Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Hergebruik en Refurbished kantoormeubilair zijn (in de basis) beide tweedehands kantoormeubilair, maar er is er een belangrijk verschil. Waarom zou je voor Refurbished of juist voor Hergebruik kantoormeubilair kiezen? In dit blog leg ik je de verschillen tussen deze twee opties uit. Dan weet je waar je aan toe bent als je kiest voor volledig tweedehands of Refurbished kantoormeubilair!

 

1. Kantoormeubilair tweedehands: Wat Hergebruik en Refurbished gemeen hebben!

Koop je kantoormeubilair tweedehands of nieuw, bij ons vind je beide! Van ons tweedehands assortiment vind je een groot aanbod op onze afdeling Hergebruik en Refurbished. Dit meubilair is ‘gebruikt’ meubilair dat we nieuw leven hebben ingeblazen. Voordat het als tweedehands of Refurbished meubilair in ons assortiment terecht komt, gaat er een heel proces aan vooraf.

Je vindt bij ons allerlei tweedehands kantoormeubilair, van bureaus en bureaustoelen tot akoestische banken en schermen!Groot assortiment tweedehands kantoormeubilair2.500m2 showroom met tweedehands kantoormeubilair

Grote aantallen gebruikt kantoormeubilairGrote aantallen gebruikt kantoormeubilair2. Hoe komt gebruikt meubilair eigenlijk bij ons terecht?

We nemen grote aantallen gebruikt meubilair over van partijen en bedrijven, van bijvoorbeeld een opruiming, door een nieuwe kantoorinrichting of een verhuizing. Wij bieden dan aan om het meubilair op te kopen of in te ruilen voor meubilair uit ons assortiment. Zo komt het bij ons terecht! Vanaf dan kijken we verder of het gebruikt meubilair op onze afdeling Hergebruik of Refurbished komt.

3. Wat verstaan we onder tweedehands kantoormeubilair?

Wanneer wordt gebruikt kantoormeubilair dat bij ons binnenkomt ‘tweedehands kantoormeubilair’? Gebruikt meubilair kan één op één verkocht worden als tweedehands meubilair. Tweedehands meubilair kenmerkt zich vooral doordat het kantoormeubilair al een gebruiker heeft gehad voordat je het zelf aanschaft.

Als we gebruikt meubilair inkopen kunnen we allerlei zaken tegenkomen, zoals gebruikerssporen of kleine mankementen. Hierbij kun je denken aan een kras op een bureaublad of een vlek op de stoffering van een bureaustoel. Deze gebruikerssporen worden hersteld en minimale mankementen worden gerepareerd. Vervolgens verkopen we het dan als tweedehands meubilair!Breed assortiment tweedehands kantoormeubilairTweedehands bureau voor 2 werkplekken

Bureau met tweedehands frame en nieuw bladBureau met tweedehands frame en nieuw blad4. Wat verstaan we onder Refurbished kantoormeubilair?

Wanneer we gebruikt kantoormeubilair als ‘Refurbished’ verkopen, dan zijn ook gebruikerssporen hersteld en kleine mankementen gerepareerd, zoals bij Hergebruik. Het verschil zit er bij ons in dat Refurbished kantoormeubilair daarbij ook is voorzien van nieuwe onderdelen. We maken het meubilair schoon en renoveren het. Het is een combinatie van tweedehands en nieuw meubilair.

Een bureau krijgt dan bijvoorbeeld een compleet nieuw frame of blad, en een bureaustoel nieuwe stoffering of nieuwe wielen en armleggers. Zo heb je een zo goed als nieuw product. Bijkomende voordelen? Refurbished meubilair heeft een nieuwe uitstraling, een lange levensduur en is prijstechnisch voordelig ten opzichte van volledig nieuw meubilair.

5. Wat is het verschil in kwaliteit?

Zodra gebruikt meubilair bij ons binnenkomt, kijken we naar de conditie van het meubilair. We bepalen of het meubilair als tweedehands of als Refurbished verkocht gaat worden. Daarbij is de staat en de kwaliteit van het meubilair bepalend.

Is het een A-merk?

De kwaliteit van een meubel wordt ten eerste bepaald door de productie van het meubilair. Een A-merk bureaustoel zal van betere kwaliteit en daarmee duurzamer in gebruik zijn dan een bureaustoel zonder specifieke kwaliteitseisen.

Is het meubilair veel gebruikt?

Het gebruik van het meubilair is ook bepalend voor de kwaliteit. Een vlek op stoffering reinigen we, maar als stoffering zwaar beschadigd is dan vervangen we het volledig. Zit er een kleine beschadiging in de stoffering die je bijna niet ziet? Dan geven we dat aan in de omschrijving van het product. Zo weet je als klant altijd waar je aan toe bent!

Heb je garantie op het kantoormeubilair?

Om de beste kwaliteit te garanderen geven we een persoonlijk afgestemde garantie op Hergebruik of Refurbished kantoormeubilair. Elk product is anders en omdat het hele herstelproces binnenshuis is, weten we altijd wat we afleveren. Zo houden we zicht op onze kwaliteit en kunnen we dit in de toekomst ook garanderen.

Multiratio garantie op al het tweedehands kantoormeubilairMulti Ratio garantie op al het tweedehands kantoormeubilair

Circulair en duurzaam kantoormeubilairCirculair en duurzaam kantoormeubilair bij Multi Ratio6. De voordelen van Hergebruik en Refurbished meubilair

Wist je dat Hergebruik en Refurbished meubilair goed passen in de circulaire economie? Wil je het milieu besparen en je ecologische voetstap verkleinen, dan is het aanschaffen van Hergebruik of Refurbished meubilair een stap in de goede richting! Wil je meer weten over hoe ons kantoormeubilair past binnen de circulaire economie? Lees meer over circulair ondernemen in een eerder geschreven blog!

7. Wat is het nu verschil tussen Hergebruik en Refurbished meubilair?

Hergebruik meubilair verschilt dus in eerste instantie niet zoveel van Refurbished meubilair. Al het gebruikte meubilair wordt gecontroleerd op kwaliteit, gereinigd en waar nodig licht hersteld. Bij Refurbished meubilair worden ook nog oude onderdelen vervangen voor nieuwe onderdelen.

Overeenkomsten Hergebruik en Refurbished meubilair:

  • Meubilair wordt gereinigd
  • Kleine mankementen worden hersteld
  • Prijstechnisch voordelig in verhouding met nieuw meubilair
  • Lange levensduur
  • Persoonlijke garantie

Verschil Refurbished meubilair ten opzichte van Hergebruik:

  • Oude onderdelen worden vervangen voor nieuwe onderdelen
  • Verbeterde kwaliteit meubilair door de nieuwe onderdelen
  • Je hebt de uitstraling van nieuw meubilair

 

We hebben bij Multi Ratio de inkoop van gebruikt meubilair tot en met de verkoop van tweedehands of Refurbished meubilair in eigen handen. Dat maakt dat we de kwaliteit kunnen garanderen voor langdurig plezier van een ergonomische kantoorinrichting! Wil je zelf eens bekijken hoe het tweedehands en Refurbished kantoormeubilair er in de werkelijkheid uitziet? Kom dan eens langs in onze showroom, de koffie staat klaar!