Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Hou jij je vrijdagmiddagborrel in bedrijfskantine, maar mag het allemaal wel wat gezelliger aangekleed worden? Het is natuurlijk leuk om je collega’s even onderling te spreken, maar nog leuker is het als de sfeer gezellig is en iedereen op zijn gemak een drankje kan doen.

Hoe maak jij van de vrijdagmiddagborrel er niet zomaar eentje, maar DE vrijdagmiddagborrel? Ik geef je vijf tips!

 

Tip 1: Zorg voor sfeervolle verlichting

Teveel of te fel licht kan een beetje onplezierig aanvoelen, al helemaal in een kantine! Daar is het juist de bedoeling om even ontspannen pauze te kunnen houden. Met de vrijdagmiddagborrel geldt natuurlijk ook dat je een gezellige sfeer creëert waar iedereen zich prettig in voelt, en dat krijg je met sfeerverlichting! Zet dus de grote verlichting uit en schaf sfeerverlichting aan. Dat maakt de ruimte al een stuk aangenamer!Sfeervolle kantine verlichtingZorg voor sfeervolle verlichting

Zet gezellige muziek aan in de kantineZet gezellige muziek aanTip 2: Zet gezellige muziek aan

Je zwoegt de hele week om je werk gedaan te krijgen en dan is het ineens vrijdagmiddag: tijd voor de vrijdagmiddagborrel! Ben je de eerste in de kantine en is het nogal stil om je heen? Dat begint natuurlijk een beetje ongezellig. Heb je een radio in de kantine staan of heb je een speaker waar je je telefoon aan kunt koppelen? Zet dan muziek aan! Een beetje muziek maakt een ruimte al een stuk gezelliger.

Ken je de muzieksmaak van je collega’s niet of heeft iedereen een andere voorkeur? Zet dan bijvoorbeeld een playlist aan op Spotify of kies op Youtube een mix van verschillende soorten muziek. Zo is er voor ieder wat wils.

Tip 3: Weg met de mobieltjes, maak plaats voor vermaak!

Het leuke van de vrijdagmiddagborrel? De mobieltjes zijn weg, tijd om te socializen! In de pauze is het verleidelijk om je mobiel erbij te pakken, maar de pauze en de vrijdagmiddagborrel zijn eigenlijk juist de ideale momenten om ongedwongen even met elkaar kunnen praten. En dan natuurlijk over andere dingen dan werk!

Een leuk spel in de kantine neerzetten kan als een goede ijsbreker dienen om meer met elkaar in gesprek te komen. Waar je dan bijvoorbeeld aan kunt denken is een tafelvoetbaltafel of om een pingpongtafel neer te zetten. Neemt dat teveel ruimte in beslag? Zet de tafels aan de kant en maak dan plaats voor een dartbord. Speel tegen je collega’s en maak er een wedstrijdje van, hartstikke leuk en interactief!

Tafelvoetbalspel in de kantineWeg met de mobieltjes, speel een spel

Zorg voor een goede kantine sfeerEen goed voorbeeld van sfeervolle kantineTip 4: Denk aan de sfeer

Misschien een stapje verder dan waar je in eerste instantie aan denkt bij een vrijdagmiddagborrel, maar een kantine valt of staat natuurlijk met de juiste inrichting. In een kille kantine eet je niet graag je boterham. Laat staan dat je er gezellig een borrel op de vrijdagmiddag houdt. Met een sfeervolle kantine heb je een goede basis! Wil je graag weten hoe je het beste een kantine in kunt richten? Bekijk dan onze inspiratiepagina voor kantines!

Tip 5: Kies het juiste meubilair

Bij een sfeervolle kantine inrichting hoort ook bijpassend meubilair. De keuze van het meubilair kan een hoop verschil maken. Ook voor kantines kun je veel doen! Kies bijvoorbeeld voor een ronde  kantinetafel en design kantinestoelen, en maak ook plaats voor een leuke treinbank of bartafel. Gebruik ook kleur in je kantine inrichting. Dit maakt een kantine veel leuker om in te verblijven en maakt een vrijdagmiddagborrel extra gezellig!

En natuurlijk niet te vergeten: het biertje bij de borrel! Maar die staat waarschijnlijk toch al koud in de koelkast;) Dus, ga aan de slag en haal er alles uit om de vrijdagmiddagborrel zo leuk mogelijk te maken. Dan kun je de maandag erop er met zijn allen weer goed tegenaan!

Kies eens voor een ander soort meubilairHoog en laag meubilair voor in de kantine