Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Als je oude kantoormeubelen wilt verkopen, vraag je je vast af wat iemand ervoor wil betalen. Het antwoord hierop krijg je pas als je weet hoeveel het waard is. Kantoormeubilair zal altijd een bepaalde waarde behouden, maar hoeveel is sterk afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel vertellen we je precies in hoeverre kantoormeubelen hun waarde behouden. Ook staan we stil bij de factoren die relevant zijn voor het bepalen van de waarde van kantoormeubelen.

 

Wat is de staat van het meubilair?

De waarde van gebruikt kantoormeubiair zal met name worden bepaald door de kwaliteit en de staat van het meubilair, gekeken naar de markt voor tweedehands kantoormeubilair. Om dit anders en een beetje directer te formuleren: als jouw meubels van lage kwaliteit zijn of ingrijpende reparaties of renovatie nodig hebben, verwacht dan geen hoge prijs. In feite vind je misschien helemaal geen koper.

Als je de waarde van kantoormeubelen wilt achterhalen, vergelijk dan de staat nu met de staat waarin je het kocht. De grootste factor van de waarde is namelijk is de conditie. Als het in bijna dezelfde staat verkeert als toen je het kocht, is het nog ongeveer hetzelfde waard. Maar als het wat slijtage, deuken of andere problemen heeft, kun je rekening houden met een daling in de waarde. Over het algemeen geldt dat hoe langer je het bezit, voor hoe minder je het kunt verkopen.Let op gebruikssporen en beschadigingLet op gebruikssporen en beschadiging

Het nieuw stofferen, lakken of beitsen van een meubel maakt een groot verschilHet nieuw stofferen, lakken of beitsen van een meubel maakt een groot verschilMogelijkheden tot refurbishen

Een van de factoren die ervoor zorgt dat jouw kantoormeubelen meer waard zullen zijn, is de mogelijkheid om er nieuw leven in te blazen, ofwel refurbished kantoormeubelen. Als de constructie goed is en je de vorm mooi vindt, maar het oppervlak is bekrast, vervaagd of lelijk, dan kun je misschien met een aantal onderdelen een geheel vernieuwd meubel krijgen. Een blikje verf of houtbeits is goedkoop en geeft vaak ook al een nieuwe dimensie aan het meubel. Als je bereid bent een middag door te brengen met het overspuiten van een meubelstuk, kun je vaak veel meer geld vragen voor de kantoormeubelen.Hoeveel aantallen zijn er?

Aantallen zijn van belang wanneer je jouw gebruikte meubels verkoopt, omdat sommige kopers enkel en alleen dezelfde soort kantoormeubelen willen voor op de hele werkvloer. Het kan immers een raar gezicht zijn wanneer je 20 verschillende bureaustoelen hebt verspreid over het kantoor. Daarnaast zijn 100 van dezelfde meubels meer waard, omdat ze makkelijker verkoopklaar kunnen worden gemaakt. Je hoeft maar een paar foto's te maken van een meubel en kunt dit gemakkelijk te koop aanbieden. Wanneer je er maar 1 van hebt, moet je hier al meer moeite investeren.

Aanbod van een groter aantal stoelen zal de verkoop makkelijker makenAanbod van een groter aantal stoelen zal de verkoop makkelijker maken

Naar bekende merken zoals bijvoorbeeld Ahrend zal meer vraag zijnNaar bekende merken zoals bijvoorbeeld Ahrend zal meer vraag zijnVan welk merk komt het meubel af?

A-merken behouden over het algemeen beter hun waarde, aangezien de kwaliteit soms beter is en de naam van het merk meer vraag creëert. Personen zijn over het algemeen meer geïnteresseerd in een meubel van een bekend merk, dan van een onbekend merk waar ze geen ervaring mee hebben. Het bekende merk staat namelijk goed en voelt ook meer vertrouwd aan.

Als je niet zeker weet of jouw kantoormeubelen door een specifiek, goed merk zijn gemaakt, kun je dit makkelijk achterhalen. Veel high-end meubelfabrikanten taggen hun meubels met hun naam of logo.

Hoe populair is het meubel?

Het zal je misschien verbazen te ontdekken dat er veel verschillende soorten en typen kantoormeubelen zijn; elk met hun eigen kenmerkende kleuren, stijlen, ontwerpen, materialen enzovoort.

Als er veel vraag is naar specifieke kantoormeubelen op het moment dat je ze hoopt te verkopen, zijn deze veel meer waard. Aan de andere kant, als er al een overvloed aan aanbod is en de vraag traag is, heeft dit een negatieve invloed op de prijs en de duur van de verkoop.

Rages in meubels komen en gaan, en de periode die jouw meubels weerspiegelen, zal belangrijk zijn om te beslissen hoe verkoopbaar ze zijn. Ga je voor de gewilde neutrale en eigentijdse stijl? Of ga je voor vertrouwd antiek met een klassieke uitstraling?

 

Ook in meubels veranderd de vraag naar stijl en ontwerpOok in meubels veranderd de vraag naar stijl en ontwerp

Kijk goed naar wat u kunt vragen voor uw meubilair en weet wat de waarde is Kijk goed naar wat u kunt vragen voor uw meubilair en weet wat de waarde isWat was de aankoopprijs

Als je onlangs jouw kantoormeubilair hebt gekocht, kun je mogelijk de aankoopprijs aanhouden als de waarde. Een verstandige afweging is om niet méér te betalen voor een tweedehands meubel dan dat het nieuw zou kosten. Je kunt dan kijken naar wat het kost om gebruikte kantoormeubelen te herstellen en dat dan te verrekenen met de fysieke achteruitgang, functionele veroudering of economische veroudering.

Een andere methode is het raadplegen van fabrikanten, leveranciers en gepubliceerde prijslijsten. In het geval van speciale of op maat gemaakte meubels, zijn verkopers en prijslijsten niet bijzonder nuttig, dus in plaats daarvan kan een taxateur over het algemeen de fabrikant ondervragen die de meubels heeft gebouwd.

Conclusie

Om de waarde van jouw kantoormeubelen te bepalen, moet je rekening houden met een aantal factoren. Zo is het erg belangrijk om de conditie van de meubels in acht te nemen. Al is het wel een voordeel wanneer je de kantoormeubelen gemakkelijk kunt opknappen door bepaalde onderdelen ervan te vervangen. Ook de aankoopprijs, het merk, de hoeveelheden en de populariteit bepalen hoeveel een meubel waard is. Wanneer je rekening houdt met al deze factoren, stijgt de waarde van de kantoormeubelen en kun je ze uiteindelijk tegen een hogere prijs verkopen.

Ben jij op zoek naar iemand die je kan helpen met het bepalen van de waarde van jouw kantoormeubelen? Neem dan contact op met Multi Ratio! Door direct en persoonlijk contact zijn we in staat om jouw wensen en onze mogelijkheden zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Je kunt ons bellen via 0314 201 823 of stuur een e-mail naar [email protected]. Onze medewerkers helpen je dan graag verder!

Onze medewerkers bij Mulitiratio staan klaar om u te helpenOnze medewerkers bij Mulitiratio staan klaar om u te helpen