Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Hoe ziet de anderhalve meter maatschappij er uit op kantoor? De gevolgen van de coronacrisis zijn van grote invloed op onze samenleving. We gaan over naar een nieuwe manier van leven en het heeft ook effect op hoe we op kantoor werken. We leven tegenwoordig in een maatschappij waar we anderhalve meter afstand van elkaar houden en waar streng op hygiëne wordt gecontroleerd. Hoe zorg je dat je zo veilig mogelijk kunt werken op kantoor? Lees onze tips!

 

Tip 1: Deel werkplekken weloverwogen in

De anderhalve meter afstand bewaren op een kantoor kan moeilijk zijn. Je bent immers met meerdere mensen in een omgeving waar het lastiger is om voldoende afstand te kunnen nemen van elkaar.

Deel je ruimtes daarom zo in dat als je aan je bureau of aan een tafel zit, je minstens op anderhalve meter afstand van elkaar kunt zitten. Zorg ook dat er met voldoende ruimte langs elkaar gelopen kan worden. Dat kan betekenen dat er minder mensen per ruimte kunnen werken of groepen bureaus uit elkaar moeten worden gehaald.1,5 meter kantoor indelingDenk goed na over je kantoorindeling

Vrijstaande veiligheidsschermenVrijstaande verrijdbare veiligheidsschermen

Plafond scheidingswandenPrachtige akoestische scheidingswanden hangend aan het plafond

Scheidingswanden gemonteerd aan het bureauTransparante veiligheidsschermen gemonteerd aan het bureauTip 2: Gebruik kantoorschermen

Waarom scheidingswanden voor kantoor gebruiken? Naast zelf ruim afstand te nemen van je collega’s vormen scheidingswanden een goede barrière tussen werknemers. Een bijkomend voordeel is dat veel scheidingswanden een akoestische functie hebben.

Naast de hygiënische barrièrefunctie kan er dus ook door de geluidsreducering een meer rustige werkomgeving gecreëerd worden. Akoestische scheidingswanden hebben we in allerlei soorten en maten! Welke soorten scheidingswanden op kantoor kun je het beste gebruiken?

Verschillende kantoorschermen 

Op kantoor kun je verschillende kantoorschermen plaatsen. Deze scheidingswanden variëren van hoge tot lage, akoestische en natuurlijke scheidingswanden. Daarnaast heb je vrijstaande scheidingswanden, maar ook wanden die aan het plafond hangen of op het bureau gemonteerd kunnen worden. Wat past het beste in jouw kantooromgeving? Bekijk hier onze scheidingswanden!

Vrijstaande scheidingswanden

Vrijstaande scheidingswanden zijn vrij te plaatsen in een open kantoorruimte. Op deze manier kun je looppaden creëren of werkplekken afschermen voor een optimale hygiënische werkomgeving.

Scheidingswanden aan het plafond

We hebben ook scheidingswanden die aan het plafond opgehangen kunnen worden. Deze scheidingswanden zijn akoestisch, bieden privacy en zijn een mooie toevoeging in een strak en modern kantoor interieur.

Scheidingswanden gemonteerd aan het bureau

Scheidingswanden die op bureaus geplaatst worden, zijn met name handig als er in groepen gewerkt wordt. Je kunt namelijk wel op afstand van elkaar zitten, maar een scheidingswand tussen de werkplekken biedt meer bescherming. Daarnaast biedt het ook meer privacy op de werkplek.

Gebruik plexiglas acrylaat veiligheidswanden of opzetstukken

Het aanschaffen van plexiglas acrylaat veiligheidsschermen of opzetstukken is een belangrijke stap naar een hygiënische kantooromgeving. Het is een hulpmiddel om medewerkers op hun werkplek te beschermen tegen besmettingsgevaar wat via lucht plaatsvindt, zoals niezen of hoesten. Er zijn verschillende manieren om een veiligheidsscherm of opzetstuk te integreren op een werkplek: veiligheidsscherm op een bestaande scheidingswand, veiligheidsscherm als aanbouw links, rechts en achter het bureau. De schermen worden geleverd met klemmen en zijn gemakkelijk te monteren en te demonteren. De opzetstukken passen op elke breedte van de scheidingswanden binnen ons assortiment. De wanden en opzetstukken zijn in verschillende hoogtes beschikbaar!

Clean desk policy

Een schoon kantoor begint met een schone werkplek. Zorg dat je regelmatig je werkplek schoonmaakt. Dat wil zeggen dat je je muis, toetsenbord, je computerscherm, maar ook je bureaublad regelmatig reinigt.

Werk je op een flexplek? Dan is het belangrijk dat je nadat je aan het bureau hebt gewerkt alles goed reinigt, zodat de volgende persoon die erna gaat werken achter een schone werkplek kan zitten.

Tip 3: Zorg voor afstand tussen zitplekken in verschillende ruimtes

Receptie of wachtkamer

Heb je een wachtruimte of een receptiebalie met een zitruimte en wil je dat iedereen zo goed mogelijk afstand kan houden? Dan kan je de volgende maatregelen toepassen:

  • Zorg voor voldoende zitplekken waar mensen met afstand van elkaar kunnen zitten. 
  • Beperk het aantal mensen dat zich bij de receptie aanmeldt of zich in de wachtkamer bevindt
  • Plaats desinfectiemiddelen zodat mensen hun handen kunnen desinfecteren
  • Plak strepen op de vloer zodat mensen afstand van elkaar kunnen houden.

 

Beschik je nog niet over het juiste meubilair om gepaste afstand te kunnen nemen in een wachtruimte of ontvangstruimte? Vraag onze verkopers advies en kijk online in ons assortiment!

Vergaderkamer

Afstand houden tijdens een vergadering, hoe doe je dat? Het is namelijk de bedoeling dat je samenkomt om te overleggen, maar hoe organiseer je dan een vergadering met meerdere mensen in een ruimte?

In een kleine vergaderruimte ben je al snel beperkt. Je kunt dan er dan voor kiezen om veiligheidsschermen van plexiglas op de vergadertafel te plaatsen. Zo kun je in een kleine ruimte tegenover elkaar zitten en eventueel besmettingsgevaar verkleinen. In een grote vergaderruimte kun je kiezen om verder van elkaar te gaan zitten of vergadertafels uit elkaar te schuiven.

Ben je klaar met vergaderen? Reinig de vergadertafel op de plek waar je hebt gezeten, zodat de volgende persoon ook hygiënisch kan vergaderen. En gebruik je in een vergaderruimte een presentatiescherm met afstandsbediening? Vergeet de afstandsbediening dan niet schoon te maken na gebruik.

Kantine

Heb je een vast pauzemoment voor het hele kantoor of werk je met ploegendiensten? En heb je een grote of kleine kantine? Met zowel een kleine als grote kantine kun je verschillende pauzetijden aanhouden zodat niet alle medewerkers op hetzelfde moment in de kantine zijn. Zo kun je makkelijker afstand van elkaar houden. Is de kantine te klein om voldoende afstand te nemen tijdens de pauze? Plaats dan ook plexiglas veiligheidswanden op de kantinetafel.

Houd ook rekening met het eten in de kantine. Zijn de voedingswaren voor gezamenlijk gebruik? Zorg dan dat de persoon die zijn of haar lunch klaarmaakt handschoenen aan heeft. Plaats ook hier desinfectiemiddelen om je handen te desinfecteren.

Loungeruimte of pantry

In een loungeruimte of pantry kun je zitten om even te overleggen met een collega of een telefoongesprek te voeren. Een handige opstelling voor een loungeruimte is het plaatsen van fauteuils en die op ruime afstand van elkaar te zetten. Wil je akoestische banken plaatsen en die tegenover elkaar zetten? Zorg dan dat daar ook voldoende ruimte tussen zit. Hier kun je ook desinfecterende middelen op een bijzettafeltje plaatsen.Maak een duidelijke indeling op de vloerVernieuwde receptie met vloerindeling

Plaats veiligheidsschermen op de vergadertafelPlaats veiligheidsschermen op de vergadertafel

Blijf rekening met elkaar houdenBlijf rekening met elkaar houden

Maak looproutes op kantoorMaak looproutes op kantoorTip 4: Maak looproutes in je kantoor 

Bij de nieuwe indeling van je kantoor kijk je niet alleen of de werkplekken op voldoende afstand van elkaar staan, maar ook hoe er het beste van en naar je werkplek gelopen kan worden. Maak duidelijke routes of afspraken voor traplopen en zorg dat je niet met meer dan twee mensen in de lift staat. Ook een optie is om met lijnen op de grond looproutes aan te geven.

Tip 5: Afwisselend thuis en op kantoor werken

Thuiswerken is natuurlijk de beste manier om afstand te houden van je collega’s en dat blijft waarschijnlijk voorlopig ook zo. Kun je dus makkelijk thuis werken, dan is dat aan te raden. Is het voor jou toch handiger om regelmatig op kantoor te zijn? Dan kun je overwegen om thuiswerken en op kantoor werken met elkaar af te wisselen.

Afwisselend op kantoor en thuis werkenAfwisselend thuis werken kan heel efficiënt zijn

Duidelijk huisregels kenbaar makenMaak de huisregels duidelijk zichtbaarTip 6: Maak duidelijke huisregels

Naast alle maatregelen is het ook van belang dat werknemers worden herinnerd aan de gedragsregels binnen een kantoor. Hierbij kun je naast de anderhalve meter afstand nemen ook denken aan hygiënisch toiletgebruik, regelmatig je handen wassen of te desinfecteren en geen handen te schudden.

Belangrijk is dat je juist op de plekken waar het makkelijk is om te wachten tot je collega weg is dit ook te doen, zoals op het toilet of in een printerruimte. Stel een aantal huisregels op en plaats ze duidelijk in zicht op kantoor, zodat iedereen er aan herinnerd wordt.

Veiligheidsschermen op kantoor én gezond verstand!

Wij kunnen je helpen om je kantoorinrichting veiliger te maken, maar een veilige en schone kantoorinrichting kan niet zonder gezond verstand! Het opvolgen van de veiligheids- en hygiëneregels, dat vraagt natuurlijk behoorlijk wat inzet en doorzettingsvermogen..

Wij kunnen helpen om een veilige en hygiënische kantoorinrichting te creëren en besmettingsgevaar tegen te gaan, zoals met scheidingswanden en veiligheidsschermen voor kantoor. We helpen graag om jouw ideale kantoor in te richten. Vraag onze verkopers om advies!