Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Veel kantoormedewerkers zitten de hele dag aan een bureau. Hoewel deze dagelijkse werkgewoonte routine lijkt, is jouw lichaam het daar niet mee eens. Het laatste gezondheidsonderzoek geeft aan dat zitten slecht is voor je gezondheid. Daarom worden verstelbare zit-sta bureaus in snel tempo populairder voor iedereen die gezondheidsrisico's wil verminderen en de werkhouding wil verbeteren.

De overweging om een Zit-sta bureau te kopen, is een uitstekende start van een gezonder werkleven. Met honderden modellen om uit te kiezen, hoe vind je het juiste zit-sta bureau? In dit artikel bespreken we daarom de vereisten van een goed zit-sta bureau. We beantwoorden de vraag: Waar moet mijn zit-sta bureau aan voldoen?

 

Kies de juiste afmeting en vorm van het bureaublad

Bureaubladen zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste kantoorindelingen geven nog steeds de voorkeur aan rechthoekige bladen, maar ook hoek, cadcam, wing of alfa bladen kunnen geschikt zijn afhankelijk van de ruimte. Je zal niet al te veel moeite moeten hebben om een bureau met bureaublad te vinden in een vorm die bij je past.Kies de juiste afmeting en vorm van het bureaubladKies de juiste afmeting en vorm van het bureaublad

Let op de minimale en maximale hoogte van het bureauLet op de minimale en maximale hoogte van het bureauLet op de minimale en maximale hoogte van het bureau

Het in hoogte verstelbare mechanisme - of het nu elektrisch, met een handslinger of een andere methode is - moet zo soepel en onopvallend mogelijk werken. De meeste vrijstaande zit-sta bureaus zijn verstelbaar met elektromotoren die elektronisch worden aangestuurd. Een eenvoudige up / down-controller werkt voor velen goed, maar elke sta-desk-dealer zegt dat de meest gebruikelijke upgrade een controller is die meerdere vooraf ingestelde hoogtes opslaat. Met name voor flexwerkplekken is dit ideaal.

Sommige bureaus bieden ook "slimme" bedieningselementen voor het aanpassen van de hoogte die je eraan herinneren wanneer je moet staan en zelfs automatisch van hoogte veranderen na een bepaalde tijd.

Het verstelbereik van de hoogte van het bureau moet je in staat stellen om in een ergonomisch comfortabele houding te werken, of je nu zit, staat of ergens tussenin zit. Deze verstelbaarheid kan vooral belangrijk zijn als je heel lang of heel klein bent. De hoogte-instelling van het zit-sta bureau wordt doorgaans gemeten vanaf de vloer tot het bureaublad, maar om een juiste vergelijking te maken dien je ook rekening te houden met de dikte van het tafelblad.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, rapporteren niet alle fabrikanten exact dezelfde informatie over hoogteverstelling. Als je je zorgen maakt over een bureau dat voldoet aan jouw behoeften voor het aanpassen van de hoogte, zorg er dan voor dat je het eerst persoonlijk kunt uitproberen of dat je het kunt retourneren als het niet voor je werkt.Draagvermogen, motoren en geluid van de motoren

Het motorgeluid in hoogte verstelbare bureaus kan nogal variëren. Als je je in een rustig kantoor bevindt of je je zorgen maakt over lawaai, zoek dan naar een geluidsniveau van 65 dB of minder (ongeveer het niveau van een menselijke stem in een normaal gesprek). Niet alle fabrikanten rapporteren hun motorgeluidsniveau, en ze meten mogelijk anders wanneer ze dat doen, dus als je je zorgen maakt over lawaai, let dan vooral op wat huidige gebruikers van het bureau zeggen in recensies en opmerkingen.

De meeste elektrisch in hoogte verstelbare bureaus gebruiken lineaire actuatormotoren die ongeveer 70 kg per poot kunnen tillen, of ongeveer 140 kg in totaal voor een bureau met twee poten. Dat is meestal voldoende capaciteit voor de typische kantooropstelling. Als je een audio- of video-ingenieur bent of een ander beroep hebt dat veel uitrusting vereist, let dan goed op het hefvermogen en overweeg een steviger model met meer draagvermogen.

Vrijdragende hoogte verstelbare modellen en elektrische modellen met motoren met een lager vermogen heffen slechts de helft. Als je alleen een laptop en een lichte monitor hebt, werken deze modellen misschien voor jou, maar anders wil je waarschijnlijk op zoek naar een krachtiger bureau.

Een laatste opmerking over het draagvermogen: deze capaciteiten gaan doorgaans uit van een gelijkmatig verdeelde belasting. Als je een of twee zware aan de rand van het bureau plaatst, bereik je mogelijk eerder de prestatielimiet.

Draagvermogen, motoren en geluid van de motorenDraagvermogen, motoren en geluid van de motoren

Stabiliteit is uiterst belangrijkStabiliteit is uiterst belangrijkStabiliteit is uiterst belangrijk

Het bureau moet stevig genoeg zijn om op elke hoogte stabiel te blijven. Dit is vooral belangrijk als je een monitorarm, toetsenbordhouder onder het bureau of een ander accessoire toevoegt dat wiebelen of andere bewegingen van het bureau kan versterken.

Over het algemeen geldt: hoe meer poten, hoe steviger een bureau zal zijn. Maar zelfs bureaus met één poot in sokkelstijl kunnen stevig en functioneel zijn. Factoren zoals de vorm van de poten van het bureau en de stijl en de grootte en vorm van de poten kunnen ook van invloed zijn op hoe stabiel een bureau is, dus het is moeilijk om vanuit een bepaald kenmerk de stabiliteit te generaliseren.

Informeer naar de garantie

Vrijwel alle zit-sta bureaus worden geleverd met garantie. Sommige garanties dekken het hele bureau gedurende een bepaalde periode, maar het is ook gebruikelijk om verschillende garantietermijnen te zien voor verschillende bureauonderdelen. Sommige fabrikanten bieden bijvoorbeeld een kortere garantieperiode op motoren en elektronische componenten dan op het frame en de desktop.

Bij Multi Ratio bepaal je samen met ons verkoopteam hoe lang je garantie wilt hebben op jouw aangeschafte meubilair. Samen bepalen we de garantietermijn waar jij je goed bij voelt. Hierin zijn wij zeer flexibel en alles gaat in goed overleg.Informeer naar de garantieInformeer naar de garantie

Bonus tip: is het een bouwpakket of wordt deze voor je geïnstalleerd?Bonus tip: is het een bouwpakket of wordt deze voor je geïnstalleerd?Bonus tip: is het een bouwpakket of wordt deze voor je geïnstalleerd?

De meeste staande zit-sta bureaus zijn zo ontworpen dat ze vrij gemakkelijk door jou, de koper, kunnen worden gemonteerd. Montage omvat meestal het monteren van het frame en vervolgens het bevestigen van het bureaublad eraan. Je moet ook de controller voor hoogteverstelling en eventueel bestelde kabelbeheer en andere accessoires bevestigen.

De fabrikant biedt altijd een montagehandleiding en velen bieden video-instructies op hun website. Je kunt ook vaak op YouTube andere onlinevideo’s vinden die zijn gemaakt door anderen die het bureau hebben gekocht en gemonteerd.

Als je jouw bureau liever niet zelf bouwt, bieden veel leveranciers optionele montage aan. Enkele fabrikanten bieden gebundelde montagediensten aan die de levering en de montage van jouw zit-sta bureau coördineren. Anderen verwijzen je door naar een montagedienst van een derde partij. De kwaliteit van deze services kan nogal variëren, dus zorg ervoor dat je begrijpt voordat je bestelt wie de daadwerkelijke montage zal doen en waar je terecht kunt voor eventuele vervolg klantenservice.

Bij Multi Ratio staat de klant altijd voorop. Dit uit zich in advies op maat, vakkundige montage, een ruime voorraad en daardoor zeer snelle levering. Zij regelen uiteraard de montage voor jou indien gewenst.

Conclusie

Als je op zoek bent na een zit-sta bureau moet je dus met aardig wat zaken rekening houden. Mocht je dit erg lastig vinden, kun je altijd bij Multi Ratio terecht. Met jarenlange kennis staan onze verkopers je graag te woord, onder het genot van een kop koffie. Wil je liever eerst zelf oriënteren of ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Je kunt met ons bellen, mailen, chatten en natuurlijk onze webshop bezoeken.

Conclusie voor een goed zit-sta bureauEen goede zit-sta bureau is van groot belang