen. Je spreekt dan ook wel van ‘Biofilic design’. Dat is een designtrend waar natuur helemaal terugkomt in bijvoorbeeld een woon-, werk- of leeromgevingen. Door natuurlijke elementen te gebruiken in het interieur, maak je opnieuw verbinding met de natuur. En dat zie je dus ook tegenwoordig steeds meer in kantoren.

Plantenbakken en groene wanden

Wil je gaan beginnen met een groen kantoor? We hebben moderne plantenbakken in verschillende kleuren en maten. Wil je het gevoel krijgen dat je midden in de natuur zit en een echte unieke ‘groene’ uitstraling krijgen, dan is er natuurlijke wanddecoratie. We hebben wandpanelen en scheidingswanden van Rendiermos uit Scandinavische bossen of natuursteen, ideaal voor grote kantoorruimtes!

Tweedehands kantoorinrichting

Een tweedehands kantoorinrichting is een goede investering bij een groene kantoorinrichting. Kies je voor goed kwalitatief A-meubilair dan kies je voor meubilair dat lang meegaat. Vaak zijn dat merken die zelf vaak ook een duurzame visie hebben. De tweedehands kantoormeubelen in ons assortiment die goed in een duurzame kantoorinrichting passen zijn onder andere:

Tweedehands kantoormeubelen A-merken:

    • Herman Miller
    • Ahrend
    • Gispen
    • Lensvelt
    • Steelcase

Koop je Hergebruik meubilair, dan betekent dat bij ons dat je meubilair koopt dat professioneel gereinigd is. Stoelen en scheidingswanden worden wanneer nodig, of naar wens, geherstoffeerd. Frames van bureaus worden voorzien van nieuw blad en kasten van een nieuw topblad. Verder worden kleine onderdelen vervangen en krijg je een persoonlijke garantie. Meer weten hoe wij duurzaam te werk gaan en hoe jij daar ook van kan profiteren? Lees er hier meer over!

2. Integreer ergonomisch werken in je kantoorinrichting

Naast een groen kantoor wordt er steeds meer rekening gehouden met ergonomisch werken. Je ontkomt er haast niet aan op kantoor om je werk vooral zittend uit te voeren. Dat kan op de lange duur klachten geven aan bijvoorbeeld je nek, rug of schouders. Gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer gedaan om te voorkomen dat er klachten ontstaan door een verkeerde werkhouding.

Ergonomisch meubilair

Je kantoor ergonomisch inrichten begint dan ook bij een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel. Verder zijn er ergonomische accessoires die helpen te ondersteunen om je werk goed en gezond uit te kunnen voeren. Weten hoe je een kantoor ergonomisch kunt inrichten? Lees er meer over in ons blog: Ergonomisch werken: checklist en tips.

Ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel wordt geadviseerd bij een gezonde werkplek. Met een tweedehands ergonomische bureaustoel heb je ook nog eens het voordeel van een goede kwalitatieve bureaustoel voor een mooie prijs.

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau is onmisbaar op een ergonomische werkplek. Voldoende beweging en afwisseling in werkhouding zorgt dat je zo optimaal en gezond mogelijk je werk kunt doen. Staand werken met een zit-sta werkplek maakt interactie makkelijker en zorgt ook dat je productiever bent. In ons blog: gezond werken tips, vind je nog 10 tips om gezonder te werken!

3. Kantoor inrichting inspiratie: ga op zoek!

Er is genoeg inspiratie te vinden als je je kantoor wilt inrichten. Zo zijn we onlangs naar Orgatec geweest, een van de grootste kantoorbeurzen van Europa. Benieuwd wat de laatste trends zijn op het gebied van kantoormeubilair en kantoor interieur? Bekijk dan de video van ons bezoek aan Orgatec. Maar voor jouw kantoorinspiratie hoef jij de deur niet uit, want er is genoeg te vinden op het internet! Op Pinterest vind je veel moderne en creatieve inrichtingen en op instagram kun je ook veel mooie zakelijke interieurs bekijken. Bekijk ook eens onze inspiratiepagina met kantoorinrichtingen! Wel goed om eerst te weten: ben je op zoek naar een kantoortuin inrichting, een flexwerkplek of een hele andere inrichting? Je kunt ook altijd eerst even advies vragen aan onze verkopers, zij helpen je graag op weg.Kantoortuin

Een kantoortuin is een open ruimte op kantoor waar je met een grote groep collega’s aan het werk bent. Een kantoortuin heeft zo zijn voor- en nadelen. Wat die zijn, dat lees je in ons blog Kantoortuin: achterhaald of de toekomst voor iedereen? Waar het op neerkomt is dat er een goede balans gevonden moet worden tussen privacy en de openheid en transparantie van een kantoortuin. Met een kantoortuin moeten goede afspraken gemaakt worden wat betreft communicatie. Daarbij zijn er ook verschillende manieren om ongemakken zoals geluidsoverlast te verminderen. Een kantoortuin geeft in ieder geval veel ruimte tot mogelijkheden!
Kantoortuin in moderne kleuren

Thuiswerken

Werk je vaak thuis? Het is leuk als je een mooie plek hebt om thuis te werken, maar het moet ook functioneel zijn. Je moet in een ruimte zitten waar je je goed kunt concentreren. Dat betekent genoeg frisse lucht, goede verlichting en natuurlijk goed meubilair. Een zit-sta bureau of een in hoogte verstelbaar bureau met een ergonomische bureaustoel zorgt dat je al verantwoord kunt werken. Zorg ook voor een monitorarm of goede laptopstandaard om de monitor of laptop op de juiste ooghoogte te krijgen. Wil je graag staand werken thuis maar heb je geen zit-sta bureau tot je beschikking? Neem dan een zit-sta verhoger! Een zit-sta verhoger kun je eenvoudig op een tafel of bureau plaatsen en op iedere hoogte instellen, zodat je gemakkelijk staand kunt werken.

Flexwerken inspiratie

Een flexkantoor heeft andere eisen dan een gewone werkplek. Een flexkantoor moet voorzien zijn van (elektrisch) in hoogte verstelbare bureaus, want je wilt dat mensen met verschillende lichaamsmaten aan een bureau kunnen plaatsnemen. Ook is het fijn als de bureaustoelen geschikt zijn voor verschillende mensen. Daarnaast moet het meubilair eenvoudig in gebruik zijn, zodat het makkelijk per persoon aangepast kan worden.

Wat straal je uit?

Hoe je kantoorinrichting er uiteindelijk uit komt te zien hangt ook sterk af van je huisstijl, maar ook wat je wilt uitstralen naar je klanten toe. Daarnaast wil je graag een kantoorinrichting waarin je werknemers het beste kunnen werken. Hoe je een werkplek creëert waar medewerkers zich prettig voelen en goed hun werk kunnen doen is voor ieder bedrijf een andere uitdaging. Een advocatenkantoor zal strakker en minimalistischer zijn dan een creatief reclamebureau, waar je juist een meer informele indruk moet krijgen. Wat past het beste bij jouw bedrijf?

Creatief

Een leuke manier om je kantoor aan te kleden is er om wat speelsheid in te brengen. Zet een tafelvoetbaltafel neer waar collega’s zich mee kunnen vermaken tijdens de pauze of tussen het werken door. Frisse kleuren, veel vormen en verschillende materialen doen het ook goed in een creatief kantoor. Stimuleer creativiteit en interactie door bartafels en barkrukken te plaatsen, geschikt voor een creatieve brainstorm!

Traditioneel en praktisch

In een meer traditioneel en praktisch kantoor heb je waarschijnlijk veel gesloten ruimtes, gangen en afdelingen met niet al te veel aankleding. Dit zijn ruimtes waar je veel privacy hebt, maar die ook wat ongezellig kunnen aanvoelen. Gebruik lichte kleuren in het interieur en goede verlichting. Zo worden de ruimtes ruimtelijker en lijkt een kantoor groter.
Creatief inrichten van de werkomgeving

Minimalistisch en modern

Een minimalistische kantoorinrichting gaat vaak samen met een rustgevende inrichting. Veel ruimte, licht en weinig materialen worden gebruikt om de ruimte in te richten. Het belangrijkste is dat een kantoor een ruim gevoel geeft. In een minimalistische en moderne kantoorinrichting zie je veel strakke meubels terug, in combinatie met natuurlijke materialen en planten. Heb je wel eens gedacht een design kantoormeubelen zoals design bureaustoelen?

Concentratie

In een kantoortuin of op een flexibele werkplek kan er meer behoefte zijn aan een plek waar je even in alle concentratie kunt werken. Er zijn steeds mogelijkheden voor de geluidsdemping op kantoor, waaronder akoestische oplossingen. Naast akoestische wanddecoratie en akoestische scheidingswanden zijn er bijvoorbeeld akoestische banken en fauteuils om geconcentreerd te kunnen werken. Bekijk al onze akoestische mogelijkheden op onze website!
Duowerkplekken voorzien van akoestische scheidingswanden

Advies over kantoorinrichting?

Heb je vragen of heb je verder nog ideeën nodig voor jouw kantoorinrichting? Dan helpen we je graag verder. Bel ons of kom langs in de showroom voor een gratis en vrijblijvend gesprek! Bel 0314 201 762 voor meer informatie en advies op maat of vul onderstaand formulier in.

Advies op maat

Vraag vrijblijvend advies aan!