Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Kies je een duurzaam geproduceerde bureaustoel of een Hergebruik bureaustoel? Er zijn veel soorten bureaustoelen op de markt met verschillende duurzame eigenschappen. Sommige bureaustoelen zijn duurzaam geproduceerd, anderen zijn weer duurzaam in gebruik. Je kunt ook denken aan bureaustoelen die een tweede leven krijgen. Ben je nog niet zeker welke duurzame optie je het meeste aanspreekt en wil je een bureaustoel kopen? Ik help je graag verder!

 

Optie 1: Kies je voor een duurzaam geproduceerde bureaustoel?

Met een bureaustoel die duurzaam geproduceerd is, wordt rekening gehouden met de impact op het milieu. Vragen die je kunt stellen bij de productie van zo’n bureaustoel zijn: hoeveel energie kost het om een bureaustoel te maken? Wat voor soort grondstoffen worden gebruikt? En het belangrijkste, is het mogelijk om het materiaal van de bureaustoel opnieuw te gebruiken?

Sommige bureaustoelen zijn geproduceerd volgens het Cradle to Cradle principe, wat past binnen een circulaire economie. Cradle to Cradle betekent dat bijvoorbeeld bij een bureaustoel de materialen opnieuw gebruikt kunnen worden voor een nieuw product, ook wel ‘upcycling’ genoemd. Dit is dan onderdeel van een circulaire economie waarin ‘afval’ weer als grondstof dient.Cradle to cradle bureaustoel productieCradle-to-cradle principe toegepast bij de productie van bureaustoelenOptie 2: A-merken produceren ook duurzame bureaustoelen

Met een A-merk bureaustoel bedoelen we een bureaustoel die langdurig hoge kwaliteit behoudt, wat ook een vorm van duurzaamheid is. Een bureaustoel waar je langer mee doet, hoeft minder snel vervangen te worden. Dat kost op lange termijn minder grondstoffen en bespaart op die manier weer het milieu. Verschillende A-merken bureaustoelen zijn:

 

Wat zijn de kenmerken van een A-merk bureaustoel? A-merk bureaustoelen hebben meestal een stevige bekleding en een sterk voetenkruis. Vaak is er keuze uit verschillende soorten wielen, afhankelijk van wat voor vloer je hebt. Bureaustoelen van A-merken hebben veel verstelbare opties die goed zijn voor een ergonomische houding. Let er wel op dat bijvoorbeeld de onderdelen van een bureaustoel vervangen kunnen worden. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van je bureaustoel.Optie 3: Kies een Hergebruik bureaustoel

Bedenk dat als er een bureaustoel kapot is, deze niet gelijk afgeschreven hoeft te zijn. Misschien zijn er kapotte onderdelen die vervangen kunnen worden voor nieuwe? Of wil je bijvoorbeeld als bedrijf al je bureaustoelen vervangen voor nieuwe? Dan kun je ze ook laten opkopen.

Bij Multi Ratio kopen we ook bureaustoelen bij bedrijven op. We kijken ze na en herstellen ze waar nodig is. Op onze afdeling Hergebruik vind je A-merken bureaustoelen die met zorg nagekeken en gereviseerd zijn. Ze zijn zo goed als nieuw en worden verkocht inclusief een persoonlijke garantie. Zo koop je een extra duurzame bureaustoel!Herstofferen van bureaustoelenIndien nodig herstofferen we de complete bureaustoel

Bekijk onze duurzame Ahrend bureaustoelen tweedehandsTopmodel Ahrend 230 bureaustoelCombineer de duurzame opties!

Ahrend is een mooi voorbeeld van een merk die op alle fronten duurzaam te werk gaat. Met onze tweedehands modellen ben je dus goed bezig! Hoe dat zit met Ahrend? Zij beschrijven hun werkwijze als volgt:

Bij de productie van een Ahrend duurzame bureaustoel wordt geen afval gestort en worden materialen opnieuw gebruikt. Er wordt een kringloop gevormd waarbij er geen schadelijke materialen voor mens en milieu worden toegepast. Daarbij wordt er duurzame energie gebruikt in de productieprocessen.

Ahrend bureaustoelen passen in een normaal zakelijk interieur. De duurzame bureaustoelen zijn ergonomisch ontwikkeld en geschikt voor kantoren en scholen. Ons aanbod Ahrend Hergebruik bureaustoelen varieert regelmatig, maar er zit altijd wel iets voor je bij!

Kom onze Hergebruik Ahrend bureaustoelen uitproberen!

De Ahrend 230 bureaustoel heeft veel instelbare opties, waaronder de zithoogte, rughoogte en het kantelmechanisme. De stoelen zijn daarbij zeer eenvoudig in te stellen en de bekleding is professioneel gereinigd. We hebben ook de Hergebruik Design bureaustoel Ahrend met netrug en stevige nieuwe bekleding. De ventilerende netbespanning volgt de contouren van je rug, wat extra comfort geeft en goed is voor een ergonomische houding.

We hebben veel meer mogelijkheden wat betreft duurzame bureaustoelen en kantoormeubilair. Elke stap die je zet richting duurzaamheid is weer een stapje dichterbij een schoner milieu. Of je nu kiest voor een duurzaam geproduceerde bureaustoel of een Hergebruik bureaustoel.Laat je adviseren

We helpen je graag bij het inrichten van je duurzame interieur. Naast duurzame bureaustoelen verkopen we ook Hergebruik bureaus. In onze showroom vind je genoeg om je volledige ergonomische werkplek in te richten. Onze verkopers helpen je hier graag bij. Vraag ons advies! Je kunt ons bellen via 0314 - 399 088 of e-mailen via [email protected].

Advies op maat

Vraag vrijblijvend advies aan!