Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Blog

In 2000 woorden: hoe maak je écht indruk met je kantoor interieur?

Ga je met je bedrijf in een nieuw pand vestigen of gaat je hele kantoorinrichting op de schop? Of heb je een saaie entree en een weinig inspirerende vergaderruimte die je drastisch wil veranderen? Een ding weet je zeker, je wilt je klanten goed bedienen en dat je medewerkers zich thuis voelen.

Pincvision is een uniek voorbeeld hoe het beste uit een kantoorinrichting voor zowel klanten als medewerkers kan worden gehaald. Ben je ook op zoek naar een kantoorinrichting die daar aan voldoet? Ik ga je laten zien hoe dat moet met de rondleiding die ik gehad heb bij Pincvision van Edo Bosga, de algemeen directeur van Pincvision!

Edo Bosga (algemeen directeur Pincvision)Edo Bosga (algemeen directeur Pincvision, Doetinchem)

Het nieuwe kantoor van Pincvision

Ik ga je meer vertellen over de rondleiding, maar ik laat je graag eerst kennis maken met Pincvision. In het kort ontvangt Pincvision klanten uit alle branches over de hele wereld die te maken hebben met uitdagingen in het voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van internationale export. Aan Edo Bosga heb ik een aantal vragen mogen stellen over de grote verhuizing en het nieuwe kantoor waar ze een jaar geleden zijn ingetrokken.

Wat was de reden van de verhuizing?

“De klanten van Pincvision zijn multinationals en die hebben een bepaalde verwachting waar een kantoor aan moet voldoen. De reden van de verhuizing is dan ook dat Pincvision op de nieuwe locatie de klanten beter kan bedienen en meer representatief is.”

Een andere reden die Edo noemt:

“We hebben een veel beter intern klimaat voor onze medewerkers. Mensen hebben hier meer (overleg)ruimte. De complexiteit die klanten van ons vragen wordt steeds groter en dat maakt eigenlijk dat mensen meer moeten overleggen in teams en daar hebben we hier de ruimte voor. Maar ook het licht, zowel van buiten als het kunstmatige licht, warmte en koelte en dergelijke is veel beter georganiseerd in dit gebouw.”

Enerzijds wil je dus als bedrijf een eigen identiteit uitstralen en geef je je klanten graag een persoonlijk welkom met een comfortabel en mooi interieur. Anderzijds is het belangrijk om je kantoorinrichting functioneel te maken zodat werknemers zo goed en prettig mogelijk hun werk kunnen doen met goede faciliteiten. Belangrijk dus om met deze twee zaken rekening te houden in een kantoor interieur!

Het interieurontwerp

Er komt veel kijken bij een grote kantoorinrichting en een interieurontwerper biedt dan een goede uitkomst. Zo heeft interieurontwerper Fred Elferink het hele kantoor van Pincvision tot een mooi geheel gemaakt met een duidelijke rode lijn die door het kantoor loopt.

Welke designkeuzes zijn gemaakt?

“Het hoofdthema van dit kantoor is gebaseerd op de natuur en natuurlijke kleuren.”

En dat is heel goed terug te zien tijdens de rondleiding. Je ziet dat overal over is nagedacht en dat er veel keuzes zijn gemaakt om de volledige kantoorinrichting voor elkaar te krijgen. En waar Fred inspirerend werk heeft neergezet, sluit het advies van Multi Ratio aan op het design. Wil je meteen zien hoe de natuurlijke elementen in het kantoor terugkomen? Kijk dan deze video met de complete rondleiding!

Een goede indruk begint bij de entree

Natuurlijk beginnen we met de rondleiding bij de entree, waar je als je uit de lift stapt meteen verrast wordt met een moswand met in neonletters het logo van Pincvision. De natuurlijke accenten lopen door op de vloer in groene kleuren en hout, wat weer doorgaat in de kantoorruimtes. Er is bewust gekozen voor deze natuurlijke kleuren, omdat ze een rustgevende uitstraling geven. Een mooie impressie voor je klanten en een fijn welkom voor je medewerkers!

Pincvision entreeEntree Pincvision (Doetinchem)

Klantgerichte ontvangstruimte

We komen bij een van de belangrijkste kamers: de ontvangstruimte. Hier worden klanten na binnenkomst ontvangen. Wat meteen opvalt zijn de wereldtijden aan de wand. Een subtiele en stijlvolle manier om internationale gasten van over de hele wereld te verwelkomen. Aan comfort is ook gedacht door te kiezen voor zeer luxe lederen, verrijdbare vergaderstoelen. Ook hier komen weer de natuurlijke elementen mooi terug, zowel in het meubilair als de rest van het interieur. Hier zie je dus heel goed hoe je met een kantoorinrichting je klanten een fijn welkom geeft. Heb je internationale klanten zoals Pincvision? Geef je ontvangstruimte dan een internationale tint, zoals met wereldtijden en een wereldkaart. Maak de ontvangstruimte uitnodigend!

Pincvision ontvangstruimteOntvangstruimte met wereldtijden (Edo Bosga, algemeen directeur Pincvision, Doetinchem)

Pincvision ontvangstruimteOntvangstruimte Pincvision (Doetinchem)

Multifunctionele directiekamer

Een directiekamer moet aan veel eisen voldoen. Je moet er goed alleen kunnen werken, maar er ook kunnen overleggen. Daarnaast wil je natuurlijk ook een professionele uitstraling hebben. Dus hoe zorg je dat een directiekamer zowel functioneel is, als dat het een professionele uitstraling heeft? Dan richt je hem in zoals onderstaande directiekamer met een comfortabele bureaustoel en elegante vergaderstoelen!

In deze ruimte kun je goed zelfstandig werken aan een bureau en heb je met de aanbouwtafel de mogelijkheid om te overleggen. Daarnaast is er een plek ingericht waar je ook even rustig van gedachten kunt wisselen, met zelfs nog als optie om een presentatiescherm te gebruiken. Het is een doordachte inrichting met oog voor ruimte en indeling.

Pincvision directiekamer

Directiekamer Pincvision (Doetinchem)

Pincvision directiekamer

Directiekamer vergadermogelijkheid Pincvision (Doetinchem)

Stiltewerkplekken slim ingericht

Een kantoor vol met zit-stabureaus is natuurlijk wel dé manier om een prettige werkplek te creëren. Zit-sta bureaus stimuleren medewerkers om zitten en staan af te wisselen, wat goed is voor een productievere werkhouding.

Pincvision stiltewerkplekken

Stiltewerkplekken Pincvision (Doetinchem)

Aan de bureaus staan de bureaustoelen Actiflexx Weave ARBO NPR 1813. Niet alleen een stijlvolle stoel om te zien, maar ook een weloverwogen keuze. Voor deze keuze heb ik een toelichting van Menno, directeur van Multi Ratio:

“De stoel heeft een mooie ranke rugleuning en is daarmee een esthetisch fraaie stoel. Maar NPR is ook heel belangrijk omdat er meerdere mensen op dezelfde stoel moeten kunnen plaatsnemen.”

Op een flexwerkplek is het dus belangrijk dat er verschillende mensen kunnen plaatsnemen op dezelfde bureaustoel. Hoe dat zit? Dat heeft te maken met de Europese (en Nederlandse) richtlijnen voor bureaustoelen waaraan de Actiflexx Weave ARBO NPR 1813 aan voldoet, met flexibele instellingen, zoals:

- hoger en lager instelbaar dan een normale bureaustoel
- smaller en breder verstelbaar dan een normale bureaustoel
- zitdiepte kan extreem lang of kort gemaakt worden
- armleuningen hebben een verstelbare pad en verstelbare leuning, zodat de kleinste of breedste man of vrouw in dezelfde stoel kan zitten.

Ben je ook op zoek naar een bureaustoel die geschikt is voor 95 procent van de Nederlandse beroepsbevolking? Dan zit je met deze bureaustoel goed!

Ergonomische werkopstelling privacy

Eigenlijk kun je er niet meer omheen: zit-sta werken is meer de norm dan uitzondering bij het inrichten van een werkplek. Pincvision heeft zit-stabureaus van de Multi Ratio lijn die voorzien zijn van een snelle en stille motor. Zo sta je snel op de juiste hoogte, of kun je weer makkelijk gaan zitten. Deze werkopstellingen hebben nette akoestische scheidingswanden voor meer privacy en dempen daarnaast ook het geluid van collega’s. Optioneel maar zeker handig zijn bureaulades, voor persoonlijke spullen zoals sleutels. Deze worden onder het bureau op de plek naar wens gemonteerd.

Pincvision ergonomische werkplekken

Ergonomische werkplekken Pincvision (Doetinchem)

Scheidingswanden op maat gemaakt

De scheidingswanden bij Pincvision zijn uniek en op maat gemaakt, zodat zowel zittend als staand de bekabeling netjes uit het zicht blijft en waarbij de scheidingswanden mooi op de grond staan. Wil je een moderne ingerichte werkplek, geschikt voor een open kantoor? Dan zijn de werkplekken bij Pincvision een uitstekend voorbeeld. Menno legt me uit:

“Bij de situatie van Pincvision hebben we dus de oplossing gezocht in bekabeling op de scheidingswand. Dat is een vrij unieke combinatie waarbij de wand dus altijd stil blijft staan op de grond en niet meebeweegt met het meubel. Hierbij is de bekabeling perfect weggewerkt middels een kabelgoot die gemonteerd is op een bestaande scheidingswand.”

Hoe dat er van dichtbij uit ziet? Nou, zo!

Pincvision werkplek scheidingswand en kabelgootKabelverwerking scheidingswand zit-stawerkplek op maat gemaakt, Pincvision (Doetinchem)

Pincvision werkplek scheidingswand en kabelgoot

Kabelverwerking scheidingswand zit-stawerkplek op maat gemaakt, Pincvision (Doetinchem)

Een complete werkplek op maat gemaakt met zit-stabureaus, scheidingswanden, kabelmanagement en bureaulades, is dat iets wat ook goed in jouw kantoor past? Bij Multi Ratio krijg je gratis en vrijblijvend advies. Kom gerust even langs!

Informele, actieve en akoestische overlegmogelijkheden

Actief overleggen, staand vergaderen, maar ook informeel kort vergaderen kan allemaal bij Pincvision. In de actieve overleg- en werkruimte kun je makkelijk door middel van een presentatiescherm informatie delen. In een andere vergaderkamer kun je staand vergaderen zodat je actief met elkaar kunt overleggen. Ideaal als snelle besluitvorming en meer interactie belangrijk zijn voor een vergadering.

Pincvision staand vergaderenStaand vergaderen, Pincvision (Doetinchem)

Pincvision vergaderruimtes Vergaderruimtes Pincvision (Doetinchem)

Voor kort overleg of een informeel gesprek kun je prima zitten op een akoestische bank. Als je wil vergaderen of even een kort overleg wil doen maar er geen ruimtes beschikbaar zijn, dan is de DeBerenn Cara Highline bank daar ideaal voor. Je hebt geen last van omgevingsgeluid op kantoor en op de werkvloer horen andere collega’s je niet. Om de akoestiek nog verder te dempen zijn er bij Pincvision ook akoestische wandpanelen aangebracht (check de video!) Een mooi en functioneel extra detail in het interieur.

Pincvision vergaderen DeBerennVergaderen akoestische bank DeBerenn, Pincvision (Doetinchem)

Voor een aantal vergaderplekken is er gekozen voor de Athena vergaderstoel waar je dynamisch mee kunt vergaderen. Menno legt uit:

“Voor een aantal vergaderplekken is er gekozen voor onze Athena vergaderstoel. Dit is een stoel waarbij je dynamisch kunt vergaderen. Het is een verrijdbare vergaderstoel en heeft een swivelfunctie (de stoel kan draaien), dus je kunt makkelijk en snel even bij elkaar gaan zitten en de stoel verrijden. Dat zorgt voor losse snelle communicatie en het is gewoon een leuke stoel om te zien die absoluut prettig geprijsd is.”

Bij Pincvision kunnen de werknemers dus zowel dynamisch als actief of intensief overleggen. Heb je al een idee welke vergaderstijl of stijlen het beste bij jouw bedrijf passen? In onze showroom in Doetinchem kun je alles uitproberen!

Pincvision vergaderruimteVergaderruimte Pincvision (Doetinchem)

Afgeschermde printerkamer

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat het beter is dat je geen printers bij je werkplek hebt staan? Dit scheelt overlast van bijvoorbeeld warmte, geluid en de uitstoot van de printer. Bij Pincvision zijn speciale printers in een afzonderlijke ruimte bij elkaar gezet, zodat het geen invloed heeft op het interne klimaat voor de medewerkers.

Pincvision printerkamerPrinterkamer Pincvision (Edo Bosga, algemeen directeur Pincvision, in Doetinchem) 

Vlotte pantry

Even bijpraten bij het koffiezetapparaat? In een pantry kun je even samen zitten om een kopje koffie te drinken en leuk te socializen. Een prettige manier om elkaar wat informeler te spreken. Heb je de video van de rondleiding al bekeken? Dan zie je de pantry van Pincvision ook voorbijkomen!

Een mooi project

Het was een mooi project bij Pincvision met een geweldig eindresultaat. Je weet nu hoe je een kantoor professioneel kunt inrichten! Wil je alles nog goed overzichtelijk op een rijtje hebben? Lees dan onze checklist om je kantoor goed in te richten. Ben je ook op zoek naar een kantoor zoals van Pincvision? Je kunt gerust contact met ons opnemen, gratis en vrijblijvend. We kijken graag samen naar een kantoorinrichting die past bij jouw bedrijf!

Wist je ook dat we niet alleen je kantoor inrichten, maar ook je oude meubilair meenemen? Dat maakte dit project ook extra bijzonder. Het oude meubilair krijgt namelijk weer een nieuwe bestemming, wat weer past in een circulaire, duurzame samenleving en tegelijkertijd jou ontzorgt. Wil je daar meer over weten? Lees dan ook ons blog ‘Een inkijkje: hoe groen zijn we eigenlijk?'

Meer weten? Je bent van harte welkom om bij ons een kopje koffie komen te drinken, graag tot ziens bij Multi Ratio!