Wij staan voor u klaar  0314 - 399 088

Eigen levering + montage
2500m² Showroom
Gratis 3D-tekening op maat
Nederland en België

Wat is belangrijk bij een magazijninrichting? Natuurlijk dat je je voorraad kwijt kunt. Maar nóg belangrijker is dat je een magazijn logisch inricht. Dan kom je voor een hoop vraagstukken te staan. Welke stellingen kies je? En hoe kun je dan ook nog rekening houden met veiligheid en ergonomie? Door je magazijn efficiënt in te richten kun je gestructureerd en daarmee overzichtelijk en veilig een magazijn runnen. Lees er in dit blog meer over!

 

Tip 1: Kies de juiste magazijnstellingen voor je opslag

Wat voor soort goederen ga je opslaan? Dat is van belang bij het kiezen van je stellingen, zoals: grootvakstellingen, legbordstellingen of palletstellingen. De juiste stellingen zorgen er namelijk voor dat je niet alleen op een efficiënte wijze kan orderpicken, maar ook veiligheid kunt waarborgen voor de magazijnmedewerkers.

Belangrijk is dat je weet wat voor de opslag van jouw goederen het belangrijkst en het veiligst is. Heb je grote of kleine goederen, en zijn ze zwaar of licht? Je kunt kiezen voor stellingen met een stevige juk-staanderverbinding, maar je kunt ook kiezen voor gebruiksvriendelijkheid en gemak in onderhoud. Wil je meer uitleg over het kiezen van de juiste stellingen voor je magazijninrichting? Lees dan ons blog ‘Goedkope palletstellingen’!GrootvakstellingenGrootvakstellingen

Logische magazijnindelingLogische magazijn indelingTip 2: Maak een logische indeling van de magazijnruimte

Een logische indeling van je magazijn heeft ook te maken met hoe je ruimte in elkaar zit en wat de makkelijkste en slimste manier is om orders te picken. Je moet natuurlijk rekening houden met de in- en uitgang van het magazijn en de aanvoer en de afvoer van goederen. Maar je moet bijvoorbeeld ook toiletten en aansluitende kantoren meenemen in de inrichting. Dit allemaal telt mee om zo efficiënt mogelijk een magazijn in te richten.

Tip 3: Bepaal de doorloopsnelheid van de goederen

Houd ook rekening met de doorloopsnelheid van bepaalde goederen. Welke goederen worden het vaakst gepickt? Goederen die vaak gepickt worden kun je meer vooraan in een magazijn zetten, zodat ze sneller en eenvoudiger kunnen worden gepakt. Zo zijn er meer manieren om te kijken waar je welke goederen het beste kunt plaatsen in het magazijn. We helpen je graag met advies!

Doorloopsnelheid productenDoorloopsnelheid artikelen

Interne transportmiddelenInterne transportmiddelenTip 4: Zet de juiste interne transportmiddelen in

Voor zware goederen heb je een heftruck nodig en voor lichte goederen kan een steek- of pompwagen voldoende zijn. Je schaft de nodige transportmiddelen aan die ervoor zorgen dat je met zo min mogelijk moeite, zo makkelijk mogelijk goederen kunt transporteren. Dat is niet alleen efficiënter, maar heeft ook een ergonomische functie. Steekwagens verlichten bijvoorbeeld de draaglast voor de magazijnmedewerkers, wat helpt om rug- of nekklachten te voorkomen.

Tip 5: Maak de looproutes logisch en veilig

Een looproute bepaal je mede aan de hand van hoe vaak bepaalde goederen worden gepickt. Hoe vaker een product wordt gepickt, hoe sneller en makkelijker je daar bij moet kunnen komen. Let hierbij ook op de breedte van je gangpaden. Heb je heftrucks nodig? Dan moeten je gangpaden breed genoeg zijn. Voor de veiligheid dien je ook een duidelijke belijning te hebben op de paden zodat je rij- en looppaden duidelijk van elkaar kunt scheiden.

Veilige en efficiënte looproutesVeilige en efficiënte looproutes

Automatiseren in het magazijnAutomatiseren in het magazijnTip 6: Kun je automatiseren in het magazijn? Onderzoek de opties!

Er zijn verschillende opties om je magazijn te automatiseren. Automatisering kun je inzetten op planning en de voorraadbeheer van de goederen, maar ook op de volgorde waarop medewerkers goederen kunnen picken op de werkvloer.

Is het mogelijk om met automatisering sneller en net zo veilig een order van a naar b te transporteren? Dan is het slim om te kijken welke vorm van automatisering het beste bij je past. Kies je voor geautomatiseerde trucks die op afstand bediend worden of robots die kunnen orderpicken? Kijk in hoeverre het mogelijk is de processen te automatiseren om je doelen op het gebied van efficiëntie te bereiken.

Magazijnbakken, archiefkasten en meer!

Naast ons aanbod magazijnstellingen kun je bij ons ook terecht voor magazijnbakken, magazijnkasten en meer benodigdheden voor je magazijn. Bekijk ons actuele aanbod Hergebruik en nieuw bij ons op de website!

Wil je weten wat we nog meer voor je kunnen betekenen bij het inrichten van je magazijn? Vraag dan onze verkopers advies of kom langs in onze showroom in Doetinchem!