Wij staan voor u klaar   0314 - 399 088

Zit sta bureaus

Producten 1-9 van 35
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een zit-sta bureau is zeer geschikt voor mensen met rugklachten en is ergonomisch verantwoord. Multi Ratio biedt verschillende soorten zit sta bureaus aan. Zo kunt u kiezen voor een elektrisch zit sta bureau of een slinger verstelbaar zit sta bureau.

Producten 1-9 van 35
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Elektrisch zit-sta bureau MRC PRO-L
  Vanaf:

  € 390,00 € 471,90

  NW-18916
 2. Elektrisch zit-sta bureau MRC PRO-L
  Vanaf:

  € 395,00 € 477,95

  NW-18917
 3. Elektrisch zit-sta bureau MRC PRO-L
  Vanaf:

  € 399,00 € 482,79

  NW-18918
 4. Lineaflex MRC zit-sta bureau elektrisch 120 x 80 cm - frame aluminium
  Vanaf:

  € 390,00 € 471,90

  NW-14207
 5. MRC Lineaflex zit sta bureau 140 x 80 cm - frame wit
  Vanaf:

  € 395,00 € 477,95

  NW-14209
 6. MRC Zit sta bureau elektrisch 160 x 80 cm - frame zwart
  Vanaf:

  € 399,00 € 482,79

  NW-14208
Producten 1-9 van 35
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zit-sta bureau kopen

Het zit-sta bureau is de afgelopen jaren steeds meer een begrip geworden en inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit de meeste (thuis)kantoren. Zitten is het nieuwe roken en daar zijn we de laatste paar jaren steeds meer achter gekomen. We wandelen in de pauzes, sporten samen en werken vaker staand achter een zit-sta bureau!

Door deze veranderingen zijn er steeds meer zit-sta bureaus op de markt gekomen. De bureaus zijn inmiddels zo ver ontwikkeld dat er niet alleen meer slinger zit-sta bureaus zijn, maar ook elektrische zit-sta bureaus met features zoals een memory-functie en een USB-poort! We vertellen u graag meer over welke zit-sta bureaus er zijn, zodat u de juiste keuze maakt wanneer u op zoek bent naar een zit-sta bureau. Daarnaast vertellen we u ook graag meer over het optimaal gebruiken van een zit-sta bureau en over het ergonomische belang van een sta zit bureau.

Het ergonomische belang van een zit-sta bureau

Het is vrijwel algemeen bekend dat beweging goed is. Maar wat velen niet weten, is het drastische verschil dat staand werken maakt ten opzichte van een hele dag zittend werken. Het afwisselen van de werkhouding heeft extreem positieve effecten op het lichaam én het is makkelijker om je te concentreren tijdens het werken. Ook wordt de kans op fysieke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn en gewrichtspijn verminderd. Een onderzoek van Harvard uitgewezen dat staand achter een bureau werken (bijvoorbeeld achter een sta zit bureau), de kansen op obesitas, hart- en vaatziektes en rug-en schouderklachten verlaagt.

Er wordt aangeraden om ongeveer anderhalf uur per dag te gaan staan en om het uur of 1.5 uur af te wisselen tussen zittend en staand werken. Het is bewezen dat er door de juiste afwisseling minder stress wordt ervaren en dat is op een drukke werkdag natuurlijk erg fijn én gezond.

Zit-sta bureaus verlagen ziekteverzuim

Daarnaast heeft een andere studie van Harvard Business review uitgewezen dat zit-sta bureaus zorgen voor een lager ziekteverzuim en dat elke dollar die vanuit de bedrijven die meededen aan het onderzoek werd geïnvesteerd in een sta bureau wel twee tot drie keer werd terugverdiend door een lager ziekteverzuim gecombineerd met een hogere productiviteit. Is er dus sprake van een hoog ziekteverzuim, ook op de kantoorvloer? Een ergonomische werkomgeving draagt hieraan bij en zorgt op de lange termijn voor een lager ziekteverzuim.

De verschillende soorten zit-sta bureaus

Er bestaan inmiddels diverse zit-sta bureaus waardoor je vandaag de dag binnen no-time staand kunt werken. Hoe makkelijk dit kan, hangt echter wel af van het soort zit-sta bureau/hoog laag bureau dat u kiest. We hebben de verschillende zit-sta bureaus op een rijtje gezet:

Slinger verstelbaar bureau

Slinger verstelbare bureaus zijn eenvoudig in hoogte aan te passen door de zwengel aan de onderkant van het bureau. Ons zit sta bureau slinger is verstelbaar en is te verstellen van 66 tot 110cm hoog. Dankzij de slinger kan het bureau soepel en eenvoudig worden ingesteld. De bureaus voldoen aan de NEN en ARBO eisen voor een ergonomisch verantwoorde werkplek.

Elektrisch verstelbaar bureau

Elektrische zit-sta bureaus zijn dé oplossing voor een fijne, ARBO verantwoorde (flex)werkplek omdat u dankzij de snelle motoren het bureau gemakkelijk naar de gewenste hoogte instelt met de knopjes aan de zijkant. Veel van onze bureaus beschikken daarnaast over een memory-functie, waardoor het bureau binnen no-time naar de gewenste zit- of stahoogte is ingesteld dankzij de opgeslagen hoogtes. Dit werkt ook erg handig voor flexplekken. 

Welk zit-sta bureau past bij mij?

Zit-sta bureaus zijn er in verschillende soorten en maten. Zoekt u enkel een bureau sta zit dat hoog en laag kan, of bent u op zoek naar een flexibelere optie met veel comfort en gemak? Ook daar zijn verschillende opties in. We helpen u graag bij het kiezen. Let bij het kiezen van een bureau zit-sta goed op het volgende:

 • Verstelbaarheidsmechaniek. Allereerst is er een duidelijk verschil tussen bijvoorbeeld een slinger zit-sta bureau of een elektrisch bureau. Gaat u voor een slinger zit-sta bureau? Dan kunt u door naar het kiezen van de kleuren.

 Gaat u voor een elektrisch bureau? Dan zijn er meerdere factoren waar u op moet letten:

 • Draagkracht. Er bestaan namelijk verschillende hoeveelheden in draagkracht: tussen de 70 en de 150kg. Werkt u met enkel een laptop? Dan is draagkracht minder belangrijk dan wanneer u met meerdere beeldschermen aan een monitorarm + een computer in een CPU-houder werkt. Koop in dat geval een bureau met meer draagkracht.
 • Bediening. Binnen ons assortiment vindt u een zit sta bureau elektrisch verstelbaar, die met twee knoppen wordt bediend (hoog en laag). Dit is het basismodel. Daarnaast bieden we modellen die beschikken over een zoals eerdergenoemde memory functie, een USB-poort en een LED-display, hierdoor kunt u uw gewenste zit- en stahoogte opslaan + de ingestelde hoogte bekijken.
 • Verstelbaarheid. Naast de draagkracht en de bediening is het tot slot goed om te kijken naar de minimale en maximale hoogte, afhankelijk van de lichaamslengte.

Optimaal gebruik maken van uw zit-sta bureau

Tot slot is het erg belangrijk om het bureau goed in te stellen. Een verkeerde instelling kan namelijk juist tot meer klachten leiden. Zorg er daarom ten eerste voor dat het bureau goed is ingesteld en dat er daarnaast goed wordt afgewisseld tussen zittend en staand werken achter uw zit sta bureau. We geven hier u graag de volgende richtlijnen voor:

 • Goed instellen

Een zit sta tafel is fijn, maar bij de verkeerde instelling kan het alsnog gebeuren dat u niet optimaal profiteert van het bureau. Stel het bureau goed in en zorg dat u niet met opgetrokken schouders achter uw bureau zit. Dit betekent dat het bureau te hoog staat. Pas ook op dat het bureau niet te laag staat, hierdoor gaat u snel te ingezakt zitten. Het bureau moet zo ingesteld zijn, dat u rechtop kunt zitten en uw armen rusten op uw armleuningen. Bekijk hieronder wat uw ideale zit- en stahoogte is + hoe u het beste achter uw bureau kunt zitten en staan.

 

 

 

 • Afwisselen tussen zittend en staand: de richtlijnen

En als het bureau er dan daadwerkelijk staat, is het ook belangrijk dat het bureau goed en optimaal wordt gebruikt! We raden daarom allereerst aan om minimaal 1.5 uur per dag te gaan staan en dit om het uur af te wisselen. Een reminder nodig? Installeer dan een app die helpt met herinneren of stel (als u deze heeft) met een smartwatch een herinnering in om op tijd te gaan staan.

Schaf de juiste accessoires aan voor de optimale werkplek

Uw ideale zit-sta bureau gevonden? Dan willen we u nog graag adviseren om na te denken over de accessoires die u eventueel kunt aanschaffen om uw werkplek nóg optimaler in te richten. Heeft u bijvoorbeeld veel kabels van uw monitoren die u graag weggewerkt ziet? Ga dan voor een kabelmanagementset en u heeft nooit meer last van losliggende kabels + uw werkplek is opgeruimder. Daarnaast raden we u aan om te kiezen voor een goede bureaustoel, mocht u deze nog niet hebben. Als uw bureau dan toch op de juiste zithoogte is ingesteld, dan is het ook belangrijk om uw rug de juiste ondersteuning te geven.

Een sta bureau kopen? Goed zo, investeer in de toekomst + uw gezondheid

We snappen dat u het fijn vindt om de producten die u eventueel wil kopen eerst in het echt bekijkt. Kom daarom eens vrijblijvend langs in onze 2500m² grote showroom en bekijk de verschillende opties. Daarnaast kunt u een afspraak maken zodat u tijdens uw bezoek goed wordt geholpen door één van onze verkopers. Als u niet in staat bent om langs te komen/liever online advies wenst, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!