Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Als je een kantoor inricht dan moet je veel bureaus, tafels en stoelen een plek geven. Dat neemt veel ruimte in beslag, dus je moet goed kunnen inschatten wat er wel en niet in het kantoor past. Hoe kun je dan het beste een kantoor indelen én wat werkt daarbij het prettigst voor de medewerkers? Ik geef je een paar handvatten om je kantine, werkplek, vergaderruimte of wachtruimte in te richten!

 

Geschreven door Evaline van den Helder

op donderdag 21 februari 2020

Leestijd 3 minuten

7 tips hoe je je kantoor duurzaam kunt inrichten

 

1: Hoe richt je slim een kleine kantine in?

Als je een kleine ruimte ter beschikking hebt voor een kantine, dan moet je creatief zijn met je indeling. In een kantine zijn vaak veel personen op hetzelfde moment aanwezig. Het is dan belangrijk dat er voldoende ruimte is, zodat mensen zich kunnen bewegen en verplaatsen. Een slimme oplossing wat ook nog eens je kantine een leuke sfeer geeft zijn treinbanken. Plaats kleine tafels en zet treinbanken tegenover elkaar, met de ruggen tegen elkaar.

Heb je een kleine ruimte om een kantine in te richten, maar ook een klein budget? Kijk dan eens op onze afdeling Hergebruik tweedehands kantoormeubelen voor uitstekend kwalitatief meubilair tegen een eerlijke prijs!Kantine inrichting SizaKantine inrichting Siza2: Een grote kantine inrichten heeft veel mogelijkheden!

Heb je een grote ruimte voor de inrichting van een kantine? Dan heb je veel mogelijkheden! Je kunt de kantine zo inrichten dat er gepauzeerd kan worden, maar ook dat er ruimte is om even te overleggen. Plaats bijvoorbeeld een grote kantinetafel in het midden van de ruimte in combinatie met kleine kantinetafels eromheen. Plaats daarbij ook treinbanken en bartafels met barkrukken. Zo heeft iedereen veel keuzevrijheid om te pauzeren of comfortabel een gesprek te voeren.Kantine inrichting UbbinkKantine inrichting Ubbink3: Ga efficiënt om met een kleine ruimte voor werkplekken

Met bureaus en bureaustoelen worden kantoorruimtes al snel vol. Dat betekent dat je met een kleine ruimte een efficiënte indeling nodig hebt waarbij je zoveel mogelijk ruimte bespaart. Heb je een kleine ruimte voor werkplekken? Kies dan voor bureaus met een wat kleiner formaat. 

Ben jij de enige die in de ruimte werkt, dan zal één bureau makkelijk passen in het kantoor. Maar wil je ook in je kantoor kunnen vergaderen? Neem dan een kleine vergadertafel, of als dat niet past een extra aanbouw aan het bureau. Dit neemt weinig ruimte in, maar zo kun je toch met één of twee medewerkers rond de tafel zitten.

 Ga efficiënt om met een kleine ruimte voor werkplekkenKantoorinrichting Zcure GMBH4: Zorg voor privacy en sfeer in grote ruimtes voor werkplekken

Heb je een groot kantoor met een kantoortuin? Dan heb je veel mogelijkheden wat betreft de bureauopstellingen. Belangrijk is wel dat een ruimte niet te kil en te leeg oogt, wat ervoor kan zorgen dat de sfeer minder goed is. Afhankelijk van de afmetingen van je kantoorruimte kun je bureauopstellingen in groepen van 2, 3, 4 of 6 bureaus plaatsen, of een benchwerkplek neerzetten.

Waar je nog meer op moet letten? Houd er ook rekening mee dat in een grote ruimte er ook meer geluid is wat als storend kan worden ervaren. Gebruik hiervoor akoestische scheidingswanden om werkplekken van elkaar te scheiden en geluid te reduceren. Archiefkasten kunnen ook goed worden ingezet voor het scheiden van werkplekken voor meer privacy!Kantoorinrichting DagoKantoorinrichting Dago5: Houd een kleine vergaderruimte subtiel en overzichtelijk

Is je vergaderruimte klein, dan houd je die het liefst zo overzichtelijk mogelijk. Bij een vergaderruimte zet je dan één of twee aansluitende rechthoekige of vierkante tafels in het midden van de kamer met vergaderstoelen eromheen. Subtiele vergaderstoelen met een lage rugleuning creëren een meer open sfeer dan stoelen met een hoge rug.Vergaderkamer inrichting PincvisionVergaderkamer inrichting Pincvision6: Een grote vergaderruimte inrichten? Kies je opstelling!

Heb je een grote vergaderruimte? Mooi! Dan kun je het namelijk zo inrichten dat de ruimte goed past bij het soort vergadering dat er gehouden wordt. Heb je een vergaderruimte waar vooral presentaties of workshops worden gegeven? Dan heb je een andere opstelling nodig dan een vergadering waar veel zaken onderling worden besproken. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met verschillende vergaderopstellingen!Vergaderkamer inrichting IntersnackVergaderkamer inrichting Intersnack7: Een kleine of grote wachtruimte inrichten?

Heb je een kleine wachtruimte, maar moeten er veel mensen in de wachtruimte kunnen zitten? Dan kun je slim gebruik maken van de ruimte door een rij stoelen te plaatsen tegen de muur. Dit is natuurlijk wel minder comfortabel dan een fauteuil of akoestische bank, maar dit is een goede optie als de wachttijden over het algemeen kort zijn en er veel mensen tegelijk moeten wachten. Met een kleine ruimte en weinig wachtende mensen kun je natuurlijk wel een paar goede feautuils neerzetten. Dat staat ook nog eens sfeervol!

Heb je een kleine wachtruimte, maar nog wel genoeg ruimte voor een tafel? Dan is dat ook een fijne toevoeging! Zo kunnen mensen als ze langer moeten wachten even aan tafel zitten. Ga je een grote wachtruimte inrichten? Dan kun je het zo sfeervol maken als je wilt! Plaats mooie grote comfortabele banken en fauteuils en zet er salontafels of bijzettafels bij.

 Wachtruimte sfeer

Aan de slag om je kantoor in te richten?

Zou je graag meer willen weten welke indeling of welk meubilair het beste past bij jouw kantoor? Bekijk ons aanbod nieuw en gebruikte kantoormeubelen online! We nodigen je graag uit om bij ons langs te komen in onze showroom voor gratis en vrijblijvend advies. Je hebt ook de mogelijkheid om een 3D tekening op te laten maken, wat geheel kosteloos is. Zo kunnen we je verzekeren dat je een kantoorinrichting hebt die volledig afgestemd is op jouw wensen!! Wacht niet langer en neem contact op met onze adviseurs om te kijken wat Multi Ratio voor je kan betekenen. Bel 0314 - 399 088 of mail naar [email protected].