Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Ontbreekt het je aan motivatie of concentratie tijdens je werk op kantoor? Een eenvoudige oplossing wat voor je kan werken is het toevoegen van akoestische schermen. Maar weet jij wanneer, hoe of waar je het beste akoestische schermen kan inzetten op je kantoor? Ik vertel je er graag meer over!

 

Wat zijn akoestische schermen?

Akoestische schermen heb je in verschillende vormen, maten en materialen. De belangrijkste functie van een akoestisch scherm is het bieden van privacy op bijvoorbeeld je werkplek en het verminderen van geluid in een kantoor.

Je kunt akoestische schermen inzetten voor het scheiden van werkplekken, of voor het scheiden van hele groepen werkplekken. Ook kun je kiezen om een akoestisch scherm aan de muur op te hangen. Een akoestisch scherm heeft geluidsreducerend materiaal wat geluid van collega’s of apparatuur om je heen dempt. Zo raken medewerkers minder snel afgeleid en kan er meer geconcentreerd gewerkt worden, wat de productiviteit weer kan verhogen. Akoestische schermen kun je bij ons in veel varianten krijgen, op maat gemaakt en in allerlei kleuren.Akoestisch wandpaneelAkoestisch wandpaneel

Natuurlijke akoestische scheidingswandenNatuurlijke scheidingswandenWanneer gebruik je akoestische schermen op kantoor?

Een dag op kantoor betekent veel interactie met collega’s. Dan kan het voorkomen dat je last hebt van teveel geluid en te weinig privacy. Werk je op kantoor met meerdere collega’s in één ruimte? Dan kan het handig zijn om akoestische schermen te gebruiken. Zo heb je namelijk toch de privacy en de rust die je normaal in een aparte ruimte krijgt, maar kun je tegelijkertijd ook makkelijk even een praatje maken met een collega. 

Wist je ook dat we natuurlijke akoestische schermen hebben? Perfect passend in een moderne kantoorruimte en verkrijgbaar in verschillende varianten en maten. Bekijk hier ons assortiment

Hoe plaats je akoestische schermen op kantoor?

Akoestische schermen kun je op verschillende manieren inzetten op kantoor. Het hangt er vanaf wat je doel is. Wil je een open ruimte beter in groepen opdelen of elke medewerker meer privacy geven op zijn werkplek?

Je kunt staande schermen gebruiken om groepen werkplekken van elkaar te scheiden of meer rust in een kantoor te creëren. Hier heb je dan enkel een groot akoestisch scherm met een standaard voor nodig. Je kunt er ook voor kiezen om scheidingswanden aan het plafond te bevestigen. 

Wil je alleen werkplekken van elkaar scheiden? Dan kun je een kleiner akoestisch scherm aan je bureau monteren. Er zit hier dan nog wel verschil in de montage per soort bureau:

      • Verstelbaar bureau > Bij een enkel verstelbaar bureau kun je een akoestisch scherm monteren door middel van klemmen aan de achterzijde van het bureau, maar een scherm kan ook vrijstaand geplaatst worden.

      • Duo werkplekken > Bij duo werkplekken kan het scherm gemonteerd worden op het frame, maar ook vrijstaand worden geplaatst in de ruimte die tussen de bureaus zit.

      • Zit sta bureau elektrisch > Bij elektrisch verstelbare zit-sta bureaus kunnen vrijstaande akoestische schermen geplaatst worden.

Akoestische schermen, en meer!

Wist je dat je we naast akoestische schermen meer oplossingen hebben om privacy te creëren en geluid te verminderen? Plaats planten in je kantoor! Planten maken een kantoor ook gezellig en zorgen voor extra zuurstof. Extra goed dus voor de productiviteit! Zet planten in een milieuvriendelijke plantenbak of plaats ze in onze archiefkast (tip: een kast kan ook goed fungeren als extra scheiding in een kantoor!).

Naast akoestische schermen zijn er dus genoeg maatregelen die je kunt nemen om je concentratie en productiviteit te verhogen!

Hangende scheidingswandenScheidingswanden bevestigd aan plafond

Verkoopteam Multi RatioMenno en Ton helpen u graag verder!Advies voor akoestische schermen in je kantoor?

Wil je meer weten over akoestische schermen en geluidsdemping op kantoor? Lees dan eens ons blog 'Geluidsdemping kantoor'. Wil je graag advies welke akoestische scheidingswand het beste bij je kantoorinrichting past? Samen met onze verkopers kunnen we kijken naar je complete inrichting. We bepalen op basis van jouw wensen en doelen wat het beste bij je kantoorinrichting past. Benieuwd? Neem contact met ons op via 0314 399 088!