Kluizen

Kluizen gratis verzending

Kluizen zijn er in allerlei soorten en maten. Multi Ratio heeft in het assortiment niet alleen grote en zware brandkasten, maar ook kleinere privékluizen, datasafes en sleutelkluizen. Kluizen hebben vaak diverse certificaten voor brandwerendheid en inbraakwerendheid. Welke kluis u nodig heeft is van een aantal factoren afhankelijk. Waar plaats ik de kluis? Waartegen wil ik mijn eigendommen beschermd hebben? Wil ik een elektronisch slot of sleutelslot?
Het is belangrijk om na te gaan welke indicatie waardeberging u nodig heeft en welke indicatie voor bescherming tegen brand. Er zijn kluizen die aan beide, of aan één van beide voldoen. Verzekeraars hanteren diverse normen voor de dekkingsindicaties. Vraag voor de zekerheid na aan welke eisen uw kluis moet voldoen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Neem bij vragen contact op met onze verkopers en laat u vrijblijvend informeren over de vele mogelijkheden.

Een brandkast is vaak een eis van de verzekering om waardevolle voorwerpen en documenten op te bergen. Een brandvrije kast is dan ook een verstandige keuze. De meeste brandwerende kluizen hebben een dubbele wand met daarin extra brandvertragend materiaal.
Als er vaak met contante middelen gewerkt wordt, is een afstortkluis een betere optie. Deze kluizen hebben een inwerpmechanisme met speciale anti-hengel techniek. Wij hebben ook Laptopsafes in het assortiment. Deze zijn er om veilig een laptop te vervoeren in uw auto welke te verankeren is aan de carrosserie.
Om uw waardevolle papieren documenten te bergen zijn er brandwerende ladekasten en brandwerende archiefkasten. Deze kasten hebben extra brandwerende eigenschappen, waardoor uw documenten veilig liggen opgeslagen.
Wilt u een kluis waarin u veilig uw papieren documenten kunt bergen, maar ook digitale media zoals CD's, USB-sticks en harde schijven? Kiest u dan voor een datasafe. Deze safes zijn zo ontworpen dat ze extra brandwerende eigenschappen hebben. Sommige modellen zijn zelfs bestand tegen (blus)water!

Multi Ratio biedt een ruim assortiment speciaal voor u geselecteerde privékluizen, omdat we geloven in een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarom zijn onze kluizen goed en goedkoop. De meeste kluizen zijn dezelfde week nog te leveren. Dit kan door onze eigen bezorgdienst gebeuren, maar ook door een van onze leveranciers, De Raat of Nauta Security. Wij houden hierbij rekening met eventuele specifieke wensen ten aanzien van de bezorging.

Gratis verzending op alle kluizen binnen Nederland! (M.u.v. de waddeneilanden)

Indicatie waardeberging

Met de indicatie waardeberging wordt aangegeven tot welke waarde contant geld dat in de kluis is opgeborgen door de verzekering wordt gedekt. Een verzekeraar kan afwijken van deze dekkingsindicatie. Zij kunnen deze namelijk verlagen, maar ook verhogen! Gaat u daarom altijd na bij uw verzekeringsmaatschappij of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor uw kluis staat.
Multi Ratio heeft een ruim assortiment kluizen die aan de diverse normen en eisen voldoen. Twijfelt u bij de aanschaf? Neem dan contact op, want onze verkopers kunnen u alles vertellen of een beaalde kluis voldoet aan de gestelde eisen.

Bescherming tegen inbraak  

Er bestaan diverse normen en testen voor de indicatie van de inbraakwerendheid van een kluis. Zo bestaat er de Safe 1, 2, 3 en 4 norm. Deze kluizen zijn niet getest, maar gebouwd volgens bepaalde voorschriften.
Wilt u uw eigendommen nog beter beschermen tegen inbraak, kies dan voor één van de geteste inbraakwerende kluizen. De Europese norm EN 14-450 is speciaal ontwikkeld om veel voorkomende typen inbraakwerende kasten – die vooral geschikt zijn voor de dagwaardeberging en gebruik door particulieren – in te schalen. Een vereiste hierbij is dat de kluis goed verankerd is aan de vloer en/of muur. Kluizen met de norm EN 14 450 en die goed verankerd worden binnen de alarmzone van het pand, voldoen aan de eisen van de BOVAG en RDW (geschikt voor bedrijven in de voertuigenbranche).  

Inbraakwerend Brandwerend

Bescherming tegen brand

Er zijn verschillende instituten die in staat zijn te testen of en in hoeverre een kluis brandwerend is. Getest wordt hoe lang de kast bij blootstelling aan de omgevingstemperatuur van ongeveer 1090 °C de inhoud afdoende beschermt tegen temperatuurstijging boven de kritische grens van +/-178°C (voor papier) en de 50°C (voor data-dragers).
Een valproef (9,15 meter) moet aantonen dat het de beschermende werking niet nadelig beïnvloedt als een brandwerende kast in de praktijk door een verdiepingsvloer zou zakken. Tijdens de test en na een natuurlijke afkoelingsperiode van circa 12 uur mag de temperatuur in de safe niet boven de genoemde waarde komen.
DIN 4102 is de lichtste brandwering voor papier. Hierbij wordt een dubbelwandige kast opgevuld met brandwerend isolatiemateriaal. Deze kasten zijn niet getest, maar ervaring leert dat deze kasten ongeveer een half uur brandwerend zijn.

Online bestellen

Alle kluizen, brandkasten en datasafes zijn online te bestellen. Dit kan 24 uur per dag, ook in het weekend. Het bestelproces is veilig en snel en uw gegevens worden nooit doorgespeeld aan derden. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een medewerker te spreken. Onze medewerkers staan u graag ter woord om te helpen met eventuele vragen. Dat kan telefonisch, maar ook per mail.
Met één druk op de knop kunt u uw selectie in het winkelwagentje plaatsen en heeft u de keuze om verder de site te bekijken of af te rekenen. Natuurlijk is het ook mogelijk een vrijblijvende offerte aan te vragen. 

Veilig betalen bij Multi Ratio 
 
Op alle kluizen zit 1 jaar garantie, waarbij er mogelijkheden zijn voor service aan huis. Onze verkopers kunnen u informeren over de voorwaarden en mogelijkheden.