Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Blog

Thuis werken? Lees hieronder 5 tips om dit zo effectief mogelijk te doen!

Niet voor iedere baan is thuiswerken weggelegd, maar bij wie het wel mogelijk is zie je het steeds meer ontstaan. Hoe zorg je er voor dat je zo ergonomisch en praktisch mogelijk kunt werken? Ik geef tips!

Zorg voor routine

Het lijkt misschien niet heel belangrijk, maar door te kijken naar hoe je je dag gaat indelen heeft meer invloed op je dan je denkt. Want ben jij bijvoorbeeld een ochtendmens? Dan is het slim om de belangrijkste of moeilijkste taken op het begin van je dag uit te voeren, want dan heb je nog het meeste energie. Maar ben jij nou niet zo’n zonnetje ’s ochtends? Dan voer je eerst rustige taken uit, en ga je ’s middags aan de bak. Op deze manier zorg je ervoor dat je het meeste uit je dag haalt!

routine

Werk in blokken van 1 á 2 uur maximaal

Als je eenmaal lekker aan de slag bent, is de verleiding groot om de hele dag maar door te blijven buffelen. toch? Dit moet je juist niet doen, zeker niet in creatieve beroepen! Door je hersenen maar steeds te blijven prikkelen, raak je op een gegeven moment je concentratie compleet kwijt. Dit zal je productiviteit en dus ook je werk niet ten goede komen. Probeer dus om de 1-2 uur een pauze in te lassen, even je hoofd leeg te maken en je benen te strekken.

koffiepauze

Zorg voor een zit-sta bureau

Als je gebruik maakt van een zit-sta bureau, voorkom je de meest voorkomende lichamelijke klachten als rug- en nekklachten. Doordat je het bureau precies op jouw hoogte kunt afstellen of tussendoor kunt gaan staan, zorg je ervoor dat je je rug recht en in beweging houdt. Ook doordat je het bureau op de juiste hoogte hebt, kijk je recht naar voren naar je scherm en zorg je ervoor dat je nek niet belast wordt.

zit-sta bureau

Blijf goed overleggen

Of je nu tijdelijk thuiswerkt, of dat je dit altijd doet, een goed overleg is heel belangrijk. Normaal zul je je even om kunnen draaien en kunnen overleggen met je collega, maar dat gaat nu wat lastiger worden. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een contactpunt houdt, door middel van videobellen of door een chat zoals bijvoorbeeld Slack (https://slack.com/intl/en-nl/) waarin jij en je collega’s een groep vormen. Zo zorg je ervoor dat de lijntjes kort blijven en je elkaar altijd kunt bereiken.

overleggen

Zorg voor een goede bureaustoel

Ook een goede bureaustoel helpt lichamelijke klachten te voorkomen. Een ergonomische bureaustoel kun je zo aanpassen dat je een gezonde houding kunt aannemen. Zo is hij in hoogte verstelbaar zodat  je recht voor  je scherm kunt zitten,  de rugleuning kan verstellen, maar ook de armleggers. Dit zorgt ervoor dat je lichaam kan rusten en  je niet  je lichaam belast. Ook zit er een kantel/neigmechanisme in, zodat de stoel perfect aansluit op  je bewegingen.

goede bureaustoel

Dus werk je veel thuis? Gebruik dan deze tips! Advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze verkopers!