Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Als werkgever ben je waarschijnlijk verantwoordelijk voor het leveren, installeren en onderhouden van alle apparatuur, tenzij de werknemer deze zelf gebruikt. Apparatuur die je moet verstrekken, kan zijn:

 • Werkplek, inclusief passend bureau en stoel
 • Archiefkast en/of ladenblok
 • PC met kantoorsoftware, antivirussoftware, e-mail- en breedbandinternetverbinding
 • Telefoon
 • Printer
 • Briefpapier en kantoorbenodigheden

Bedenk dat je nog steeds verantwoordelijkheden op het gebied van gezondheid en veiligheid hebt voor mensen die thuis werken. In dit artikel lees je hoe je als werkgever een goede thuiswerkplek kan regelen voor je werknemers.

 

Let bij aanschaf van het meubilair op de juiste ergonomische eisen

Om voor het comfort van de werknemer te zorgen en na te denken over hoe de ergonomie kan worden verbeterd, moet de aandacht ook worden besteed aan de houding en andere aspecten. Als de houding niet correct is, kan dit leiden tot veel aandoeningen aan het lichaam.

Om langdurige of chronische schade te voorkomen, moeten corrigerende maatregelen worden genomen. Om de juiste zithouding tot stand te brengen, is een goede stoel een must. Dit voorkomt veel ruggenmerg- en nekletsel schade. De hoogte van de stoel moet zodanig zijn dat de voeten comfortabel op de vloer of op een voetensteun rusten. Dit zorgt voor een vrije en verbeterde bloedcirculatie in de benen.

De armleuning moet zo zijn ontworpen dat de hele arm comfortabel kan rusten en het materiaal moet zacht en rustgevend zijn. De rugleuning is van cruciaal belang omdat deze het hele ruggenmergsysteem ondersteunt. De rugleuning moet breed en lang genoeg zijn om een veilige rustplaats te bieden voor de hele rug, vooral de onderrug. Een verkeerde houding kan op de lange termijn een verplaatsing van de tussenwervelschijf veroorzaken.

De zitting van de stoel moet verstelbaar zijn op de hoogte van de gebruiker, moet gewatteerd zijn en afgeronde hoeken hebben voor meer comfort. Ten slotte moet het frame een goede basis zijn voor een veilig en stabiele stoel.Let op de ergonomische eisenLet op de ergonomische eisen

Zoek een leverancier die het eventueel kan inhuizen en monteren bij de werknemersZoek een leverancier die het eventueel kan inhuizen en monteren bij de werknemersZoek een leverancier die het eventueel kan inhuizen en monteren bij de werknemers

Als werkgever ben je waarschijnlijk verantwoordelijk voor het leveren, installeren en onderhouden van alle apparatuur, tenzij de werknemer zijn eigen apparatuur gebruikt. Deze apparatuur kun je eventueel door een leverancier laten inhuizen en monteren bij de werknemers thuis, zodat zij dit niet zelf hoeven te doen. Je moet dan op zoek naar een leverancier die deze service aanbiedt.

Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij ons voor deze service. We kunnen de volledige montage van jouw kantoormeubilair verzorgen en plaatsen naar wens. Met onze opgeleide, vakkundige monteurs heb je er geen omkijken meer naar en kun je na het monteren meteen weer aan de slag.

Denk aan de garantiemogelijkheden

Verder is het erg belangrijk om de garantiemogelijkheden in acht te nemen. Wanneer iets kapot gaat, zou het fijn zijn als er met een passende oplossing wordt gekomen door de verkoper. Je hebt immers een flinke investering gedaan in de thuiswerkplek van je werknemers.

Bij Multi Ratio bepaal je samen met ons verkoopteam hoe lang je garantie wilt hebben op jouw aangeschafte meubilair. Samen bepalen we de garantietermijn waar jij je goed bij voelt. Hierin zijn wij zeer flexibel en alles gaat in goed overleg.

Denk aan de garantiemogelijkhedenDenk aan de garantiemogelijkheden

Onderzoek de mogelijkheden van huurmeubilair of gegarandeerde terugkoopprijsOnderzoek de mogelijkheden van huurmeubilair of gegarandeerde terugkoopprijsOnderzoek de mogelijkheden van huurmeubilair of gegarandeerde terugkoopprijs

Aanschaf van kantoormeubilair kan een grote investering zijn en daardoor de nodige financiële druk met zich meebrengen. Om deze zorgen weg te nemen kun je bij Multi Ratio kiezen voor het MR Financial leaseplan.

Door gebruik te maken van het MR Financial leaseplan kun je direct gebruik maken van de aangeschafte producten en verlicht je de financiële druk door gespreid te betalen in 24, 48 of 60 termijnen. Zo behoud je de financiële middelen voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de kernactiviteiten van jouw bedrijf, daar waar het immers om draait!

Laat je informeren en zoek een partner die je van A tot Z hierin wil begeleiden

Thuiswerken is steeds meer van deze tijd. Ben je werkgever en heb je werknemers die vanuit huis moeten werken? Dan is het van belang dat ook thuis de werkplek ergonomisch is ingericht. Daarom heeft Multi Ratio verschillende werkplekken samengesteld voor de ideale ergonomische thuiswerkplek!Laat je informeren en zoek een partner die je van A tot Z hierin wil begeleidenLaat je informeren en zoek een partner die je van A tot Z hierin wil begeleiden

Beheer effectief medewerkers die vanuit huis werkenBegeleid effectief medewerkers die vanuit huis werkenBegeleid effectief medewerkers die vanuit huis werken

Thuiswerken kan een breed scala aan voordelen opleveren voor zowel bedrijven als werknemers, maar het moet goed worden begeleid om succesvol te zijn. Houd daarom rekening met de onderstaande factoren:

Meting van prestatie

Het monitoren en beoordelen van de prestaties van mensen die thuis werken, is misschien wel de belangrijkste managementuitdaging. Het kan nuttig zijn om hun effectiviteit te meten in termen van hun output in plaats van de uren die ze werken.

Spreek bepaalde doelen en deadlines af voor bepaalde taken. Houd goed in de gaten hoe goed de doelen worden behaald en geef direct en gevoelig feedback als er iets misgaat.

Opleiding van het personeel

Opleiding kan medewerkers voorbereiden en hen helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben. Dit kan zijn:

 • Zelfmanagementvaardigheden, bijvoorbeeld in time-management
 • Algemene vaardigheden, bijvoorbeeld om IT effectiever te gebruiken of om rapporten te schrijven
 • Communicatie aanmoedigen

Communicatie

Voor personeel dat alleen werkt, is een gevoel van isolement een van de factoren die het thuiswerken het meest waarschijnlijk doen mislukken. Daarom is het belangrijk om formele systemen op te zetten om ervoor te zorgen dat mensen zich onderdeel van het team voelen. Bijvoorbeeld:

 • Regelmatig feedbacksessies in twee richtingen over werk en werk gerelateerde kwesties
 • Regelmatig geplande bezoeken aan de werkplek
 • Opname in sociale (eventueel online) activiteiten
 • Duidelijke procedures die moeten worden gevolgd en benoem mensen om contact mee op te nemen als er iets misgaat

Als een nieuwe baan van een werknemer vanaf het begin thuis is, is het een goed idee om zijn introductie bij je op locatie uit te voeren. Thuiswerkers zijn eerder gefocust en productiever als ze de kans krijgen om een duidelijk beeld te krijgen van de mensen en het bedrijf waarvoor ze werken.

Conclusie

Een goede thuiswerkplek is dus erg belangrijk voor zowel de gezondheid, als de tevredenheid van jouw werknemers. Het organiseren van een ergonomische werkplek kan echter erg lastig en duur zijn. Om deze reden staat Multi Ratio dan ook graag voor je klaar. Heb je vragen of advies nodig voor de thuiswerkplek? Onze verkopers helpen je graag! Wij begeleiden jou van A tot Z. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.

Conclusie voor een goede thuiswerkplekEen goede thuiswerkplek is van groot belang