Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Thuis maak je je interieur gezellig, maar tegenwoordig zie je dat kantoren ook steeds gezelliger aangekleed worden. Er wordt een omslag gemaakt van een algemeen zakelijke kantoorinrichting naar een huiselijke sfeer. Geen simpele koffiehoeken meer, maar complete loungehoeken! Wil jij weten hoe je een kantoor huiselijker maakt? Ik geef je 5 tips!

 

Tip 1: Zorg voor meer comfort op kantoor

In traditionele kantoren zal er aan comfort niet veel aandacht besteed worden. Een eenvoudige en praktische inrichting is natuurlijk handig, maar dat is niet altijd even gezellig. In tegenstelling tot een woonruimte waar het juist de bedoeling is om bijvoorbeeld gezellig samen te zijn of te kunnen relaxen. Maar je zet niet zomaar een grote comfortabele 5-zits bank in een kantoor. Wat dan wel?

Om meer comfort in een kantoor te krijgen kun je zitelementen plaatsen. Zitelementen geven door hun vormen, kleuren en materiaal ook een huiselijke uitstraling aan je ruimte. In kantines kun je loungehoeken creëren met treinbanken. Vergeet natuurlijk ook niet een ergonomische bureaustoel en zit-sta bureau te plaatsen om zo comfortabel mogelijk te werken!Treinbanken voor een comfortabele werkplek met sfeerComfort en huiselijkheid gecombineerd met een treinbank

Sfeervol ingerichte wachtkamerSfeervol ingerichte wachtkamerTip 2: Kies kantoormeubilair op basis van de functie

In een wachtkamer zet je geen bureaustoel en in een vergaderkamer geen bank. De inrichting van een ruimte hangt af van de functionaliteit ervan. Net zoals je in een woonkamer of leeshoek een comfortabele stoel of een fauteuil plaatst, kun je in een kantoor ook hiervoor kiezen.

In een wachtkamer zullen een paar mooie design fauteuils of zal een comfortabele wachtkamerbank niet misstaan. Een vergaderruimte heeft een iets praktischere inrichting nodig. Meer mensen nemen tegelijkertijd plaats én er is een mate van concentratie en focus nodig. Hiervoor zijn zowel praktische, comfortabele, maar ook design vergaderstoelen een goede optie voor een huiselijke sfeer.

Tip 3: Kies je kleuren bewust

Welke kleuren je mooi vindt in je interieur is heel persoonlijk. De één houdt van subtiele tinten terwijl de ander juist de voorkeur heeft voor behang dat er echt uitspringt. In de basis is het in ieder geval belangrijk dat er wordt stilgestaan bij welke kleuren je je muren geeft en welke combinatie van kleuren je kiest voor je interieur, passend bij je smaak.

Voor een kantoor kun je kiezen om kleuren zo neutraal mogelijk te houden. Dat is vooral een veilige keuze waar je ook jarenlang plezier van kunt hebben. Wil je het huiselijk maken, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zachte tinten of warme kleuren in je kantoorinterieur. Met kleuren die bij je huisstijl passen geef je je kantoorruimte een eigen identiteit.

Kies je kleuren op kantoor bewust!Vraag advies voor de juiste kleuren op kantoor

Sfeervolle kantoorverlichtingEen goed voorbeeld van sfeervolle kantoorverlichtingTip 4: Wees creatief met licht

Waar TL verlichting kantoren jarenlang (en nu nog veel) de standaard verlichting was, kwam je dat in een wooninterieur niet tegen. In een wooninterieur kom je juist mooie spotjes of sierlijke plafondlampen tegen. Maar ook sfeerverlichting en accentverlichting is belangrijk, zoals voor wanneer je leest of aan een tafel zit. Het mooiste is als je veel daglicht hebt, maar de mate van lichtinval verschilt per woning en daarbij komt natuurlijk ook nog dat het in de winter korter licht is.

Ook in een kantoor is natuurlijk daglicht het beste licht wat je kunt hebben. Alleen is daglicht ook niet altijd toereikend in een kantoor. In plaats van TL verlichting wordt nu plaats gemaakt voor daglichtlampen en meer sfeervolle en warme verlichting. Zet een leuke sfeerlamp in de hoek van een kantoorruimte en zet bijvoorbeeld voor accentverlichting een kleine lamp op je bureau.

Tip 5: Vergeet de decoratie niet!

Het is een van de belangrijkste manieren om je thuis te voelen: decoratie! In een wooninterieur zul je dit natuurlijk standaard terugvinden, in tegenstelling tot een puur functioneel kantoor. Wil je je thuisvoelen in een kantoor? Dan is decoratie onmisbaar!

In een kantoor zit je met meer mensen dan in een woonruimte. Daardoor zal er minder een persoonlijke invulling gekozen worden voor het interieur, maar alsnog kun je het met decoratie een stuk huiselijker maken. Hier kun je met planten, mooie akoestische wanden of moswanden een kantoorruimte meer het ‘thuisgevoel’ geven.

Wist je dat in ons assortiment naast zitelementen en comfortabele stoelen en banken, we ook plantenbakken en wanddecoratie hebben? Zo kun je je kantoor net zo huiselijk maken als je wilt. We helpen je daar graag bij! Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Doetinchem voor gratis en vrijblijvend advies.

Decoratie met plantenbakken op kantoorSfeervolle plantenbakken als decoratie op kantoor