Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Ben je ook wel eens moe of gedemotiveerd op je werk? Misschien heb je slecht geslapen of is je werk erg stressvol? Dan is het fijn dat je werkomgeving zo is ingericht dat het een positief effect op je heeft! Maar wat heb je nodig voor een motiverende en rustgevende kantoorinrichting?

Dan kun je al beginnen met een hele simpele oplossing: planten op de werkvloer! Ik geef je in dit blog 5 redenen om (meer) planten in je kantoor neer te zetten.

 

Reden 1: Met planten creëer je meer privacy op je werkplek

Zit je met meerdere mensen in een ruimte en vind je het prettig om iets meer afgezonderd van je collega’s te werken? Met planten maak je op een leuke manier een subtiele scheiding tussen groepen werkplekken. Heb je een grote kantoortuin? Dan heb je meer ruimte om werkplekken te scheiden. Kies dan bijvoorbeeld voor een kast met een plantenbak er in. Handig om kantoorbenodigdheden in op te bergen! De plantenbakken maken we op maat en zijn in verschillende kleuren beschikbaar.Plantenbak als scheidingswand op kantoorMet planten creëer je meer privacy op je werkplek

Planten verbeteren de luchtkwaliteitVerbeter de luchtkwaliteit op kantoorReden 2: Planten verbeteren de luchtkwaliteit in je kantoor

Wist je dat planten de luchtkwaliteit verbeteren in je kantoor? Dus dan heb je niet alleen mooie aankleding voor je kantoor, maar aankleding met een extra functie! Enkele planten die goed zijn voor de luchtkwaliteit zijn een lepelplant of krulvaren. Er zijn nog veel meer soorten planten die je kunt gebruiken. Vraag ernaar bij een tuincentrum of kijk rond op het internet en kies de plant naar jouw smaak!

Wil je helemaal op de gezonde tour wat betreft je kantoorinrichting? Kies er dan voor om je kantoor zo ergonomisch mogelijk in te richten. Koop een zit sta bureau en een ergonomische bureaustoel. Heb je hulp of advies nodig? We helpen je hier graag bij!

Reden 3: Planten zorgen voor een betere akoestiek

Als je op een rumoerige afdeling werkt waar veel gebeld of onderling overlegd wordt, zet dan ook planten neer. Planten zorgen er namelijk voor dat het geluid in een ruimte dempt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een plant in een pot, maar wist je ook dat je hele wanden kunt kopen met planten?

In ons assortiment vind je bijvoorbeeld moswanden. Deze kun je tussen groepen werkplekken zetten, maar je kunt ze ook aan de muur hangen! Let wel op, deze moswanden zijn gedroogd en geprepareerd, dus het heeft geen effect op de luchtkwaliteit (reden 2!). Wil je meer natuur in je kantoor? Naast moswanden hebben we ook wanden gemaakt van natuursteen, Kokospalm en Mangium takken. Combineer verschillende soorten wandpanelen voor meer dynamiek in je kantoorinterieur!

Verbeter akoestiek met planten scheidingswandenPlanten verbeteren de akoestiek

Zorg voor een goede sfeer door plantenPlanten verhogen de sfeerReden 4: Met planten maak je een gezellige sfeer

Een plant in je kantoor brengt de natuur naar binnen. Het zorgt voor een prettige afwisseling in een kantoorinterieur waar je juist vaak veel rechte en hoekige vormen tegenkomt. Zowel in een neutraal als een ‘modern en clean’ ingericht kantoor zijn planten een mooie toevoeging!

Gebruik bijvoorbeeld ook kleurrijke plantenbakken (in de kleur van je huisstijl!). Kies je liever voor duurzaam? Dan hebben we in ons assortiment ook moderne plantenbakken van gerecycled materiaal. Deze plantenbakken kun je in alle RAL en Pantone kleuren naar wens krijgen.

Reden 5: Planten verbeteren de productiviteit

Planten op kantoor verminderen ziekteverzuim op de werkvloer. Je wordt er positiever van en medewerkers zijn meer tevreden over hun eigen functioneren. Dat maakt de keuze natuurlijk heel makkelijk om wel of geen plant in je kantoor te plaatsen! En wist je dat planten ook creativiteit stimuleren? Dus zit je met een probleem, dan kom je met een plant op kantoor misschien wel met hele vindingrijke oplossingen.

Gekeken naar alle voordelen is een plant in je kantoorinrichting eigenlijk onmisbaar! In ons assortiment vind je kasten met plantenbakken en losse plantenbakken voor jouw groene kantoorinrichting. Heb je advies nodig? Vraag één van onze verkopers!

Productiviteit verhogen door planten op kantoorVerhoog productiviteit door planten op kantoor