Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Wat voor werk doe je? Werk je in een callcenter of een ingenieursbureau? Een kantoor hoort ingericht te zijn gericht naar het werk dat er wordt uitgevoerd. Met uiteenlopende kantoorberoepen kan het nogal moeilijk zijn om de juiste keuze te maken voor een kantoorinrichting. Weet jij wat voor kantoorinrichting het beste bij jou past? Ik geef je een aantal voorbeelden!

 

Geschreven door Evaline van den Helder

op donderdag 09 maart 2020

Leestijd 3 minuten

7 tips hoe je je kantoor duurzaam kunt inrichten

 

1: Zoek je een traditionele kantoorinrichting?

Een traditioneel kantoor kenmerkt zich door een indeling met veel individuele ruimtes en vergaderruimtes. Een voordeel kan zijn dat je veel privacy hebt. Maar wil je de communicatie verbeteren? Dan is het misschien beter om nieuwere concepten te omarmen die communicatie stimuleren. Ik ga daar later op in!Traditioneel kantoorTraditioneel kantoor2: Werk je vaak vanuit huis?

Thuiswerken zie je steeds vaker. Hier komt geen kantoorinrichting aan te pas, maar je werkplek dient wel zo ingericht te zijn dat je goed je werk kunt doen. Vaak gaat het hier om een bureau en een bureaustoel en apparatuur zoals een computer en een printer. Werk je af en toe thuis? Dan zijn de eisen aan je werkplek wat minder streng dan als je vaak thuis werkt. Als je veel thuis werkt zijn er een paar zaken waar je goed op moet letten, zoals:

- een bureau die in hoogte verstelbaar is of een zit sta bureau
- een ergonomische bureaustoel
- een prettige temperatuur en voldoende licht
- een werkplek die niet op de tocht staatKantoortuinThuiswerkplek3: Heb je geen vaste werkplek op kantoor?

Naast thuiswerken zie je tegenwoordig ook veel flexibele werkplekken op kantoren. Flexibele werkplekken bieden een goede basis om je werk te kunnen doen, maar het is geen vaste werkplek. Het kan kostenbesparend werken voor een bedrijf omdat mensen gedeeltelijk thuis kunnen werken, maar het is wel belangrijk om de faciliteiten voor een flexwerkplek op orde te hebben. Een bureau dient eenvoudig in hoogte verstelbaar te zijn, zoals een elektrisch verstelbaar bureau. En voor een ergonomische bureaustoel is van belang dat deze eenvoudig instelbaar is, zodat iedere medewerker er met gemak comfortabel op kan plaatsnemen, zoals de Actiflexx Weave bureaustoel. 

 

4: Wordt er op kantoor veel onderling gecommuniceerd?

Als er op kantoor onderling veel wordt gecommuniceerd, dan is een open kantoor een geschikte inrichting. In een open kantoor of een 'kantoortuin' werk je met een grote groep werknemers in een grote open kantoorruimte.
Met een open kantoor heb je als nadeel dat je minder privacy hebt en meer last van geluid kunt hebben. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van scheidingswanden. Zo heb je meer privacy, maar is de communicatie met je collega's tegelijkertijd een stuk toegankelijker. 

Tip! Kies voor akoestische scheidingswanden in een neutrale kleur of een kleur in de huisstijl van je bedrijf!

 KantoortuinKantoortuin5: Ontvang je veel klanten?

Ontvang je veel klanten? Dan is het belangrijk dat je kantoor een goede eerste indruk geeft en het bezoek comfortabel wordt gemaakt. Er zijn genoeg manieren om je kantoor in te richten voor comfort en een goede eeste indruk! Met design meubilair, zoals een DeBerenn wachtkamerbank of comfortabele Athena vergaderstoelen en een doordachte inrichting maak je al een groot verschil!Moderne ontvangstruimteModerne ontvangstruimte

6: Wil je creativiteit stimuleren?

Heb je een creatief beroep of ben je veel met innovatie bezig? Dan is het fijn als de ruimte waarin je werkt creativiteit stimuleert. Zorg daarom voor dynamiek! Maak de ruimte speels en plaats design meubilair. Heb je een brainstormsessie? Activeer jezelf door te gaan staan aan een bartafel. Of moet je iets doornemen met een collega? Kies er dan voor om bijvoorbeeld in comfortabele fauteuils te overleggen. 

Tip: Gebruik verschillende kleuren, vormen en materialen!Creatieve kantoorruimteCreatieve kantoorruimte
 7: Heb je extra veel werkruimte nodig?

Werk je in een architectenbureau of ingenieursbureau? Dan heb je waarschijnlijk niet genoeg aan het formaat van een standaard bureau. Het is prettig om genoeg ruimte te hebben om gemakkeijk met veel papieren of met grote tekeningen te kunnen werken. Een hoekbureau kan een goede uitkomst bieden. Ook kasten zijn onmisbaar om papier en documenten in op te bergen. 

 Kantoorinrichting sfeer
 8: Heb je weinig werkruimte nodig?

Heb je weinig werkruimte nodig, zoals in een callcenter? Dan heb je voldoende aan kleine bureaus die je in efficiënte opstellingen kunt neerzetten. Ook hier is belangrijk dat je scheidingswanden plaatst, omdat hier veel getelefoneerd wordt. Met weinig werkruimte kun je ook gebruik maken van kasten of ladenblokken, zodat je spullen kunt opbergen om je werkplek overzichtelijk te houden

 

Kies voor op maat gemaakt advies!

Dit zijn maar enkele manieren waarop je je kantoor in kunt richten. Wil je graag op maat gemaakt advies voor je kantoorinrichting? Kom dan langs in onze showroom in Doetinchem voor een vrijblijvend gesprek!